REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
17.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

18 deputaţi PSD, printre care şi Dobre, îi solicită lui Ponta reforma de urgenţă

18 deputaţi PSD, printre care şi Dobre, îi solicită lui Ponta reforma de urgenţă

Replica API 15 decembrie 2014 | 00:42 181

Se cere schimbarea macazului

Se cere schimbarea macazului

Mircea Dobre

Vremurile tulburi continuă în PSD. Cu ocazia remanierii guvernamentale şi a publicării proiectului de buget, s-a dat startul unor noi runde de acuzaţii dintr-o parte într-alta în partid. 18 deputaţi PSD au făcut, duminică, un apel la preşedintele partidului, Victor Ponta, solicitându-i ca din viitorul Guvern să facă parte ”oameni tineri, integri şi profesionişti”.

Cei 18 deputaţi consideră că alegerile prezidenţiale din 2014 au fost pierdute din cauza imaginii partidului, perceput ca fiind „comunist”, „corupt” şi plin de „baroni”, aceste aspecte fiind percepute ca un deserviciu şi, prin urmare, se solicită reformarea de urgenţă a PSD. „Acum, a venit momentul să arătăm că am înţeles mesajul transmis de alegători pe 16 noiembrie. A venit momentul să arătăm că suntem în stare, ca partid, să schimbăm felul în care acţionăm în actul de guvernare. (…) Noi, iniţiatorii acestui manifest, credem că PSD are nevoie de o reformă profundă. Credem că trebuie să construim noul Guvern pe baza principiilor cerute de majoritatea românilor: respect, onestitate şi transparenţă. Credem că trebuie să înlăturăm odată pentru totdeauna etichetele de “corupţi” şi “comunişti”. (…) Dacă nu vom face această schimbare profundă, partidul nostru este in pericol să devină tot mai izolat în societate. (…) Facem un apel către toţi membrii PSD care cred, la fel ca noi, că a venit momentul unei reforme profunde în partidul nostru. Vă chemăm să susţinem împreună formarea unui nou Guvern, condus de Victor Ponta, care să aibă în componenţa lui oameni din generaţia tânără, integri şi profesionişti”, se arată în scrisoarea deschisă, semnată de Gabriela Podaşcă, Mircea Dobre, Florin Iordache, Marcel Ciolacu, Angel Tâlvăr, Mihai Sturzu, Dorel Căprar, Natalia Intotero, Simona Bucura-Oprescu, Ioan Vulpescu, Constantin Rădulescu, Daniel Suciu, Mihai Weber, Flavius Măduta, Cătălin Tiuch, Cosmin Necula, Ionuţ Săvoiu şi Florin Buicu. Pentru deputatul constănţean, Mircea Dobre, lucrurile sunt clare, adică cei 18 sunt o voce a mai multor membri de partid, nu este o iniţiativă a câtorva oameni. „Ceea ce este în scrisoare, asta considerăm noi, cei 18 şi nu numai! Probabil sunt mult mai mulţi. Trebuie făcute acele lucruri pe care noi le-am consemnat acolo”, a spus Dobre, pentru „Replica”.

Mihai Sturzu

Liderul TSD, deputatul Mihai Sturzu, susţine că lucrurile trebuie schimbate din primăvară. „Reforma partidului trebuie să ţină cont de două chestiuni foarte importante: avem nevoie de nişte principii, valori, care să reformeze PSD astfel încât din martie, mai departe, să nu mai putem vorbi de baroni sau corupţie în partid. Dacă rezolvăm aceste două aspecte, eu cred că mergem cu capul sus mai departe. Nu ştiu dacă va fi spectaculos în primăvară, trebuie să fie sănătos. Personal, asta am înţeles din votul din 16 noiembrie, partid „comunist” şi „corupt”. Dacă există o decodificare a votului, bineînţeles că putem să avem o dezbatere pe această temă. Dar, cred că dacă rezolvăm cele două chestiuni, corupţia şi baronii, pe care oamenii le acuză legitim în PSD, putem să privim către viitor cu o doză de încredere. Dacă nu, nu ştiu...”, a spus Sturzu, pentru Replica. De asemenea, liderul TSD consideră că, în cadrul viitorului congres al partidului, Mircea Geoană şi Marian Vanghelie s-ar putea întoarce. „Şanse sunt pentru orice, oricând, adică la fel putem spune dacă există vreo şansă să ningă sau să nu ningă în decembrie sau în ianuarie. Există şanse pentru orice. Statutul unui partid, aşa cum prevede că unii oameni pot fi excluşi, pot fi şi primiţi înapoi. Acum, domnii Vanghelie şi Geoană au fost excluşi pe nişte considerente pe care eu le consider legitime şi, sincer să fiu, este nedrept ca într-o echipă să îţi loveşti propria echipă când aceasta pierde şi eu cred că asta a fost esenţa acestor excluderi”, a concluzionat Sturzu, pentru „Replica”.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272