REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Viaţă DISTRUSĂ de un accident şi multe întrebări: „Ce s-a întâmplat, de fapt, în acea noapte?”

Viaţă DISTRUSĂ de un accident şi multe întrebări: „Ce s-a întâmplat, de fapt, în acea noapte?”

Replica API 14 mai 2016 | 00:31 672

Drama unei familii: „Abia ne recunoaşte pe noi...”

Drama unei familii: „Abia ne recunoaşte pe noi...”

Irina Ionela Raus

Un accident, aparent prostesc, petrecut la finele lunii agust 2013 s-a lăsat cu urmări tragice. Un tânăr a rămas cu sechele pe viaţă şi nu va mai fi în stare să se întreţină singur. Fosta lui iubită îşi continuă viaţa în Eforie, dosarul a fost clasat, însă durerea îi macină pe părinţii celui care nu va mai fi un om „întreg”. Aceştia se vor întreba mereu: Ce s-a întâmplat, de fapt, în acea noapte? Dar, oare, vor primi vreodată un răspuns în condiţiile în care tânărul nu-şi aminteşte nimic?

Sentimente, trăiri, amintiri – toate formează un trecut, o viaţă de om. Şi, de cele mai multe ori, nu prea se pune preţ pe ele, până în momentul în care se pierd. Pentru că, da, acest lucru se poate întâmpla şi abia atunci putem realiza cât de mare este golul. Prin aşa ceva trece un tânăr, Ovidiu Mariş, care a fost implicat într-un accident nefericit, petrecut la finele lunii august 2013. La acea dată, primele informaţii din anchetă au arătat că el se afla cu iubita în maşină, Irina Ionela Raus, de 27 de ani (la acea vreme), în staţiunea Mamaia, ea fiind la volan, sub influenţa băuturilor alcoolice. În zona clubului Le Gaga, tânărul ar fi sărit din vehicul, în urma unui schimb de replici, ajungând ulterior la spital în stare gravă. Potrivit declaraţiilor tinerei, din august 2013, Ovidiu ar fi venit după ea la o terasă, unde se afla cu mai multe prietena şi au început să se certe. Discuţiile ar fi continuat şi în maşină, bărbatul de 30 de ani alegând să treacă la gestul extrem. Oamenii legii au declanşat cercetările, fata a fost cercetată pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi ancheta şi-a continuat cursul, iar evenimentul a rămas undeva în urmă, în ceaţă. Recent, părinţii lui Ovidiu au venit la Constanţa şi au dorit să relateze cum au decurs lucrurile şi în ce stadiu se află acum.

Ovidiu venise în Constanţa pentru a o cunoaşte mai bine pe Irina

Potrivit soţilor Ioan şi Saveta Bojan, din Cluj, stabiliţi de mulţi ani în Australia, totul a început în 2012, când Ovidiu a venit în Constanţa, în vacanţă, unde a cunoscut-o pe Irina, şi el fiind stabilit în Australia. Ulterior, în 2013 a revenit pentru a participa la o logodnă şi astfel a decis să petreacă mai mult timp cu Irina, pentru a vedea cum decurge relaţia şi pentru a lua o decizie cu privire la viitor. A închiriat un apartament situat pe bulevardul 1 Mai, unde s-au mutat împreună. Au deschis şi o mică afacere, un magazin în staţiunea Mamaia, şi au cumpărat şi un autoturism, un Ford. „Ea se ducea la magazin, în Mamaia. L-a deschis cu ajutorul băiatului. Aşa s-a întâmplat şi atunci: pe zi a fost la magazin, iar seara i-a spus că va ieşi cu fetele la bere. El a stat acasă în acea zi şi când a auzit aşa, a spus că merge şi el. Şi s-a dus. Nu a fost vorba de nici o gelozie aşa cum ea a declarat, ci doar de faptul că Irina a ales să meargă tot cu prietenele, după o zi în care nu se văzuseră. A luat un taxi şi s-a dus şi el. Nu ştiu ce discuţii au avut, ce au făcut, cum au făcut, dar cert este că la întoarcere s-a petrecut nenorocirea... El mai avea o săptămână de stat în România. Apoi se decidea dacă se mutau împreună în Australia sau... ce voiau ei să facă”, au declarat, pentru „Replica”, soţii Bojan, care au precizat şi faptul că Ovidiu a cumpărat autoturismul marca Ford, dar pe numele Irinei, întrucât ea i-a spus că nu are cum să-şi achiziţioneze o maşină, nefiind cetăţean român.

"Nu-și mai amintește nimic și are pareză pe partea dreaptă. Nu mai poate munci toată viața"

În urma teribilului accident, Ovidiu a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, în stare gravă, cu hematom subdural destul de întins, fiind operat. Însă, potrivit soților Bojan, starea lui nu este prea bună nici în momentul de față. "Medicii au spus că i s-a deplasat creierul câțiva milimetri. În România, a stat în spital din 1 septembrie până pe 13 noiembrie. A stat și la Constanța, dar și la Cluj, apoi l-am transferat la o unitate spitalicească din Australia. Abia acolo și-a mai revenit puțin. Prin februarie – martie 2014 a început să ne recunoască. Dar nu-și mai amintește nimic. Nici de accident, nici de Irina, nici de perioada de dinaintea accidentului, cu vreo 3 – 4 ani. Are pareză pe partea dreaptă, nu-și poate folosi mâna deloc, nu poate vorbi coerent, nu va mai putea munci toată viața. I-am arătat poză cu fata, s-a uitat și a zis... ok. Nu știe. Într-un fel ne e și frică să insistăm cu accidentul că poate își aduce aminte și are un șoc. Nici nu știm cum să procedăm. Sperăm doar să-și mai revină, să aibă o viață cât de cât normală", au mai spus părinții tânărului. Aceștia nu vor s-o acuze pe Irina că ar fi vinovată de tot ce s-a întâmplat, însă consideră că e ceva care nu se leagă. În plus, ei sunt nemulțumiți că dosarul a fost clasat în 2014.

"Ceva s-a întâmplat în acea seară. Ceva nu se leagă..."

Dubiile soților Bojan sunt multe. Mai ales în condițiile în care Irina era băută la volan, iar Ovidiu nu-și amintește nimic. "Ciudat este că ea și-a schimbat declarația de 3 ori. Prima dată a spus că a sărit el din mașină, a doua oară că a crezut că vrea să coboare să fumeze, iar a treia oară că nu știe nimic, doar a văzut în oglindă că el se rostogolea pe asfalt. Nu vrem s-o acuzăm, dar ceva nu se leagă. Ceva s-a întâmplat acolo. Noi am angajat un detectiv, care ne-a declarat în felul următor: cine poate să ne garanteze că au fost doar ei doi în mașină? Celelate două fete, prietenele ei, unde erau? Că doar nu le lăsa acolo, la terasă. De ce nu a sunat ea la 112 după ce s-a produs accidentul? Că a sunat un taximetrist. Ea era băută la volan, el nu-și amintește... Iar acum cazul este clasat. Un caz în care un om putea să moară.", au spus oamenii cu o tristețe imensă în ochi. Și, dacă tot au venit în România, au mers și la Eforie, unde Irina domiciliază împreună cu părinții. "Acum, dacă tot am venit în țară, am fost la Parchet să vedem care este situația pentru că nu am fost citați, audiați, nimic. Ni s-a spus că dosarul a fost clasat. Suntem uimiți de sistemul din România, și de cel medical, și de justiție. La spital au fost și medici ok, dar mulți nu au ce căuta acolo. Vă spun, dacă îl mai țineam la Constanța, Ovidiu murea cu zile. A luat și un virus din spital, cu care a rămas... e poveste lungă. Aseară (12 mai a.c. - n.r.) am fost la Eforie, unde locuiește ea cu părinții, să vorbim, dacă tot am venit în țară. Nu s-a putut. Soția mea a fost făcută mamă denaturată. Am sunat și la Poliție, a venit, dar ne-a spus că nu poate să-i oblige să discute cu noi dacă nu vor. Voiam doar să știm ce s-a întâmplat cu mașina, dacă mai știe ceva de caz... Mașina a rămas la ea, cumpărată de Ovidiu. Și tot ea ne-a spus că ar trebui să-i dăm banii pe transport, că a fost la spital, la Cluj. Băiatul este distrus pe viață... și pentru ce?", se întreabă Ioan Bojan. Pentru părinții lui Ovidiu tot ce contează acum este ca el să-și revină cât de cât și să poată duce o viață normală. Au vrut să vorbească pentru ca lumea să cunoască "povestea" și dintr-un alt unghi, cu mențiunea că el nu era nici gelos și nici posesiv. Avea viitorul înainte, muncea și câștiga bine. Acum stă acasă, parțial paralizat și cu un gol de memorie. Însă, întrebarea care va dăinui pentru ei este: ce s-a întâmplat, de fapt, în acea noapte?

Liliana CHIRU

Citește și:

http://www.replicaonline.ro/ea-petrecareata-el-posesiv-cum-a-ajuns-un-tanar-sa-se-arunce-din-masina-pentru-a-i-da-o-lectie-iubitei-132846/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108