REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
18.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

20 de lucruri interesante legate de celebrul personaj de comedie Mr. Bean

20 de lucruri interesante legate de celebrul personaj de comedie Mr. Bean

Victor ROTARU 2 februarie 2023 | 15:42 2111

La data de 1 ianuarie 1990 începea difuzarea serialului de comedie Mr. Bean, cu Rowan Atkinson în rolul principal. Personajul Mr. Bean a devenit extrem de popular nu doar în Marea Britanie, ci peste tot în lume. Pe lângă celebrul serial de comedie produs între anii 1990 și 1995, există și filme de succes: Bean - O comedie dezastru (1999) și Vacanța lui Mr. Bean (2007). Cu puține replici și mult umor de situație, Mr. Bean a devenit una dintre francizele de succes, mai nou existând chiar și desene animate cu acest personaj.

20 de lucruri interesante legate de celebrul personaj de comedie Mr. Bean

Comic și actor britanic, Rowan Atkinson se confundă cu personajul Mr. Bean, deși de-a lungul carierei a jucat în multe filme de succes. Cea mai recentă apariție a sa pe micile ecrane este în serialul de comedie Om vs. albină (Man vs. Bee), lansat în 2022 pe platforma de streaming video Netflix.

Iată mai jos 20 de lucruri interesante despre Mr. Bean:

1. Rowan Atkinson, actorul care l-a interpretat pe Mr. Bean, a devenit Comandor al Ordinului Imperiului Britanic. Regina Elisabeta a II-a l-a răsplătit în acest fel pe actor pentru întreaga sa carieră în slujba comediei. Mr. Bean este astfel un adevărat ambasador al divertismentului britanic.

2. Personajul Mr. Bean a fost creat de Rowan Atkinson în timp ce studia la Universitatea Oxford în cadrul unui program de masterat.

3. Pe Facebook, cea mai populară rețea de socializare din lume, pagina oficială Mr. Bean are un număr fabulos de urmăritori: peste 132 de milioane!

4. Mr. Bean, pasionat de jocuri de noroc? În unul din episoade, Mr. Bean își încearcă norocul la un aparat cu monede într-o sală de jocuri. Este un joc retro, diferit de actualele jocuri de cazino online - celebrele păcănele online care pot fi jucate pe internet inclusiv în variante gratuite, fără bani reali.

5. Într-un sondaj realizat de British Council, Mr. Bean a fost votat drept unul dintre cei mai importanți britanici, depășind în faimă personalități precum prințesa Diana, Sir Paul McCartney sau Charlie Chaplin.

6. Serialul Mr. Bean și animațiile sub același nume au fost difuzate de-a lungul timpului în aproape toate țările lumii. Mr. Bean este cu siguranță un personaj global!

7. Celebra mașină condusă de Mr. Bean este un model al mărcii Mini. De altfel, se pare că s-au folosit în total nu mai puțin de 6 mașini diferite de-a lungul filmărilor cu Mr. Bean.

8. Rowan Atkinson este foarte apreciat în China, căci Mr. Bean este un adevărat fenomen în această țară asiatică.

9. La muzeul figurilor de ceară Madame Tussauds, Mr. Bean este prezent alături de multe vedete și personalități ale lumii politice mondiale.

10. Influencer pe YouTube? Mr. Bean are peste 31 de milioane de abonați, iar video-urile sunt extrem de urmărite!

11. Un nume alternativ luat în discuție pentru Domnul Fasole a fost Domnul Conopidă.

12. Mr. Bean a cântat live la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, din anul 2012.

13. Bean nu are un prenume. Este pur și simplu Mr. Bean, așa cum apare și în actele prezentate în serial / filme.

14. Ursulețul de pluș Teddy, prietenul cel mai bun al lui Mr. Bean, este o prezență constantă.

15. După 2012, Rowan Atkinson nu a mai dorit să îl ilustreze pe Mr. Bean, considerând că nu i se mai potrivește în raport cu vârsta la care a ajuns.

16. Fiica lui Rowan Atkinson, Lily, a apărut în al doilea film, Vacanța lui Mr. Bean.

17. Mașina lui Mr. Bean este acum obiect de muzeu, cu tot cu celebrul lacăt folosit de personaj pentru a-și securiza automobilul.

18. Rowan Atkinson a urmat cursurile școlare alături de fostul prim-ministru al Marii Britanii, Tony Blair.

19. Mr. Bean a apărut și în reclame TV. Cea pentru Snickers a fost difuzată mult timp și în România.

20. Scenariile serialului Mr. Bean au fost scrise de Rowan Atkinson, dar și de Robin Driscoll, Richard Curtis și Ben Elton.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212