REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

16 persoane REȚINUTE în urma PERCHEZIȚIILOR de la CLANUL RAIM, din MANGALIA! Video

16 persoane REȚINUTE în urma PERCHEZIȚIILOR de la CLANUL RAIM, din MANGALIA! Video

Replica API 19 iunie 2021 | 00:08 28826

16 persoane au fost reținute în urma perchezițiilor din data de 17 iunie, în cauza care vizează destructurarea unui grup infracțional organizat. Potrivit informațiilor noastre, printre acestea se află și membri ai clanului Raim, din Mangalia. Cei reținuțu au fost prezentați cu propunere de arestare.

Iuzeir Raim

Amintim că polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au efectuat, pe 17 iunie, 44 de percheziții domiciliare, în județ, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat. Potrivit informațiilor noastre, printre cei vizați ar fi și membri ai clanului Raim.

Membrii grupului sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de proxenetism, spălare a banilor și cămătărie. Aceștia ar fi fost implicați în activități de proxenetism pe relația România-Germania-Austria, dar și în oferirea de bani cu camătă.

Sumele de bani obținute din activitatea infracțională ar fi fost folosite pentru achiziționarea de imobile și autoturisme sau investite în construcția unor imobile.

La sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, au fost conduse, în vederea audierii, 25 de persoane.

Update: DETALII din DOSAR

Membrii grupului sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de proxenetism, cămătărie, șantaj și spălare a banilor. Aceștia ar fi fost implicați în activități de proxenetism, în România, Germania, Austria și Anglia, precum și în oferirea de bani cu camătă, context în care ar fi recurs la amenințări, cu acte de violență, asupra datornicilor, în scopul recuperării sumelor împrumutate și dobânzilor aferente.

Din cercetări a reieșit că 24 de persoane ar fi constituit grupul infracțional organizat de tip polivalent, cu risc crescut în generarea conflictelor stradale. Acesta ar fi fost coordonat de un bărbat, de 46 de ani, din municipiul Mangalia și ar fi acționat din 2011, neîntrerupt, în principal în zona de sud a litoralului.

Principala activitate infracțională a membrilor grupării a reprezentat-o exploatarea sexuală a tinerelor, în România și în alte state europene (Spania, Italia, Germania, Franța, Cehia, Austria, Elveția și Anglia), fiind identificate peste 40 de tinere care ar fi practicat prostituția.

Produsul infracțional obținut din comiterea infracțiunii de proxenetism, calculat până la momentul cercetărilor, este de peste 3,5 milioane de euro.

Sumele de bani obținute din activitatea infracțională ar fi fost folosite pentru achiziționarea de imobile și autoturisme sau investite în construcția unor imobile.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 12 autoturisme, cu o valoare de aproximativ 300.000 de euro, peste 81.000 de lei, 9.000 de dolari, peste 8.500 de euro, 100 de lire sterline, 45 de telefoane mobile, 2 pistoale cu aer comprimat, 5 laptopuri, 15 ceasuri și bijuterii, precum și alte înscrisuri cu valoare probatorie.

În urma probatoriului administat, procurorul de caz a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de 16 persoane, pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, proxenetism, camătă, șantaj și spălare de bani, acestea fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

În cursul zilei de vineri, procurorul de caz urmează a formula propunere de arestare preventivă față de cele 16 persoane reținute, precum și față de alte 8 persoane, care, în prezent, se sustrag cercetărilor.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor din Constanța.

La activități au participat polițiști ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Tulcea și jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.

Video:

Despre clanul Raim

Precizăm că șeful clanului Raim este Iuzeir Raim. Acesta a devenit cunoscut după ce a fost implicat în mai multe dosare privind infracțiuni de corupție, înşelăciune, şantaj sau ameninţări cu acte de violenţă. De asemenea, acesta a fost încarcerat pe o perioadă de de 3 ani pentru șantaj. Ultimul scandal în care acesta a fost implicat a fost în iulie 2020. Mai exact, la finele lunii iulie a anului trecut a fost trimis în judecată alături de alte 4 persoane, într-un dosar de lovire sau alte violențe. Spre exemplu, anul trecut în vară, au avut loc mai multe ”lupte de stradă” în Mangalia și Vama Veche, implicați fiind cei de față. Au fost mai multe speculații la acea vreme, ba că era vorba de controlul zonelor în care se traficau droguri, ba conflicte mai vechi.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Avand in vedere ca este site ul nr 1 al praduielilor, ar fii pacat sa nu l trecem aici si pe fiisu lu popesc din Mangalia, Popesc Ionut, Mercedes Cla rosu, sa l trece si pe el aici ca vinde speed la 1 mil gr, cumparat dp tor, venit prin posta. sa nu se supere ca nu l scriem si pe el
5
1
Doresc sa fac un denunt organelor componente si anume ca Coroiu fura porumb de pe camp si il vinde la taraba si ne minte ca e Unguresc
3
0
Asta e un proxenet notoriu de peste 25 de ani.Ce a facut Politia pana acum??,
10
0
Pe cine ai spart tu vreodata in viata asta sifonule Piciu ramane tatal rau sti tu ce zic. Stai in gaozul lu Mitu sa ciugulesti si tu 2 3 lei
6
1
cand ai arestati pe pescari astia
3
2
Cum ii luati asa le dati si drumul numai consumati motorina degeaba
8
2
aolooo politia mori cu politia astia se drogheaza si dorm pe iarba in poarta 6
10
2
Moxxu zdreanto sifon imputit ce esti
11
2
Va esttte locull
6
2
O sa va sparg iar ca acum 7 ani
8
1
Vand motorina furata de la tir,am depozitata in Opel Meriva CT 37 SON parcata langa garaj CNE,zona Penny Cernavoda!
7
3
@Pescaru....fost militian, actualmente avocat! Cu astia te-ai ridicat
16
2
de bcco...
8
3
E bine daca sti tu asa multe vino la cartofi sa imi zici in fata pasarica numai scrie
6
5
Ciociia cosmin zis pisi ho ca intri si tu la parnaie si raducanu teaficantilor va prins garda beti si drogati si va da puscarie sifoanelor ori va ia asa ori va baga la trafic teai apuckt de vandut cartodi la fast fod toata viata ai fost o insecta
23
5
Au marit astia salarile la DAMEN
10
2
Daca eram in locul lu' Raim, va dadeam in judecata pentru ca ati pus poza altei persoane. Oricand are nevoie, il reprezint cu mare placere! Multa lume invidioasa... Sa vina o singura persoana pe care a deranjat-o acest baiat. Asa toti ne dam cu parerea, dar cineva o sa plateasca daune. Domnul Raim, cainii latra, ursul merge
11
31
Poate treceti si pe la Harsova , pe la fratii Gioglovan
24
3
Respect ! Acolo este locul lor!
26
2
Si petru Raym Raym Raym....ani de puscarie...ani de puscarie fara de numar....si pentru toti cateii lui....
33
7
Moxxu praduitoru nr 1
24
1
Era momentul. Toti derbedeii din Mangalia induc tema omului de rand prin aroganta, tupeu. obraznicie le vand copiii si ii indoapa cu iarba
44
2
Sa il ia si pe Pisica sifonul care are camere si microfoane pe el ..
26
3
Jeggurillorr
31
2
Acolo va vreau
31
4

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102