REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

3 accidente mortale, la distanţă de câte 2 ani între ele, toate în acelaşi loc

3 accidente mortale, la distanţă de câte 2 ani între ele, toate în acelaşi loc

Replica API 28 martie 2012 | 00:00 136

Zona Campus, lovită de blestem:

Zona Campus, lovită de blestem:

Zona Campusului Universitar, de pe Aurel Vlaicu, s-a dovedit a fi, în timp, un adevărat loc blestemat unde mai multe persoane au decedat în urma unor accidente rutiere, iar cele care au avut norocul să scape cu viaţă, au rămas cu traumatisme chiar şi după trecerea unei perioade lungi de timp. Ultimul de acest gen s-a petrecut recent, când şoferul beţiv Aurel Iancu a accidentat-o pe Ela Loredana Avădanei, o tănără aflată pe trotuar şi care a decedat după câteva zile, la spital, asta după ce funcţiile vitale i-au fost "asigurate" de aparate. Însă, în urmă cu circa 4 ani, mai exact pe 16 iunie 2008, Robert Florin, de 23 de ani, un motocilcist din Bucureşti care şi-a încercat puterea motorului pe Aurel Vlaicu în plin sezon estival, când traficul era aglomerat, a avut nenorocul să i se taie calea de un Ford Mondeo, care a făcut stânga spre strada Dispensarului din cartierul Tomis Nord, motociclistul neputând evita impactul. Întreaga mulţime de oameni care s-a strâns în zonă a fost oripilată dat fiind că, după impactul dintre cele două vehicule, tânărul a fost aruncat o distanţă de aproximativ 100 de metri, intrând în comă profundă, cu capul zdrobit de asfalt, aproape de Campus. Acesta a decedat la scurt timp, la spital.

A cerut să fie reaudiat, întrucât nu a mai fost plătit pentru ascunderea adevărului

Peste doi ani, tot vara, mai exact pe 3 august 2010, un cântăreţ cunoscut în partea de vest a ţării, Remus Bistriţa, a provocat un accident rutier, tot în zona Campus şi tot la intersecţia cu strada Dispendsarului, rezultând moartea unei persoane. Acesta se afla la volanul unui BMW şi rula cu viteză de peste 100 de kilometri la oră. Bistriţa nu a oprit la trecerea de pietoni şi a accidentat-o mortal pe Angela Stoian, o femeie de 58 de ani care traversa în mod regulamentar, pe trecere. Imediat după accident, cântăreţul cu apucături de interlop a început să-i ameninţe pe cei de faţă să nu cumva să declare ce au văzut, altfel vor avea de-a face cu el. Însă persoanele aflate în zonă au dat declaraţii precizând că victima a fost aruncată la o distanţă de circa 40 de metri, murind pe loc. Şoferul a fost arestat timp de aproape o lună, apoi eliberat condiţionat. Ceea ce este interesant din această dramă este faptul că unul dintre martorii citaţi anterior a dat declaraţii la Judecătorie prin care îl favoriza pe şoferul criminal, însă s-a mai prezentat odată, recent, necitat de data asta, solicitând instanţei să îl mai audieze o dată, întrucât primele declaraţii au fost mincinoase. Bărbatul s-a motivat prin faptul că Remus Bistriţă i-a promis bani pentru a ascunde adevărul, însă ulterior nu şi-a mai respectat promisiunea. De remarcat că, după doi ani de la accident, în luna februarie, Remus Bistriţa a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare, pentru ucidere din culpă, la care se adaugă plata unor despăgubiri de un miliard lei vechi familiei victimei, care s-au constituit părţi civile. Inculpatul a declarat recurs sentinţei, aceasta urmând a se judeca în curând.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272