REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Valentin Pârvulescu refuză şefia Autorităţii Navale Române

Valentin Pârvulescu refuză şefia Autorităţii Navale Române

Replica API 15 aprilie 2014 | 00:00 307

Ministrul Şova l-a demis pe Mihai Andrei

Ministrul Şova l-a demis pe Mihai Andrei

Inevitabilul s-a produs: Mihai Andrei (susţin de PNL) a fost demis din funcţia de director al Autorităţii Navale Române. Ordinul, semnat de ministrul Transporturilor, Dan Şova, este valabil cu data de 14 aprilie. "Ordinul a fost transmis azi (14 aprilie - n.r.), pe fax. Culmea, eu eram la Bucureşti când am aflat, fusesem convocat la o şedinţă", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, Mihai Andrei. El nu a dorit să comenteze dacă a fost înlăturat pentru că a fost recomandat pe funcţie de PNL, afirmând în schimb că "a deranjat" multă lume: "pe cei de la pilotaj, remorcaj, armatorii fluviali, pe cei de la Galaţi... Pe cei care nu vor să plătească nimic către ANR pentru serviciile de care beneficiază". Odată demis, el se va întoarce pe postul de la CERONAV, din care s-a suspendat pe perioada numirii la cârma ANR: "Mă întorc la CERONAV (unde director general este liberalul Ovidiu Cupşa -n.r.), la cercetare, pe postul de pe care m-am suspendat cât am fost la ANR".

Liviu Cazan (PSD) preia atribuţiile de general

În ordinul semnat de ministrul Dan Şova nu sunt precizate motivele demiterii lui Mihai Andrei, dar nici numele persoanei care preia conducerea autorităţii. Prin urmare, după cum a confirmat şi Mihai Andrei, directorul general adjunct Liviu Cazan (PSD) a fost solicitat să preia atribuţiile directorului general al Autorităţii Navale Române. "L-am sunat să îl anunţ, l-am chemat să îi predau activitatea... el îşi luase liber, avea nişte probleme de rezolvat, dar asta e situaţia", a afirmat Mihai Andrei. Interesant este că acelaşi Liviu Cazan prelua, în luna mai a anului trecut, aceleaşi atribuţii, după ce un alt ministru - Relu Fenechiu - îl demitea din funcţie pe Andrian Serioja Mihei (un alt liberal). În ultimul an, instituţia la care ne referim a fost în centrul unui scandal legat de înstrăinarea pavilionului românesc, motiv pentru care directorii generali au fost schimbaţi pe bandă rulantă, doi dintre ei tocmai pentru că au denunţat înţelegerea între statul român şi firma germană desemnată să înmatriculeze nave sub pavilion românesc. Revenind la Mihai Andrei, de precizat că despre schimbarea lui din funcţie s-a tot discutat încă din momentul ieşirii PNL de la Guvernare, ca posibil înlocuitor fiind indicat consilierul local municipal PSD Valentin Pârvulescu. Surse din cadrul PSD Constanţa au precizat, pentru "Replica", faptul că Pârvulescu nu doreşte să preia conducerea ANR. "A fost o speculaţie, s-a agăţat toată lumea de ea, însă Vali Pârvulescu nu vrea şi nu va fi şeful ANR", ne-au dat asigurări surse social-democrate.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614