REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

17 persoane au fost salvate, printre care și 3 copii, de la cabana Capra, lovită de avalanşă

17 persoane au fost salvate, printre care și 3 copii, de la cabana Capra, lovită de avalanşă

Ana Maria LIPAN 5 februarie 2023 | 16:13 2743

Reprezentanții Prefecturii Argeș anunță că duminică a început coborârea persoanelor blocate de o avalanșă la Cabana Capra.

17 persoane au fost salvate, printre care si 3 copii, de la cabana Capra, lovita de avalansa

Până în acest moment au fost evacuate 17 persoane, dintre care 3 copii, transmite observatornews.ro. Un al grup de persoane se află în curs de coborâre. Potrivit autorităților, avalanșa care a afectat zona Capra are doi kilometri lungime. Echipele de intervenție spun că o parte a avalanșei a nimerit cabana și o alta a lovit parcarea și mașinile de acolo. De asemenea, forțele care intervin duminică au mai găsit urmele de la alte șapte avalanșe de dimensiuni mai mici. 18 militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș acționează în zonă împreună cu alți șase militari veniți din Dâmbovița, Olt și Vâlcea. Totodată, în zonă sunt șase salvatori montani, 10 polițiști și trei jandarmi. La Cabana Capra sunt 60 de oameni. 50 sunt turiști din București, Timiș și Argeș, iar 10 sunt membri ai personalului.

Reacţia lui Raed Arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că dacă turiştii care se află la cabana Capra au încălcat regulile care spun că drumul care duce către unitatea de cazare este închis, aceştia nu doar că şi-au pus vieţile în pericol, dar au pus în pericol şi vieţile tuturor salvatorilor care intervin, duminică, pentru evacuarea lor.

17 persoane au fost salvate, printre care si 3 copii, de la cabana Capra, lovita de avalansa

„Dacă drumul era închis şi s-a riscat pentru a se ajunge acolo încălcând regulile, înseamnă că turiştii şi-au pus viaţa lor în pericol, dar au pus şi viaţa pompierilor în pericol şi nu numai a pompierilor, a întregului corp de salvatori care a fost acolo”, a afirmat Raed Arafat duminică după amiază, într-o intervenţie telefonică la Dig 24, potrivit news.ro. Acţiunea autorităţilor în zona cabanei Capra a început încă de dimineaţă, în jurul orei 8 iar aceasta poate dura câteva ore, a precizat oficialul din Ministerul Afacerilor Interne.

„Sperăm că se va termina această misiune la lumina zilei şi că vor putea să retragă după ce evacuează cele 50 de persoane care se află la cabană”, a adăugat Raed Arafat. Acesta a subliniat că intervenţia este una dificilă, întrucât avalanşa a antrenat şi copaci, iar zonele prin care se face coborârea trebuie eliberate. Raed Arafat a ţinut să sublinieze că în continuare, în zonă, nu este exclus riscul de producere a unor noi avalanşe.

17 persoane au fost salvate, printre care si 3 copii, de la cabana Capra, lovita de avalansa

În cursul nopții de sâmbătă spre duminică, pe DN7C, între kilometrii 106 și 107, în zona cabanei Capra, a avut loc o avalanșă de zăpadă, în urma căreia au fost avariate mai multe autoturisme. Aproximativ 60 de persoane au rămas izolate la cabană, a anunțat Poliția Argeș.

DN 7C este închis traficului, de la kilometrul 104, de la data de 30 octombrie 2022. Restricția este anunțată prin indicatoare de-a lungul DN 7C, iar la kilometrul 104 există o barieră. Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș vor verifica modalitatea prin care turiștii au ajuns la cabană, iar dacă vor fi constatate abateri de la normele rutiere se vor lua măsurile legale în consecință.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la bulangii.Imi pare rău că nu le a făcut varza avalansa sa meargă acasa cu cercul ..Nu poți să scoți pwlla de smecheri in Roumania.Acum sa o sugă frumos !
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102