REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un fost director al Portului Constanţa, numit la şefia Canalelor Navigabile

Un fost director al Portului Constanţa, numit la şefia Canalelor Navigabile

Replica API 19 februarie 2016 | 00:00 1243

Daniel Georgescu nu mai face parte din noul CA

Daniel Georgescu nu mai face parte din noul CA

Daniel Georgescu

Modificări semnificative la conducerea Canalelor Navigabile, unde acţionarii au numit miercuri, 17 februarie, un nou Consiliu de Administraţie (CA). Din actuala structură a dispărut Daniel Georgescu, care rămâne deocamdată director general, cel puţin până la o decizie lămuritoare a CA-ului. Printre noii veniţi se află şi un fost director general al Administraţiei Porturilor Maritime, Andrei Aurelian Popa, care revine astfel la conducerea unei companii de stat după 4 ani. Reamintim că CA-ul Canalelor Navigabile a funcţionat clandestin timp ce aproape 3 ani, după ce a fost revocat încă din mai 2013, când i s-a respins planul de administrare.

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile (CN ACN) SA Constanţa a revocat, în şedinţa de pe 17 februarie a.c., mandatul administratorilor Aurelian Mircea Radu Trifa, Daniel Georgescu, Cornel Panait, Ştefan Alexandru Frangulea, Mugur Nicolae Popescu, Florin Frăsineanu şi Călin Adrian Meteş. În aceeaşi şedinţă, reprezentanţii statului, ca acţionar majoritar al ACN, a numit noul CA, în următoarea componenţă: Gelu Stan, Andrei Aurelian Popa, Ştefan Alexandru Frangulea, Aurelian Mircea Radu Trifa, Cristian Ianca, Profir Ioniţă şi Călin Meteş.

Membrii AGA care au decis schimbarea CA-ului sunt Cristina Cuc, Viorel Inimăroiu şi Lucia Negoţă, din partea Ministerului Transporturilor, respectiv Cătălin Niculiţă, din partea Fondului Proprietatea. Din cei patru membri noi ai CA, cel mai interesant ca notorietate este Andrei Aurelian Popa. În vârstă de 54 de ani, Popa a fost unul din cei mai controversaţi directori generali ai Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CN APM) SA Constanţa, chiar dacă nu a avut un mandat foarte lung.

Numit în funcţie în ianurie 2011, de către fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu, a rezistat doar până în aprilie 2012, când şi-a dat demisia, după un directorat foarte agitat, marcat de greve şi proteste interminabile ale portuarilor la adresa sa. Fost manager la Chimpex, Maersk şi Minmetal, văzut în anturajul sau în slujba unora din cei mai influenţi patroni din port, Andrei Aurelian Popa revine, iată, într-o funcţie de conducere la o companie de stat după aproape 4 ani.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367