REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Viceprimarul din Nicolae Bălcescu, călcat din nou de mascaţi: afacerile lui şi ale "locotenenţilor" lui prosperă cu furt de apă şi curent

Viceprimarul din Nicolae Bălcescu, călcat din nou de mascaţi: afacerile lui şi ale "locotenenţilor" lui prosperă cu furt de apă şi curent

Replica API 24 ianuarie 2014 | 00:00 738

Percheziţii domiciliare

Percheziţii domiciliare

Viceprimarul, dar şi mai mulţi angajaţi ai Primăriei Nicolae Bălcescu, precum şi din sat Dorobanţu, au intrat în vizorul oamenilor legii, fiind acuzaţi de mai multe furturi, printre care şi de apă, dar şi de energie electrică din reţelele de alimentare ale comunei. Prin urmare, în dimineaţa de joi, 23 ianuarie, au avut loc 5 percheziţii domiciliare, atât în Nicolae Bălcescu cât şi la Dorobanţu, la Primărie, dar şi la domiciliul viceprimarului şi al mai multor angajaţi. Facem precizarea că nu este prima dată când mascaţii "năvălesc" peste viceprimarul din Bălcescu, el fiind pus sub învinuire şi într-un alt dosar, alături de primarul Viorel Bălan, pentru vânzarea unor terenuri subevaluate. Dosarul este instrumentat de DNA.

Poliţiştii Secţiei 2 Rurale Mihail Kogălniceanu cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale au efectuat activităţi specifice în 5 locaţii, 3 în satul Dorobanţu şi 2 în comuna Nicolae Bălcescu, într-un dosar privind furt de apă şi energie electrică din reţelele de alimentare ale comunei. La Nicolae Bălcescu descinderile au loc la sediul Primăriei, iar la Dorobanţu - la viceprimar şi mai mulţi angajaţi ai Primăriei. Potrivit informaţiilor noastre, "cap de afiş" în dosar este viceprimarul din Nicolae Bălcescu, Nicolae Ciocănete. Numai că, de data aceasta, mai apar şi alte nume, precum Claudiu Pintiliciuc, care este finul viceprimarului, dar şi angajat la Primărie. Locuitorii parcă au răsuflat un pic uşuraţi când au văzut mascaţii, crezând că astfel se va face puţină dreptate, spun ei. Atât locuitorii din Dorobanţu, cât şi cei din Nicolae Bălcescu, susţin că sunt terorizaţi. La Dorobanţu, acuzaţiile sunt grave! Locuitorii au menţionat că totul a început prin 2011 - 2012, când Claudiu Pintiliciuc, care este finul viceprimarului, mergea din casă în casă pentru a obţine voturi în favoarea celui ce vroia să se aleagă cu funcţia de primar. Tot oamenii spun că au avut loc şi promisiuni, dar şi ameninţări şi furturi. "Ne-au luat ei tot, au sucit pământurile, au umblat la planuri, au schimbat pe hârtie numai ca să pice eolienele pe tarlaua lor. Când a fost cu voturile în 2012, ne-au branşat gratis numai să votăm cu primarul, după care ne-au zis că n-au fost voturi suficiente şi ne-au luat banii, câte 100 de lei şi ne-au pus şi apometre. Era Pintiliciuc, finul vicelui. În plus, pe timp de vară opreau apa şi o vindeau ei cu cisternele, direct de la rezervor, de la puţuri...", au declarat, pentru "Replica", locuitorii din Dorobanţu. Aceştia spun că viceprimarul făcea şi abuz în serviciu. "Când mergea cineva la Primărie şi auzea viceprimarul, ne chema la el. Dacă ştia el că persoana respectivă a zis ceva rău de el, se răzbuna. Unei femei i-a dat o amendă de 1 miliard de lei vechi. Au fost prieteni de familie şi apoi s-au certat, iar el s-a răzbunat. Vă spun, ne era frică să mai mergem la Primărie", au mai spus locuitorii din Dorobanţu.

Ce spun poliţiştii: Prejudiciul estimat iniţial este de 500.000 lei

Potrivit oamenilor legii, 4 persoane sunt cercetate de către poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Mihail Kogălniceanu. "La data de 23.01.2014, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Mihail Kogălniceanu, instrumentând un caz privind sustragerea de apă potabilă şi energie electrică din reţelele de alimentare ale localităţii, au descins în mai multe locaţii de pe raza comunei Nicolae Bălcescu. În baza autorizaţiilor emise de către instanţă şi beneficiind de sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale oamenii legii au efectuat 3 percheziţii domiciliare şi 3 la fermele de animale aparţinând unor localnici din sat Dorobanţu, comuna Nicolae Bălcescu. Totodată au fost efectuate percheziţii la sediul unei instituţii publice, precum şi sediul social al unei societăţi comerciale. Cu ocazia activităţilor desfăşurate, la fermele respective au fost identificate instalaţii artizanale prin care se sustrăgea apă potabilă din reţeaua de alimentare a localităţii, iar la una dintre acestea şi energie electrică din reţeaua de alimentare a unei staţii de pompare. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Mihail Kogălniceanu, cu cei 4 suspecţi în stare de libertate, sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat şi delapidare, ambele cu consecinţe deosebit de grave", au spus poliţiştii. Una dintre fermele descoperite cu instalaţii artizanale ar aparţine lui Claudiu Pintiliciuc, potrivit localnicilor.

Lilliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614