REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

25 de microbuze electrice vor fi furnizate de o firmă din Spania și una din București, pentru elevii din județ. Video

25 de microbuze electrice vor fi furnizate de o firmă din Spania și una din București, pentru elevii din județ. Video

Andreea VLAICU 15 mai 2024 | 00:00 2494

Contractul de furnizare cu 25 de microbuze electrice pentru elevii unităților de învățământ preuniversitar de pe raza județului Constanța a fost atribuit. Firmele câștigătoare sunt proiectanții spanioli de la QEV Technologies și Amperio Energy, o firmă din București. Pe 24 aprilie a.c., la sfârșitul ședinței ordinare a Consiliului Județean Constanța s-a semnat contractul de furnizare microbuze electrice, finanțat în cadrul PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată. Valoarea proiectului se ridică la peste 24 de milioane de lei.

25 de microbuze electrice vor fi furnizate de o firma din Spania si una din Bucuresti, pentru elevii din judet. Videomicrobuz școlar electric

Veste bună pentru elevi! În cel mult 8 luni, elevii unităților de învățământ preuniversitar din județul Constanța vor beneficia de cele 25 de microbuze electrice noi. Achiziția face parte din proiectul „Dotarea cu microbuze electrice pentru elevi ai unităților de învățământ preuniversitar care funcționează în localitățile eligibile de pe raza Județului Constanța”. Autovehiculele vor fi de 16+1 locuri. Contractul de furnizare a fost atribuit Asociației QEV Technologies și Amperio Energy, alcătuită din o firmă proiectantă din Spania și una din București. Valoarea totală a contractului este de 24.122.200 lei fără TVA, bani finanțați prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Ce elevi vor beneficia de noile microbuze electrice 

Localitățile care vor beneficia de aceste microbuze electrice sunt: Deleni, Crucea, Adamclisi, Ostrov, Seimeni, Albești, Pantelimon, Lipnița, Comana, Băneasa, Gârliciu, Horia, Ciobanu, Castelu, Săcele, Cogealac, Cobadin, Ciocârlia, Limanu, Mihai Viteazu, Ion Corvin, Poarta Albă, Cogealac, Chirnogeni și Cuza Vodă.

25 de microbuze electrice vor fi furnizate de o firma din Spania si una din Bucuresti, pentru elevii din judet. Videoimagine din momentul semnării contractului

Ce a spus președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu

Reamintim faptul că la finalul ședinței ordinare a Consiliului Județean Constanța din ziua de 24 aprilie a.c. a fost semnat contractul de furnizare microbuze electrice. „Am reușit să ducem la bun sfârșit procedura de selecție și azi completam sau mai bine zis aducem către scoli un proiect care trebuie să fie finalizat până la sfârșitul anului, vom aduce 25 de microbuze electrice. Este un angajament ferm că nu ne vom oprit aici. Am identificat 7 surse de finanțare ca în fiecare UAT sa existe transport ecologic practic, electric. Sunt bucuros că începem toată munca de 2 ani jumătate. Am ajuns azi în punctul de a semna acest contract. Avem 25 de localități, s-a ținut cont de distanța în care copiii au de parcurs distanțe mari între școli și localități. Nu au fost distribuite pe criterii politice”, a transmis președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu.

Petre Enciu, vicepreședinte CJ: „Este vorba de un proiect cu finanțare PNRR, suma 30 milioane de lei, se vor atribui 24 milioane. Este vorba de 25 de microbuze electrice care vor fi date în folosință comunelor. Este o companie câștigătoare din spațiul comunitar european. Mi-a fost frica sa nu fie vorba de o companie din Asia. Am reușit  să formulăm aceste exigențe care nu au fost deloc ușoare. Câteva detalii despre exigențe: garanția de la 3 la 10 ani, garanția de 10 ani a bateriei și autonomia acestor microbuze de la 200 km la 300 km. 31 octombrie este termenul de livrare al microbuzelor, este vorba de microbuze cu 16+1 locuri.”

Despre firma spaniolă QEV Technologies

QEV Technologies este o companie spaniolă specializată în mobilitatea electrică. Potrivit paginii sale oficiale, firma este lider în lumea motorsportului electric și singura companie națională de inginerie cu prezență în toate competițiile electrice globale. Sub brandul Zeroid, vor să aducă cele mai avansate și durabile tehnologii electrice în sectorul transportului public și comercial.

25 de microbuze electrice vor fi furnizate de o firma din Spania si una din Bucuresti, pentru elevii din judet. VideoAmperio Energy

Amperio Energy, o firmă fantomă

Firma Amperio Energy din București are ca obiect comerțul cu ridicata al altor mașini și echipamente. În anul fiscal 2022, societatea nu a înregistrat cifre de afaceri, având pierderi de 8.696 de euro și datorii de 45.242 de euro, cu un singur angajat. Nici în anul 2021 nu au stat prea bine la capitolul cifre de afaceri, raportând doar 20 de euro. Pierderile au fost în valoare de peste 22.000 de euro, iar datoriile de aproape 44.000 de euro. În 2021 nu au înregistrat niciun angajat.

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tiriac sau becali, nu fac masini electrice?
0
0
Deci peste un milion un microbuz??? Cine ia banii??
2
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436