REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Un medic din Constanţa, un poliţist şi un director, obligaţi de şefi să-şi cenzureze postările de pe Facebook!

Un medic din Constanţa, un poliţist şi un director, obligaţi de şefi să-şi cenzureze postările de pe Facebook!

Replica API 21 august 2015 | 20:47 10440

Poliţistul haios, pus de superiori să-şi închidă contul

Poliţistul haios, pus de superiori să-şi închidă contul

George Răzvan Maxim

Libera exprimare nu este permisă în anumite instituţii, nici măcar dacă este vorba despre contul personal de Facebook, chiar dacă avem pretenţia de ţară democratică. Mai pe româneşte: „pumnul în gură şi joc de glezne că e mai bine”. Trei persoane deja au păţit-o, una fiind pusă să-şi închidă contul, iar două sunt obiectul unor anchete interne.

Marian Godină

Este vorba despe medicul constănţean George Răzvan Maxim, despre poliţistul Marian Godină, din Braşov şi un director adjunct de la o Direcţie Regională de Drumuri şi Poduri din ţară. Zilele trecute vuia internetul cu laudele aduse către omul legii, oamenii râzând cu lacrimi la postările lui haioase, fiind vorba despre relatări din timpul intervenţiilor. Însă, subit, contul lui Godină a dispărut. Ulterior s-a aflat că superiorii au făcut presiuni asupra lui pentru a face acest lucru.

Un poliţist rutier cu condei, din Braşov, a devenit viral pe internet. Acesta, Marian Godină, îşi făcuse un obicei în a posta zilnic istorioare din timpul intervenţiilor. Nu dădea nume şi nici zone concrete, doar fapta în sine, latura haioasă. Talentul este de partea lui, încât cuvintele lui te făceau să intri în poveste şi nu te puteai abţine să nu râzi cu lacrimi. Likeurile curgeau şi laudele nu conteneau. Până într-un moment al zilei de miercuri, 19 august, când contul său de Facebook a dispărut subit. Ce s-a întâmplat?

„Pentru că multă lume ne întreabă de ce au dispărut paginile de facebook ale colegului nostru Marian Godină, suntem în măsură să vă spunem că asupra sa s-au făcut presiuni imense de către conducerea IPJ Braşov să procedeze în acest fel, pe motiv că a adus atingere imaginii Poliţiei Române!!! Domnule inspector şef al IPJ Braşov, vă rugăm să vă interesaţi înainte de a face astfel de acuzaţii. Colegul nostru nu a făcut nimic, în afară de faptul de a promova umorul şi în acest fel de a îmbunătăţit în mod real imaginea instituţiei noastre, lucru pe care şi noi ne chinuim să îl facem de doi ani aici.

În plus dacă observaţi comentariile cititorilor, aţi fi constatat faptul că 100% i-au apreciat postările şi absolut nici o persoană nu a considerat că povestioarele sale au adus atingere în vreun fel imaginii instituţiei. Dovediţi că mai aveţi o fărâmă de umanitate în domnia voastră şi nu duceţi la extrem un om atât de bun, cum este colegul nostru. Ştiţi foarte bine că nu merită aşa ceva.

Cunoaşteţi foarte bine că este un bun poliţist, nu îl determinaţi să părăsească şi pe el acest sistem! Iar dacă veţi face asta, înseamnă că nu am reuşit să ne debarasăm încă de practicile gen 1989”, este postarea altor oameni ai legii, care administrează pagina de Facebook „Poliţiştii au umor”. Aceste cuvinte au strâns peste 3.000 de likeuri şi zeci de comentarii de susţinere.

Medic din Constanţa, cercetat disciplinar de conducere Spitalului Judeţean pentru o postare pe Facebook

Totodată, menţionăm că şi medicul constănţean cardiolog George Răzvan Maxim, care activează la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a ajuns în atenţia superiorilor. Acesta, pe 31 iulie anul curent, a postat pe pagina sa de Facebook: „Doresc să vă comunic pe această cale o nouă performanţă a medicinii constănţene şi a cardiologiei tomitane! Un pacient de 93 ani cu bradicardie a fost trimis la Bucureşti cu elicopterul pentru a fi cardiostimulat temporar în condiţiile în care dispunem de 2 medici cu competenţă europeană pentru cardiostimulare! Felicitări!”.

La scurt timp, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a fost convocată Comisia de Disciplină întrucât medicul ar fi adus atingere imaginii unităţii sanitare. „Concluzia este clară şi anume că a defăimat spitalul în spaţiul public, ceea ce este împotriva regulamentului de funcţionare interioară şi împotriva fişei postului”, a declarat dr. Mihnea Avram, directorul medical al Spitalului Judeţean. Chiar dacă ar fi încălcat regulmantul şi fişa postului, dr. Maxim îşi va exercita în continuare meseria în acelaşi spital.

„Conducerea spitalului numai cu angajaţii noştri nu se mai lupta, că ne luptăm destul cu ceilalţi. Este tânăr şi este la prima abatere. El motivează că nu înţelege nişte chestii. Istoria este puţin mai lungă. Pacientul a fost trimis la Bucureşti pentru că avea şi alte complicaţii. Pacientul nu era în grija medicului Maxim, aşa că nu era îndreptăţit să vorbească despre acest caz. Există o decizie a Înaltei Curţi prin care Facebook-ul a fost declarat spaţiu public, iar fiecare îşi asumă ceea ce postează.

Este interzis prin regulamentul de ordine interioară ca un angajat să-şi vorbească de rău instituţia la care lucrează. Cred că şi în domeniul dumneavoastră este la fel. Dacă era angajat în sistemul privat, vă daţi seama că i se desfăcea contractul de muncă. Referitor la cazul Maxim, un director de investiţii de la CNADNR a fost demis după ce a declarat la un post TV că după părerea lui un sector de autostradă a fost prost făcut.

Conform fişei postului, el nu avea voie să spună aşa ceva. Exact asta scrie şi la medicul Maxim în fişa postului. Cei de la CNADNR nu au discutat de mustrare sau avertisment, ci au dat directorul afară. În afară de fişa postului, la spital avem şi un regulament de ordine interioară şi nici acesta nu a fost respectat, Facebook-ul este la fel ca presa scrisă”, a mai declarat dr. Avram.

Ulterior, pe 18 august, medicul a postat un citat al lui Ayn Rand (1950): ,,Când vei constata că, în scopul de a produce, trebuie să obţii aprobarea de la acei care nu produc nimic, când vei observa cum banii se scurg spre cei care nu activează în bunuri, ci în favoruri, când vei înţelege că o mulţime de oameni se îmbogăţesc prin luare de mită şi influenţa lor e mai eficace decât munca lor, că legile nu te protejează contra lor, ci dimpotrivă, ei sunt cei care sunt protejaţi împotriva ta, când vei descoperi că este răsplătită corupţia, iar onestitatea devine un sacrificiu de sine, atunci vei putea spune fără teama de a greşi că soarta societăţii în care trăieşti este condamnată”!

CNADNR a suspendat din funcţie un director pentru că a criticat compania la un post TV

CNADNR a decis suspendarea din funcţie a directorului adjunct de investiţii din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri din Craiova, Alin Goga. Decizia vine ca urmare a declaraţiilor făcute de Goga într-o emisiune tv cu privire la companie şi la autostrada Sibiu - Orăştie. CNADNR a ieşit la rampă cu un comunicat de presă în care arată fişa de post care interzice oricărui salariat al companiei să acorde interviuri şi să furnizeze documente sau informaţii în legătură cu activitatea CNADNR în lipsa unui mandat oferit de directorul general.

„Vă spun că suntem ca la «Meşterul Manole»: ce am construit şi am plătit: 150 de milioane de euro trebuie să scoatem tot afară şi – am vorbit asta cu profesori universitari, cu absolut toată lumea – în condiţiile în care am ştiut că recepţionăm un lucru defect. A fost o pasivitate. Acum o lună de zile am fost la o altă emisiune şi după patru zile am fost chemat la DNA. Sper ca mâine DNA-ul să fie la CNADNR. Nu poate să rămână aşa.

Paroxismul la care s-a ajuns în CNADNR e departe de orice închipuire. 14 miliarde de euro am primit din 2007 până în prezent. Sunt bani care s-au dus şi pe întreţinere, pe investiţii, reabilitări şi avem o reţea care e jalnică, pentru că totul porneşte din interior: 6.000 de oameni şi 10 la sută sunt ingineri de drumuri şi poduri. Acolo doar 10 la sută sunt ingineri de drumuri, într-o companie eminamente tehnică. Sunt regionale care au patru ingineri de drumuri.

În condiţiile în care am angajat toate specializările exotice, găsiţi papagali de toate culorile. Fiecare director şi-a angajat toate rudele. Nu este de astăzi, se perpetuează”, a declarat Goga. „Având în vedere că domnul Alin Goga a afirmat că a participat la o şedinţă CTE unde a constatat că «tratăm lucrurile cu superficialitate», că referitor la autostrada Orăştie – Sibiu «nu există rezolvare tehnică în» acest moment, că «s-a făcut o chetă de 250 de mii euro», că «noi suntem cei mai inteligenţi şi cei mai buni, pe unde am ales să construim?

Exact pe unde este cel mai prost», că «angajaţii CNADNR vin de acasă cu casa de marcat, scot din priză casa CNADNR-ului şi pleacă acasă cu 8-9.000 lei pe tură», Comisia de Cercetare Disciplinară a solicitat salariatului, ca în data de 28.08.2015 să se prezinte la comisie în vederea probării celor afirmate”, susţine CNADNR.

Liliana CHIRU, Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte bine! Daca vor sa se faca filosofi, sa renunte la functiile publice si apoi sa latre cat vor
1
9
Toata stima penru dl. Dr. Maxim. Un profesionist, care tocmai pentru faptul ca isi face datoria exemplar si nu accepta atentii este blamat de sefi si de colegii lui. Fruntea sus dl. Doctor. Noi pacientii va sustinem
11
1
Toata stima penru dl. Dr. Maxim. Un profesionist, care tocmai pentru faptul ca isi face datoria exemplar si nu accepta atentii este blamat de sefi si de colegii lui. Fruntea sus dl. Doctor. Noi pacientii va sustinem
10
0
Georgica cel cu rima mica Acu gata Grasa ii pe tobogan mai exact ii istorie Taie apendici asta se pricepe
5
4
MAAAAXIME ALUPIGUS DRAGA ALUPIGUS TU SI TOATA SLEAFTA TA DE SPAGARI.
5
9
ASA DA MEDIC CU TRAGERE LA MALAI MUULT MALAI.SI PERSOANELE CU HANDICAP TRE SA PLATEASCA COSULTATIILE LA DINSU.DAR NU IN SPIT JUDETEA CI LA CABINETELE PART UNDE ACTIVEAZA CU PATOS SI CONTRA COST SE STIE.OMENIA UNDE SA FIE LA ACEST MEDIC.OARE PERSONELE CU HANDICAP POT FI CONSULTATE IN SPITAL SI ATIIT,FAR A MAI PLATI LA CAB PART ALE VASNICULUI MEDIC.AM VAZUT CA II VASNIC POSTAC PE FB IN SCIMB MANINCA PE CITE GURI.OMUL II REGURGITABIL SI DE EVITAT MAXIM DE EVITAT.
5
7

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369