REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

„Vizitat” de mascaţi şi cu ordin de protecţie! Un individ din Palas a LUAT-O RAZNA!

„Vizitat” de mascaţi şi cu ordin de protecţie! Un individ din Palas a LUAT-O RAZNA!

Replica API 25 martie 2017 | 00:00 271

A TERORIZAT o femeie şi a furat de două ori!

A TERORIZAT o femeie şi a furat de două ori!

Un individ care "acționează" în Palas nu a dat doi bani că a fost la un pas de a petrece o bună bucată de vreme după gratii și că a fost trimis în judecată pentru furt. Ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat, Cătălin Ștefan Iacob a recidivat, fiind vorba de un furt săvârșit luna aceasta. Să nu mai punem la socoteală că este și cam scandalagiu, o femeie și fiul ei cerând ordin de protecție. A fost și pe la Palazu, iar acum a ajuns în arest.

La finele anului trecut, Cătălin Ștefan Iacob, de 22 de ani, era "vizitat" de mascați, el fiind suspectat de furt. Mai exact, în noaptea de 11 spre 12 decembrie 2016, acesta a sărit gardul unei locuințe din municipiul Constanța, a pătruns într-o anexă gospodărească și a sustras mai multe scule electrice. Oamenii legii au declanșat cercetările și, la scurt timp, polițiștii Secției 4 au făcut o percheziție la domiciliul său, acolo unde au găsit mai multe dintre bunurile sustrase. Pe 13.12.2016 a fost propus spre arestare, însă magistrații au decis să-l lase în libertate, sub control judiciar.

"Respinge ca neîntemeiată propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Iacob Cătălin Ştefan. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Iacob Cătălin Ştefan, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. Dispune luarea faţă de inculpatul Iacob Cătălin Ştefan a măsurii controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 13.12.2016 până la 10.02.2017 inclusiv.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la secţia de poliţie în raza căreia domiciliază, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat", potrivit minutei judecătorești. Numai că lui Iacob nici că i-a păsat.

Se pare că este cunoscut și ca scandalagiu, având în vedere că o femeie a cerut ordin de protecție atât pentru ea cât și pentru fiul minor. Numai că magistrații i-au respins ca neîntemeiată cererea și pe 19 ianuarie au propus: "Sesizează Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa „Sfântul Apostol Andrei” - Secţia de Psihiatrie Palazu Mare, în vederea declanşării şi urmării procedurii internării nevoluntare a pârâtului Iacob Cătălin Ștefan. Executorie".

Dar nici acest aspect nu l-a făcut să se potolească. Astfel că, pe 19 martie, individul a pătruns într-un garaj de pe raza Secției 4, de unde a furat mai multe bunuri. Polițiștii l-au depistat și iar l-au propus spre arest. De data aceasta, judecătorii au decis să-l trimită după gratii pentru 30 de zile. "Admite propunerea Ministerului Public - Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, formulată în dosarul nr. 3523/P/2017 la data de 23.03.2017, şi ca atare: dispune arestarea preventivă a inculpatului Iacob Cătălin Ştefan pe o durată de 30 de zile, de la data de 23.03.2017 până la data de 21.04.2017 inclusiv", potrivit minutei. De menționat că, la finele lunii ianuarie anul curent, el a fost trimis în judecată pentru furt.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102