REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Urmărit naţional din Constanţa, prins în timp ce încerca să fugă la bordul unei nave!

Urmărit naţional din Constanţa, prins în timp ce încerca să fugă la bordul unei nave!

Replica API 18 decembrie 2015 | 00:00 747

A făcut parte din gruparea infracţională a lui Mihai Ghiaţă

A făcut parte din gruparea infracţională a lui Mihai Ghiaţă

Condamnat pentru săvârşirea de infracţiuni informatice şi complicitate la spălare de bani, încerca să se sustragă executării pedepsei cu închisoarea, îmbarcându-se la bordul unei nave. La data de 16 decembrie a.c., poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa l-au depistat pe A. E., în vârstă de 28 de ani, din Constanţa, posesor al unui mandat de executare, emis de Judecătoria Constanţa, pentru o perioadă de 3 ani şi 2 luni închisoare pentru săvârşirea de infracţiuni informatice şi complicitate la spălare de bani, persoană despre care s-a stabilit că încearcă să se sustragă executării pedepsei, îmbarcându-se la data de 12.12.2015, pe o navă, aflată în prezent în rada Portului Constanţa.

Astfel, în cooperare cu lucrători ai Gărzii de Coastă Constanţa şi ai Căpităniei Zonale Constanţa, poliţiştii s-au deplasat cu o ambarcaţiune a MAI, la aproximativ 2 mile de coastă, în rada Portului Constanţa unde au abordat motonava, la bordul căreia a fost identificat condamnatul, care a fost preluat şi condus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. Acesta figura ca urmărit naţional şi a fost încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă pentru executarea pedepsei.

Abgeli, coleg de infracţiuni cu carderul Ghiaţă

Elvin Abgeli este un client al magistraţilor şi al autorităţilor. Acesta a făcut parte din gruparea unuia dintre cei mai cunoscuţi carderi din România, constănţeanul Mihai Ghiaţă, zis „Ice” şi, din câte se pare, Abgeli a vrut să urmeze exemplul colegului său de infracţiuni. Ghiaţă, carder de temut în ţară şi în străinătate pentru cunoştintele sale în domeniul informaticii, a prejudiciat mai multe unităţi bancare, dar şi diverşi posesori de carduri.

Elvin a fost închis, o bună bucată de timp, alături de Ghiaţă, după ce procurorii i-au acuzat de infracţiuni de falsificare de instrumente de plată. Ghiaţă are un palmares de sentinţe, fiind condamnat de instanţele din Constanţa şi din ţară, la patru ani, la opt ani, la zece ani, cu executare şi la mai multe pedepse cu suspendare. După o analiză juridică aprofundată, Tribunalul a decis, în decembrie, 2014 că Ghiaţă trebuie să execute o pedeapsă de 13 ani.

Reamintim că faptele comise de Ghiaţă au fost în domeniul informatic. În anul 2004, el a pus bazele unei reţele infracţionale, şi împreună cu mai mulţi indivizi, printre care şi Abgeli, s-au specializat în clonarea cardurilor bancare şi sustragerea banilor din conturile clienţilor unor bănci din România, Olanda, Italia şi SUA. Poliţiştii spun că, timp de doi ani, aceştia au golit depozitele a sute de cetăţeni din SUA şi din UE, reuşind să scoată peste 500.000 de dolari, sumă care nu a fost recuperată. Mihai Ghiaţă a fugit din ţară şi n-a fost prins nici până astăzi, din câte se pare, s-ar afla în Mexic.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367