REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Urmărire ca-n filme în Mereni: un individ care a răpit un copil, a tâlhărit şi a condus beat, cât pe ce să scape! Motivul e incredibil

Urmărire ca-n filme în Mereni: un individ care a răpit un copil, a tâlhărit şi a condus beat, cât pe ce să scape! Motivul e incredibil

Replica API 12 martie 2015 | 00:29 246

Între două infracţiuni a reuşit să fugă în Germania

Între două infracţiuni a reuşit să fugă în Germania

A răpit un băieţel şi l-a abandonat în pădure, legat de un copac, după care s-a apucat de furturi dar şi de comiterea de infracţiuni la regimul rutier. A fost prins cu maşini cu numere false, conducând fără permis sau sub influenţa băuturilor alcoolice. În luna ianuarie a fost urmărit în trafic de către poliţiştii din Mereni până a rămas cu maşina suspendată, dar judecătorii din Mangalia au decis să-l cerceteze în libertate. Când magistraţii Tribunalului Constanţa au decis să-l aresteze, individul fugise deja din ţară, în Germania, fiind dat în urmărire!

Ştefan Şerban are 35 de ani, este din localitatea constănţeană Credinţa, dar a pus pe jar oamenii legii. A ţinut-o din infracţiune în infracţiune însă mereu a reuşit să scape aproape basma curată. Ultima sa “ispravă” s-a petrecut în luna ianuarie a acestui an, când a fost depistat conducând haotic pe drumurile din Mereni. A fost somat să se oprească, dar a apăsat pedala de acceleraţie, începând o urmărire ca-n filme. Poliţiştii s-au luat după el şi au gonit în urma sa, până ce, la intrare în Osmancea, Ştefan Şerban a rămas cu maşina suspendată pe un morman de pământ. A fost prins şi condus la Secţie, unde s-a constatat că nu avea permis de conducere şi era mort de beat. A fost propus spre arestare, însă magistraţii Judecătoriei Mangalia au decis, la data de 14 ianuarie anul curent, să fie pus sub control judiciar pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 14.01.2015 până la data de 12.02.2015, inclusiv. Procurorii au contestat decizia şi, pe 19 ianuarie, Tribunalul Constanţa a eliberat pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, în dosarul 188/254/2015. Dar a fost prea târziu, întucât individul îşi luase tălpăşiţa. A fost căutat la domiciliul său din Credinţa de către poliţiştii din Chirnogeni, însă fără nici un rezultat. Căutările au continuat până când anchetatorii au aflat că Şerban ar fi fugit din ţară în Germania, fiind dat în urmărire. Din fericire, pe data de 10 martie anul curent, poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale l-au prins pe raza judeţului Constanţa şi l-au depus în arestul IPJ. Însă, în urmă cu aproximativ un an şi jumătate, acelaşi Ştefan Şerban era depistat în Chirnogeni în timp ce conducea un autoturism cu numere de înmatriculare false şi cu permisul de conducere supendat. Totodată, individul este cunoscut şi pentru furturi, dar şi pentru faptul că în anul 2008 a răpit un băieţel, pe care l-a abandonat în pădure, legat de un copac. Totul s-a petrecut în luna septembrie 2008, când Ştefan Şerban se plimba cu maşina prin localitatea de domiciliu, alături de Gheorghe Condurachi, Vasile Şopârlă şi Ştefan Bărbulescu. Aceştia au întâlnit un băieţel de 10 ani, pe care l-au obligat să ducă la păscut capra unuia dintre ei. Cum minorul a refuzat, indivizii l-au băgat cu forţa în maşină şi l-au dus în liziera de la marginea localităţii. L-au legat de un copac în timp ce copilul, speriat, vărsa lacrimi amare. Cei patru au plecat, dar au trecut pe locuinţa minorului, anunţându-i familia că acesta se află în respectiva lizieră. Dar lucrurile nu s-au oprit aici. În aceeaşi zi, cei patru bărbaţi au tâlhărit un localnic, în vârstă de 52 de ani, pe care l-au agresat şi i-au furat o mulinetă. Au fost cercetaţi, propuşi spre arestare însă, ca prin minune, judecătorii au decis că nu prezintă un pericol social, fiind ulterior lăsaţi în libertate.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218