REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

3,6 milioane de lei pentru reabilitarea fântânilor arteziene din Constanța și Mamaia

3,6 milioane de lei pentru reabilitarea fântânilor arteziene din Constanța și Mamaia

Andreea VLAICU 12 aprilie 2024 | 00:00 1261

Mai multe fântâni arteziene se repun în funcțiune! Primăria Constanța a lansat o procedură de licitație publică în vederea contractării unei firme care să se ocupe de serviciul de punere în funcțiune, întreținere, supraveghere, demontare și conservare fântâni arteziene și bazine ornamentale. Este vorba despre 15 fântâni și bazine, iar contractul este estimat la aproape 4 milioane de lei. 

3,6 milioane de lei pentru reabilitarea fantanilor arteziene din Constanta si MamaiaFântâna din parcul Tomis II

Elemente ale patrimoniului municipal, fântânile arteziene sunt un simbol al urbanismului și civilizației, oferind zonei în care sunt amplasate un aspect estetic și relaxant. De aceea, Primăria Constanța vrea să pună în funcțiune mai multe fântâni arteziene și bazine ornamentale din 15 locații diferite. Este vorba despre 10 fântâni arteziene din zonele Parc Far, Parc Gară, Muzeul de Artă, Parcul Teatru Oleg Danovski, Policlinica II, Parc Tomis II, Dacia, Hotel Oxford, Piațeta Cazino, Parc Arheologic, dar și 5 bazine ornamentale, amplasate în zonele Parc Casa de Cultură, Hotel Sulina, Hotel Meridian și bazinele Pescarul și Cascada, amândouă situate pe faleza Cazino Constanța.

3,6 milioane de lei pentru reabilitarea fantanilor arteziene din Constanta si Mamaia

Contract de aproape 4 milioane de lei

Primăria Constanța a lansat o procedură de licitație în vederea contractării unei firme care să se ocupe de serviciul de punere în funcțiune, întreținere, supraveghere, demontare și conservare fântâni arteziene și bazine ornamentale. Scopul achiziției este păstrarea aspectului, funcționalității la parametri optimi și asigurarea mentenanței cu personal de specialitate a fântânilor arteziene și bazinelor ornamentale. Valoare contractului se ridică la 3.243.883 de lei fără TVA sau 3.860.220 de lei cu TVA. 

3,6 milioane de lei pentru reabilitarea fantanilor arteziene din Constanta si Mamaiacaptură din Caietul de sarcini

Când vor intra în funcțiune fântânile arteziene și bazinele ornamentale

Fântânile arteziene vor funcționa pe tot parcursul sezonului estival, respectiv începând cu data de 1 mai 2024 până pe data de 30 septembrie 2024. Punerea în funcțiune a fântânilor arteziene și bazinelor ornamentale se va face automat din tablouri care vor fi programate cu funcționare zilnică, cu pauze de 30 de minute din două în două ore, pe timp favorabil. Programul de funcționare va fi între orele 9.00-23.00.

Așadar, în acest sezon estival vom avea parte fântâni și bazine ornamentale, care ar putea să mai destindă atmosfera gri a orașului.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar fantana de la stadion?
0
0
Chitzaila , este timpul sa ne laaaaasi! Ai facut harcea - parcea orasul Constanta!
1
0
daca reabilitarea costa atat de scump se impune de la sine ideea ca trebuie desfiintate toate suntem in ultimul hal de mizerie in tot orasul si pe tot litoralul chelului tichie sa rezolvam intai gramada foarte mare de probleme vitale si dupa aia fitele si aiurelile inutile ca fantanile ca noi nu suntem dubai sau los angeles bai magarilor
2
0
iar au pus de o fooraciune banditii din primarie.
6
0
Kitaila asta nu merita dupa alegeri nici in oras sa l mai primim
6
0
FOAME DE BANI DE PARANDARAT.PACAT DRAGA VERGIL LA ALEGERILE CE V OR URMA O SA PLECI ACASA SI NU O SA MAI FI PREZENT LA INPARTEALA.STAI LIN MERGI LA EFORIE SI TRAIESTI DIN PENSIE.NU O SA MORI DE FOAME GARANTEZ.SI CE II MAI IMPORTANT NIMENI NU I TI VA DUCE DORUL NU I TI VA SIMTI LIPSA.DIN CONTRA VOR REGURGITA MAI PUTINI NEMAIVAZINDUTE.
9
0
Ok , este mult de muncă, poate își merită banii meșterii , dar ...nimic, acționari, eventuale- sigur - amiciție cu pas & pnl ? Ce spui Chițac , chiar niciun detaliu sau iar îl bagi la înaintare pe Vintilă Alin, colegul tău de dosar DNA !?
5
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436