REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Valentin Saghiu: Reţeaua de gaze va ajunge în Murfatlar, proiectul nu a fost stopat

Valentin Saghiu: Reţeaua de gaze va ajunge în Murfatlar, proiectul nu a fost stopat

Replica API 30 aprilie 2016 | 00:35 1366

Proiect de viitor: un bazin de înot, după ce s-a sfătuit cu Răzvan Florea

Proiect de viitor: un bazin de înot, după ce s-a sfătuit cu Răzvan Florea

Valentin Saghiu

Primarul din Murfatlar, Valentin Saghiu, contrazice speculaţiile cum că a stopat proiectul introducerii reţelei de gaze naturale în oraş, arătând, cu documente, când a fost întocmit studiul de fezabilitate, când au fost luate aprobări, ce discuţii au existat cu reprezentanţii companiei de gaze şi de ce durează începerea lucrărilor. Pentru că multinaţionala în cauză se află în reorganizare, edilul nu poate avansa un termen clar al lucrărilor, însă a primit promisiuni că oraşul Murfatlar se află „pe lista de priorităţi”. În continuare, edilul a vorbit şi despre alte proiecte, explicând, pentru fiecare în parte, cum stau lucrurile, şi a anunţat şi un plan de viitor: înfiinţarea unui bazin de înot, aspect asupra căruia s-a sfătuit şi cu sportivul Răzvan Florea, care i-a oferit şi soluţii pentru gestionarea unui astfel de proiect.

Reporter: Domnule primar, să începem prin a discuta despre poate cea mai importantă problemă a oraşului: reţeaua de gaze. vi s-a reproşat că dumneavoastră aţi pus frână acestui proiect. Cum stau lucrurile?

Valentin Saghiu: Am auzit astfel de zvonuri. Nu este adevărat aşa ceva, ba mai mult decât atât, se poate verifica că sunt singurul primar din istoria Murfatlarului care a depus documentaţia şi a luat toate avizele pentru gaze, pentru sistemul de distribuţie de gaze. Asta se poate verifica şi la firma de distribuţie de gaz şi, bineînţeles, şi în istoricul primăriei noastre.

Rep.: Şi atunci de ce nu a ajuns reţeaua de gaze la Murfatlar? Când se vor face lucrările, când se vor putea racorda oamenii?

V.S.: N-aş putea să vă spun timpul, pentru că suntem în Vinerea Mare şi nu vreau să fac promisiuni, dar vă spun sigur că mingea este la ei. De vă spun că mingea este la ei? Pentru că firma de gaze a fost cumpărată de o altă societate şi acum sunt în restructurări. Când se vor termina aceste restructurări, nu ştiu să vă spun, dar, ţinând cont că este o companie multinaţională puternică, ar trebui în viitorul apropiat. Mai mult decât atât, înainte să vin la dumneavoastră la interviu, am sunat la cei de la distribuţie şi mi-au spus că prioritatea numărul 1 pentru ei este Murfatlar. Asta pentru că avem zonă industrială (...)

Rep.: Să vorbim despre blocurile ANL. V-aţi ocupat de acest subiect? Contracandidatul dvs. spune că numai el s-a ocupat de aşa ceva.

V.S.: Am auzit. Lucrurile sunt, iar, foarte simple. El spune ceva despre anul 2009. Într-adevăr, în 2009, cred că cineva l-a informat: haideţi că se fac ANL-uri în toată România. El n-a făcut decât să dea o aprobare: da, suntem de acord ca la Murfatlar să avem ANL-uri. Această întâmplare a fost în 2009, apoi a fost 2010, 2011, 2012... În 2012, la sfârşit, am venit noi, echipa noastră, iar în 2013 am început să facem proiectul, pentru că nu exista nici un proiect. Adică, cum vor arăta ANL-urile, că anul acesta se vor termina, este un proiect făcut în 2013-2014. În 2014 au fost semnate toate avizele, iar în 2015 ne-am apucat de construcţie. Adică, lucuri normale, fireşti. Iar un lucru foarte important, şi se poate verifica şi acest aspect: în toată România au fost aprobate 4 ANL-uri: unul, la noi în Murfatlar.

Rep.: Adică nu aţi preluat poiectul de la contracandidatul dvs.?

V.S.: El doar a aprobat, în 2009, că este de acord. E ca şi cum i-ai scrie lui Moş Crăciun, după care nu te mai duci sub brad, să vezi cadoul. (...)

Rep.: Ce proiecte de viitor propuneţi locuitorilor din Murfatlar?

V.S.: Murfatlariul este împărţit, în mintea mea, în 6 zone. LA fiecare această zonă, împreună cu echipa mea, am identificat probleme care se pot rezolva repede. (...) O grădiniţă în Murfatlar, un parc de recreere în Siminoc şi nu vă ascund că am vorbit cu prietenul meu Răzvan Florea şi m-am interesat cum se poate face un bazin de înot. (...)

INTERVIU INTEGRAL, cu toate detaliile proiectelor - VIDEO:

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au trecut cativa ani de la interviu...viitorul apropiat nu e chiar apropiat...nici bazin de inot nici gaze nici un cacat.doar unul care este in primarie
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367