REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

13 beneficii pentru sănătate ale uleiului de trandafiri

13 beneficii pentru sănătate ale uleiului de trandafiri

Replica API 28 mai 2020 | 00:00 976

Uleiul esențial de trandafir este un tip de ulei utilizat frecvent în aromoterapie. Obținut din plantă Rosa damascena considerată cea mai aromată specie de trandafiri și cu cel mai mare conținut de ulei, conține compuși aromatici ai florii și astfel se poate obține un ulei esențial pur de cea mai bună calitate cu multiple proprietăți, scrie ziarmedical.ro.

Deoarece se crede că acești compuși au proprietăți de vindecare, uleiul esențial de trandafir este utilizat pentru o serie de afecțiuni. Beneficiile uleiului esențial de trandafir pot fi atribuite proprietăților sale antidepresive, antiseptice, antispastice, antivirale, afrodisiace, astringente, bactericide, colagogice, cicatrizante, depurative, hemostatice, hepatice sau laxative.

1. Combaterea depresiei

Uleiul de trandafir stimulează respectul de sine, încrederea și forță mentală, combinând în mod eficient depresia. Acesta pot fi foarte util în combaterea simptomelor depresiei și anxietății. Că antidepresiv, uleiul de trandafir poate fi administrat pacienților cu depresie severă.

2. Reduce inflamaţia

Uleiul esențial de trandafiri poate să calmeze în situația în care ai o febra mare prin reducerea inflamației. Poate fi de asemenea benefic și în alte cazuri de inflamație cauzată de infecția microbiană, indigestie sau deshidratare. Acest lucru poate duce la o reducere a condițiilor asociate cum ar fi reumatismul, artrită, guță și febra.

3. Proprietăți antispastice

Uleiul esențial de trandafir ameliorează eficient spasmele din sistemul respirator și din intestine, precum și spasmele musculare din diferite membre. De asemenea, ajută la vindecarea convulsiilor, a traumatismelor musculare și a crampelor.

4. Protejează împotriva virusurilor

Studiile au demonstrat că uleiul esențial de trandafiri protejează organismul împotriva multor tipuri de infecții.

5. Are efect afrodisiac

Elementul de baza în acest sens este uleiul esențial al florii. Acest tip de ulei poate reduce simptomele disfuncției sexuale, disfuncției erectile, frigiditatea și dezinteresului general legat de activitatea sexuală.

6. Proprietăți astringente

Uleiul de trandafiri îmbunătățește sănătatea gingiilor și a rădăcinile părului în timp ce tonifiaza și ridică pielea, contractează mușchii, intestinele și vasele de sânge. Protejează împotriva pierderii precoce a dinților și a părului, dezvoltarea ridurilor, pierderea fermității intestinelor și a mușchilor zonei abdominale și a membrelor asociate cu îmbătrânirea. Mai presus de toate, uleiul esențial de trandafiri ajută la stoparea fluxului de sânge de la răni și tăieri prin contractarea vaselor de sânge.

7. Elimină bacteriile

Este un bactericid bun, acest ulei poate fi utilizat în tratamentul diareei și a altor boli care sunt cauzate de bacterii. Mai mult, poate trata infecții bacteriene interne cum ar fi cele din colon, stomac, intestine și tractul urinar, precum și infecții externe la nivelul pielii, urechilor, ochilor și rănilor.

8. Îngrijește pielea

Această proprietate a uleiului esențial de trandafiri poate fi de mare interes pentru cei care au grijă foarte mult de aspectul lor. Se formează astfel cicatrici după acnee, reduce aspectul vergeturilor, a cicatricilor chirurgicale și urmelor lăsate de sarcina. O mare parte din această se datorează activității antioxidante a uleiului esențial de trandafiri, care impulsionează procesele de vindecare ale pielii.

9. Purifică sângele

Uleiul esențial de trandafir purifică sângele ajutând la îndepărtarea și neutralizarea toxinelor. Odată ce sângele este purificat și lipsit de toxine, ești protejat de erupții cutanate, ulcere și boli de piele, precum și de stări grave pe care le pot provoca radicalii liberi, cum ar fi cancerul și bolile cardiace.

10. Ajută în cazul lipsei menstruației

Stimulează secrețiile hormonale care declanșează menstruația. Este deosebit de eficient pentru cele care suferă de menstruații obstrucționate și neregulate. Facilitează, de asemenea, combaterea crampelor, greață și oboseală, reducând în același timp durerea asociată cu menstruația și sindromul post-menopauza.

11. Previne sângerarea excesivă

Această proprietate a uleiului esențial de trandafir poate fi foarte utilă pentru persoanele care suferă de hemoragie (sângerare, externă sau internă) după o leziune sau o intervenție chirurgicală. Acesta accelerează coagularea și coagularea sângelui și oprește sângerarea excesivă.

12. Menține sănătatea ficatului

Uleiul esențial de trandafiri este bun pentru sănătatea ficatului. Îl păstrează puternic, funcționează corespunzător și protejat de infecții. De asemenea, tratează probleme cum ar fi excesul de bile, acizi și ulcere.

13. Ameliorează anxietatea

Uleiul de trandafiri acționează că un tonic pentru nervi. Le da puterea de a suportă șocuri și le protejează de tulburările care apar din cauza vârstei și a diferitor leziuni.

Câteva contraindicații: Poate elimina durerile de cap dacă este folosit în concentrații ușoare, dar aromă puternică poate face exact opusul dacă se folosește o concentrație foarte mare. Nu ar trebui să fie utilizat în timpul sarcinii, deoarece nu există dovezi clare cu privire la faptul dacă efectele uleiului esențial de trandafir pot fi transferate fătului. Această ar putea provoca o pierdere de sarcina dacă este luată în exces, așa că este necesar să fiți atenți înainte de a folosi acest ulei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367