REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

10 moduri de a scăpa de durerea cauzată de endometrioză

10 moduri de a scăpa de durerea cauzată de endometrioză

Replica API 19 septembrie 2020 | 00:00 1116

Hidratarea optimă este foarte importantă pentru majoritatea proceselor din organism. Consumul crescut de apă poate ajuta la reducerea balonării și a crampelor. Deshidratarea ar putea fi unul factorii care influențează starea de bine în perioada menstruației.

Dieta corespunzătoare

Unele alimente, precum carnea roșie și lactatele, îngreunează digestia. Acest lucru este cu atât mai problematic în timpul menstruației, când crampele abdominale sunt deja frecvente. Specialiștii recomandă evitarea lor, mai ales de către femeile diagnosticate cu endometrioză. Ar trebui evitate, de asemenea, produsele pe bază de gluten, zahăr sau cele supraprocesate, și ar trebui crescut aportul de legume și fructe proaspete.

Omega 3

Multe studii au demonstrat că acizii grași Omega 3 pot ajuta la reducerea inflamației în organism. Omega 3 se găsește în mod natural în peștele gras, precum somonul sau macroul, dar și în nuci, semințe și spanac. În completarea dietei sunt recomandate și capsulele de Omega 3, din ulei de pește de mare adâncime.

Turmeric

Turmericul are proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare puternice. Un studiu2 din 2013 a descoperit că turmericul ar putea inhiba estradiolul, o formă a hormonului estrogen. Acest fapt ar putea ajuta la prevenirea creșterilor de țesut endometrial, deci ar putea opri răspândirea endometriozei.

Ceaiuri pentru endometrioză

Consumul de ceai verde decofeinizat, ceai de ghimbir și ceai de mușețel va avea un efect antiinflamator, antioxidant și relaxant în același timp. Băuturile calde din plante ar putea, de asemenea, reduce stresul și induce un somn liniștitor.

Exerciții fizice moderate

Deși durerea menstruală poate fi atât de severă încât pacienta cu endometrioză să nu poată părăsi patul, exercițiile fizice sunt importante. Alergatul ușor, mersul în pas accelerat sau yoga pot ajuta la relaxarea mușchilor abdominali și astfel elimina crampele și durerile.

Automasajul pelvian

Datorită cocktailului de hormoni, menstruația poate deregla activitatea sistemului digestiv și cauza crampe și mușchilor intestinali. Un automasaj ușor pe abdomen, circular, în sensul acelor de ceasornic, ar putea ajuta la eliminarea crampelor și încurajarea digestiei.

Odihna

Odihna este importantă oricând și pentru oricine, dar mai ales pentru femeile cu endometrioză aflate la menstruație. Medicii recomandă să ne odihnim între 7 și 9 ore pe noapte, dar puțini adulți ating acest obiectiv.

Medicamente cu rol antiinflamator

În cazul în care durerile nu au încetat în urma unui tratament natural, poate fi cazul utilizării medicamentelor antiinflamatoare și antispastice. Primele vor reduce efectul inflamator cauzat de țesutul endometrial, iar cele din urmă vor reduce senzația de spasme și crampe abdominale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272