REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un minor de 15 ani din Mangalia, diagnosticat cu meningită produsă de virusul West-Nile

Un minor de 15 ani din Mangalia, diagnosticat cu meningită produsă de virusul West-Nile

Replica API 16 septembrie 2016 | 00:15 336

Ce spun reprezentanţii DSP

Ce spun reprezentanţii DSP

Mare atenţie, constănţeni! Un caz de infecţie cu virusul West-Nile a fost confirmat la Mangalia. Anunţul a fost făcut de către Centrul Regional de Tranfuzii Sanguine Constanţa, care a anulat o acţiune de colectă mobilă. Este vorba despre un minor de 15 ani, care a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Pe 9 septembrie a fost externat, complet vindecat, după cum susţin cadrele medicale.

„Centrul Regional de Tranfuzii Sanguine Constanţa anunţă anularea acţiunii de colectă mobilă ce urma să aibă loc în data de 17.09.2016, în localitatea Mangalia. Această măsură este luată pentru asigurarea securităţii transfuzionale, în condiţiile în care în municipiul Mangalia a fost confirmat un caz de infecţie cu virusul West-Nile, infecţie ce poate fi transmisă şi prin sânge. În aceste condiţii, persoanele cu domiciliul în Mangalia şi localităţile învecinate (Limanu, Hagieni, Vama Veche, 2 Mai, Albeşti, Arsa, Vârtop, Coroana, Cotu Văii, 23 August) precum şi cele cu domiciliul în alte zone din judeţ dar care lucrează aici nu vor putea fi admise la donare până pe 31.10.2016 (sau o dată ulerioară, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice", potrivit un comunicat al Centrului Regional de Transfuzii Constanţa. Mai exact, este vorba despre un minor, în vârstă de 15 ani, care a ajuns la Spitalul din Mangalia pe 3 septembrie, după care a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. „DSP-ul a confirmat ca urmare a tuturor datelor pe care le avem. A fost un caz de meningită cu virusul West-Nile. Este un copil de 15 ani, din localitatea Mangalia, a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase la data de 4 septembrie şi a fost externat, vindecat, pe 9 septembrie. Nu există motive de îngrijorare”, au declarat, pentru „Replica”, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa. Precizăm că virusul se transmite prin înţepătura de ţânţar.

Spitalul Mangalia nu prezintă risc de carantină

Managerul interimar al Spitalului Municipal Mangalia, dr. Dan Lefter, a declarat, joi, că unitatea pe care o conduce „nu este şi nu prezintă riscul de a fi în carantină”, ca urmare a cazului de West-Nile depistat recent la un adolescent din localitate. „Referitor la informaţiile apărute în presă, pe acest subiect, ţin să informez pacienţii şi opinia publică asupra faptului că spitalul nostru îşi desfăşoară activitatea în mod normal, nefiind cazul de carantină”. Dr. Lefter a adăugat că adolescentul depistat ulterior cu virusul West-Nile s-a prezentat la Camera de Gardă a Spitalului Mangalia în data de 4 septembrie, cu stare febrilă. „Medicul de gardă a decis trimiterea pacientului, în vărstâ de 15 ani, la Spitalul de boli infecţioase din Constanţa pentru investigarea unui sindrom febril”, a mai spus dr. Lefter. Potrivit acestuia, la spitalul din Constanţa s-au recoltat mai multe probe biologice, inclusiv pentru virusul West-Nile, acestea fiind trimise către Bucureşti pentru analiză. „De acolo, a venit rezultatul pozitiv, adolescentul fiind în prezent externat, cu stare generală bună. Acest virus nu se transmite de la om la om, ci doar prin înţepătură de ţânţar”, a explicat managerul Spitalului din Mangalia. El a mai spus că, în urma depistării acestui caz, „singurul impact al acestei confirmări virale este faptul că, cel puţin până la 31 octombrie, Centrul de Transfuzii Constanţa nu va mai primi donatori din zona Mangaliei şi localităţile limotrofe!”.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614