REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

20 de soldați gradați profesioniști se pregătesc pentru a se alătura salvatorilor ISU „Dobrogea“

20 de soldați gradați profesioniști se pregătesc pentru a se alătura salvatorilor ISU „Dobrogea“

Replica API 14 mai 2022 | 22:12 1060

Douăzeci de tineri din mai multe județe ale țării au ales cariera militară și sunt hotărâți să devină soldați gradați profesioniști. Ei se află, în prezent, în plin stagiu de pregătire fizică și teoretică. După cele câteva luni de instrucție și cursuri, se vor alătura salvatorilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța, ca pompieri servanți.

Călin are 19 ani. Vine din județul Tulcea și spune că dorește să se alăture salvatorilor de la ISU Dobrogea, gândindu-se la binele pe care îl poate face persoanelor aflate în pericol. Nu se teme pentru siguranța proprie. Știe foarte bine ceea ce presupune a fi pompier servant. „Am ales să mă alătur salvatorilor pentru că este o meserie foarte frumoasă. Poți să ajuți foarte mulți oameni. Este vorba despre liniștea sufletească pe care o ai“, a declarat Călin.

Andrei este din Eforie Nord. Tatăl său a fost polițist. Când au aflat despre hotărârea lui de a deveni soldat gradat profesionist și a se alătura pompierilor militari, părinții l-au susținut. Tot ceea ce i-au spus a fost să aibă grijă de el. „Îmi place foarte mult aici; jobul îți oferă o stabilitate. În plus, îmi place să lucrez în țara mea și o să dau tot ce pot. Voi fi numărul unu!“, promite Andrei.

„Îmi doresc să salvez o viață“. „Este o meserie periculoasă dar și foarte frumoasă. Familia mea m-a susținut și mă susține în continuare“, sunt cuvintele lui Eduard și ale lui Sebastin, doi tineri care doresc să devină salvatori.

Astăzi, i-am găsit pe cei 20 în plin antrenament fizic. Sunt entuziaști, hotărâți și determinați.

Cei 20 de soldați gradați profesioniști au de parcurs două module de pregătire. Primul dintre ele a început în data de 2 mai și cuprinde partea pregătire militară generală și educație fizică. La finalul acestuia, tinerii vor depune și jurământul de credință.

Cel de-al doilea modul cuprinde pregătirea de specialitate, inclusiv acordarea primului ajutor de bază. La finalul fiecărui modul, aceștia vor susține o evaluare scrisă, dar și practică.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102