REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
14.3° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

1 decembrie, singura zi din an când își mai amintesc și unii că sunt români?!

1 decembrie, singura zi din an când își mai amintesc și unii că sunt români?!

A.L. 2 decembrie 2022 | 00:00 456

După un an în care unii dintre noi nu și-au amintit o clipă că sunt români, decât în momentele în care, supărați pe una sau alta, și-au vărsat amarul asupra unui întreg popor, a venit ziua în care stegulețele împodobesc balcoanele apartamentelor și-și amintesc cu toții ce figuri celebre marchează istoria țării noastre. O lipsă marcantă a drapele poate fi observată însă în cazul clădirilor societăților comerciale, mai preocupate poate de a scoate bani de la români decât de a le comemora istoria. 

 


Din anul 1990, românii de pretutindeni serbează Ziua Națională și comemorează momentul în care a avut loc Marea Unire din 1918, pe data de 1 decembrie. O zi ce marchează un moment apoteotic pentru un popor trecut prin foc și spadă, călit de vremuri grele, dar care rămâne totuși prin natura lui un neam cu suflet cald, cu inima deschisă în fața semenilor și cu fruntea sus, indiferent de încercările la care a fost supus. 


Deși România este o țară atât de bogată în tradiții și cultură, în istorie și spiritualitate, încât cu greu un român se poate separa de caracterul său înnăscut, iată că devine din ce în ce mai greu pentru unii să conștientizeze că dincolo de problemele ce îi macină în prezent, clipa de față le-a fost oferită doar prin sacrificiile a generații întregi, și prin coexistența alături de milioane de semeni ai săi. Pe scurt, uită că sunt români. De la numele pe care îl poartă, la fașia de pământ unde și-au așezat casa și limba în care își varsă mahnirile, din ce în ce mai dese, toate relevă cu desăvârșire faptul că sunt români. 


Astfel, chiar și celui mai mai denaturat individ, îi este greu să ignore astăzi faptul că e român. Unii mai patrioți, alții mai de ocazie, astăzi este ziua noastră, a tuturor. Dacă zi de zi trecem unii pe lângă pe alții pe stradă, neavând în comun poate decât aceleași nemulțumiri la adresa puterilor din stat, de 1 decembrie ne leagă pe toți ceva. 


Cu tricolorul la purtător și steagurile așezate în geam, astăzi spunem cu toții cu mândrie că suntem români. Poate dacă păstrăm drapelele ce au împânzit orașul, până la următorul 1 decembrie, n-o să mai existe oameni ce-și uită naționalitatea, în anul care vine. Pentru cei care nici în 2022 nu s-au deșteptat, îi așteptăm să se revanșeze. 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
AERE nu "Poze"! Se poarta "teatrologia"(de fapt, prefăcătoria "pupindosista")!!!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108