REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

10 semne că ai probleme grave cu rinichii. Nu le ignora!

10 semne că ai probleme grave cu rinichii. Nu le ignora!

A.F. 18 ianuarie 2023 | 00:00 1520

Peste 37 de milioane de adulți americani trăiesc cu boli de rinichi și majoritatea nu știu asta. „Există o serie de semne fizice ale bolii de rinichi, dar uneori oamenii le atribuie altor afecțiuni. De asemenea, cei cu boli de rinichi au tendința de a nu prezenta simptome decât în stadiile foarte târzii, când rinichii sunt afectați sau când există cantități mari de proteine în urină.

10 semne ca ai probleme grave cu rinichii. Nu le ignora

Acesta este unul dintre motivele pentru care doar 10% dintre persoanele cu boală cronică de rinichi știu că o au”, spune dr. Joseph Vassalotti, director medical la Fundația Națională a Rinichiului din Statele Unite.

Deși singura modalitate de a ști cu siguranță dacă aveți o boală de rinichi este să vă testați, dr. Vassalotti împărtășește

10 posibile semne că ați putea avea o boală de rinichi

Dacă sunteți expus riscului de boli renale din cauza tensiunii arteriale crescute, diabet, antecedente familiale de insuficiență renală sau dacă aveți mai mult de 60 de ani, este important să vă testați anual pentru boli de rinichi. Asigurați-vă că menționați medicului dumneavoastră orice simptome pe care le aveți.
Semne ale bolii de rinichi

Ești mai obosit, ai mai puțină energie sau ai dificultăți de concentrare.

O scădere severă a funcției rinichilor poate duce la acumularea de toxine și impurități în sânge. Acest lucru poate face ca oamenii să se simtă obosiți, slăbiți și poate îngreuna concentrarea. O altă complicație a bolii renale este anemia, care poate provoca slăbiciune și oboseală.

Ai probleme cu somnul.

Când rinichii nu se filtrează corespunzător, toxinele rămân în sânge, mai degrabă decât să părăsească organismul prin urină. Acest lucru poate îngreuna somnul. Există, de asemenea, o legătură între obezitate și boala cronică de rinichi, iar apneea în somn este mai frecventă la cei cu boli renale cronice, comparativ cu populația generală.

Ai pielea uscată și te confrunți cu mâncărime.

Rinichii sănătoși îndeplinesc multe sarcini importante. Ei elimină deșeurile și lichidele suplimentare din organism, ajută la formarea celulelor roșii din sânge, ajută la menținerea oaselor puternice și lucrează pentru a menține cantitatea potrivită de minerale în sânge.

Pielea uscată și mâncărimea poate fi un semn al bolii minerale și osoase care însoțește adesea boala avansată de rinichi, atunci când rinichii nu mai sunt capabili să păstreze echilibrul corect de minerale și nutrienți din sânge.

Simți nevoia să urinezi mai des.

Dacă simțiți nevoia să urinați mai des, mai ales noaptea, acesta poate fi un semn de boală de rinichi. Atunci când filtrele rinichilor sunt deteriorate, poate provoca o creștere a nevoii de a urina. Uneori, acesta poate fi, de asemenea, un semn al unei infecții urinare sau al prostatei mărite la bărbați.

Sânge în urină

Rinichii sănătoși mențin de obicei celulele sanguine în organism atunci când filtrează deșeurile din sânge pentru a crea urină, dar atunci când filtrele rinichilor au fost deteriorate, aceste celule sanguine pot începe să „se scurgă” în urină. Pe lângă semnalarea bolii renale, sângele din urină poate indica tumori, pietre la rinichi sau o infecție.

Urina  este spumoasă.

Bulele excesive în urină – în special cele care necesită spălarea de mai multe ori înainte ca acestea să dispară – indică proteinele în urină. Această spumă poate arăta ca spuma pe care o vedeți atunci când amestecați ouăle, deoarece proteina comună găsită în urină, albumina, este aceeași proteină care se găsește în ouă.

Experimentați umflare persistentă în jurul ochilor.

Proteinele din urină sunt un semn precoce că filtrele rinichilor au fost deteriorate, permițând proteinelor să se scurgă în urină. Această umflare în jurul ochilor se poate datora faptului că rinichii tăi scurg o cantitate mare de proteine în urină, mai degrabă decât o păstrează în organism.

Gleznele și picioarele tale sunt umflate.

Scăderea funcției renale poate duce la retenția de sodiu, cauzând umflarea picioarelor și gleznelor. Umflarea extremităților inferioare poate fi, de asemenea, un semn de boli de inimă, boli hepatice și probleme cronice ale venelor picioarelor.

Ai un apetit scăzut

Acesta este un simptom general, dar o acumulare de toxine care rezultă din funcția renală redusă poate fi una dintre cauze.

Te confrunți cu crampe musculare

Dezechilibrele electrolitice pot rezulta din afectarea funcției renale. De exemplu, nivelurile scăzute de calciu și fosforul slab controlat pot contribui la crampe musculare, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108