REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

1000 de pagini de interceptări telefonice, în dosarul poliţiştilor care erau mână în mână cu hoţii

1000 de pagini de interceptări telefonice, în dosarul poliţiştilor care erau mână în mână cu hoţii

Replica API 23 martie 2012 | 00:00 158

STENOGRAME - pasaje

STENOGRAME - pasaje

Dosarul penal întocmit poliţiştilor care săvârşeau infracţiuni cot la cot cu hoţii pare a fi destul de gros încă de la început. Se pare că numai transcrierile înregitrărilor obţinute din interceptarea telefoanelor celor implicaţi ocupă peste 1000 de pagini. În numărul trecut publicam câteva stenograme în ceea ce-i priveşte pe câţiva poliţiştii implicaţi, din care reieşea activitatea acestora în ceea ce priveşte sprijinirea grupului infracţional de hoţi. Însă nu numai telefoanele poliţiştilor au fost interceptate, ci şi ale hoţilor. De pildă, potrivit propunerii de arestare formulată de Parchet, reiese că inculpaţii au acţionat "organizat, coordonat şi perseverent", după cum se exprimă reprezentantul Ministerului Public.

"În data de 10.02.2012, ora 01:01:11, învinuitul Arotăriţei Ionuţ Dumitru este contactat de învinuitul Corîciu Dumitru Daniel şi îi răspunde grăbit: lasă-mă că te sun când ajung acasă şi lasă-mă că alerg acuma, lasă-mă, hai. La ora 01:12:02, învinuitul Arotăriţei Ionuţ Dumitru îşi sună concubina şi îi spune : Fă, ieşi acum pe şosea, ieşi în faţă la mine, la scară şi uită-te pe ..., după care în spune : Acuma, băga-mi-aş p**a în rasa ta, ieşi acum şi uită-te de gardă. La ora 01:24:10, învinuitul Corîciu Dumitru Daniel îl contactează din nou pe învinuitul Arotăriţei Ionuţ Dumitru care spune : Da, frate, tranşez tată, sunt la tranşat, ai înţeles? E tranşat bine, nu mai vorbi, ooo, mă, că acuma m-am apucat, le pun aşa, aşa, le scriu pe foaie, ai înţeles? ai auzit mă ?.

Agentul Cristian Badea de la Secţia 5, rudă cu unul dintre hoţi

Ceea ce este şi mai interesant este faptul că unul dintre poliţiştii arestaţi în această cauză, Cristian Badea de la Secţia 5 Poliţie este naşul unuia dintre hoţi, la rândul său arestat, Dumitru Daniel Corîciu. Se pare că agentul Badea, la un moment dat, a fost "tras de mânecă" de alţi poliţişti, pe motiv că hoţul nu cotizase la timp, pentru unele furăciuni. Şi acest aspect reiese tot din actele emise de Parchet. "La data de 06.03.2012, ora 18:00 agentul Badea Cristian este apelat de Puşcaşu Cristian care îl întreabă dacă a mai luat legătura cu Corîciu Dumitru-Daniel, Badea răspunzând că nu a mai discutat cu respectivul. Puşcaşu îi relatează cum aşteaptă persoana respectivă de dimineaţă pentru a-i aduce 1000 lei şi acesta nu mai vine. Badea se angajează să ia el legătura cu persoana în discuţie în cursul serii. La data de 07.03.2012, ora 16:18, agentul Badea este apelat de Corîciu care îi spune că l-a căutat mai devreme deoarece avea o treabă cu el dar între timp a rezolvat-o. Badea îl întreabă dacă a ajuns pe la Puşcaşu Cristian, Corîciu răspunzând că nu a avut cu ce să se ducă deoarece de azi am început şi el să patineze încolo şi încolo. Abia aseară am început să alerg. La data de 14.03.2012, ora 11:48, agentul Badea Cristian este apelat de Puşcaşu Cristian care îi spune că finul său Dumitru Daniel Corîciu nu a mai dat nici un semn de viaţă şi nu i-a adus banii pe care îi are datorie la el. Puşcaşu îl intreabă pe agent dacă mai poate face vreo reclamaţie împotriva lui Corîciu, acesta sfătuindu-l să ia legătura cu agentul Maican pentru a-l învăţa acesta ce să scrie. Puşcaşu insistă în continuarea discuţie pe lângă Badea ca acesta să îl constrângă într-un fel sau altul pe Corîciu să-i dea banii respectivi, Badea fiind de acord ca în zilele următoare să-l ia de urechi pe Corîciu. Pe parcursul discuţiei Badea îi relatează interlocutorului său cum Corîciu, la ultima discuţie pe care au purtat-o, i-a relatat că se va duce la muncă pentru a aduna banii şi îşi va achita datoria faţă de Puşcaşu", se arată în document.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212