REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

19 elevi din Constanţa au fost daţi afară la bac

19 elevi din Constanţa au fost daţi afară la bac

Replica API 28 iunie 2011 | 00:00 180

Corpul de control al Ministerului Educaţiei a "impulsionat" supraveghetorii:

Corpul de control al Ministerului Educaţiei a "impulsionat" supraveghetorii:

Peste 7.200 de absolvenţi ai claselor a XII-a au susţinut ieri prima probă scrisă din cadrul examenului de bacalaureat. Pentru că au fost prinşi cu fiţuici şi memoratoare, 19 elevi din judeţul Constanţa au fost eliminaţi din examen.

Dacă primele examene au reuşit să le promoveze fără probleme, norocul nu le-a mai surâs la probele scrise. Ghinionul elevilor a coincis tocmai cu venirea Corpului de control al Ministerului Educaţiei la Constanţa, solicitat din câte se pare să verifice corectitudinea desfăşurării examenelor. Tinerii eliminaţi nu vor mai avea voie să susţină bacalaureatul timp de două sesiuni, deci şansa lor de a se vedea cu diploma-n mână s-a amânat cu încă un an. Profesorii supraveghetori au prins la proba de Limba şi literatura română 19 tineri care copiau, pe care i-au scos din sălile de examen pentru a nu-i disturba şi pe ceilalţi candidaţi. Este vorba despre 19 liceeni, din care nouă de la Colegiul Tehnic de Marină Alexandru Ioan Cuza, unul de la Colegiul Tehnic Tomis, unul de la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria şi opt de la Grupul Şcolar de Arte şi Meserii Ostrov. "Elevii au fost prinşi cu fiţuici şi memoratoare, adică nişte cărţulii de dimensiuni extrem de mici", a declarat vicepreşedintele comisiei de bacalaureat, inspectorul Margareta Constantin. Ea a mai spus că anul acesta elevii au avut de caracterizat un personaj dintr-o operă dramatică de I.L. Caragiale, Camil Petrescu sau Marin Sorescu şi analizarea operei "Nuntă în cer", de Mircea Eliade. Ultimele două probe scrise ale examenului de bacalaureat, proba obligatorie a profilului şi proba la alegere a profilului şi specializării, vor fi susţinute în data de 29 iunie şi 1 iulie. Rezultatele examenului vor fi afişate la 3 iulie, iar în 4 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, se vor putea depune eventualele contestaţii. Rezultatele finale ale examenului vor fi afişate la 8 iulie.

Mirabela PANFIL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272