REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

3 focare de toxiinfecţie alimentară pe litoral, într-o singură zi

3 focare de toxiinfecţie alimentară pe litoral, într-o singură zi

Replica API 22 august 2011 | 00:00 357

Agitaţie pentru angajaţii DSP:

Agitaţie pentru angajaţii DSP:

Numărul cazurilor de toxiinfecţie alimentară, înregistrat la Constanţa, în acest an, este în continuă creştere. Un copil de aproximativ 3 ani şi tatăl acestuia, de 35 de ani, au ajuns sâmbătă dimineaţa în atenţia medicilor de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa cu toxiinfecţie alimentară după ce au consumat o prăjitură la terasa Litoral din Eforie Nord. Medicii au spus că starea de sănătate a copilului este relativ bună, însă în ceea ce-l priveşte pe tatăl acestuia, situaţia este mai gravă. Şi Sanatoriul Techirghiol a avut probleme în week-end, din cei 90 de pacienţi copii, 15 fiind transportaţi la Constanţa, tot cu toxiinfecţie alimentară.

"O familie din Bucureşti, tată şi copil, a fost internată la Spitalul de Boli Infecţioase cu stări de vomă, ameţeli, febră", au declarat medicii, referindu-se la cazul din Eforie. Inspectorii sanitari au declanşat o anchetă epidemiologică în acest caz, iar specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa aşteaptă rezultatele analizelor de laborator pentru a vedea cu exactitate ce a produs îmbolnăvirea turiştilor. Un alt focar de toxiinfecţie alimentară a fost înregistrat sâmbătă la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol. "15 copii din cei 90 internaţi în secţia de copii din cadrul Sanatoriul Balnear Techirghiol au acuzat dureri abdominale, febră, după ce au mâncat orez cu lapte şi tocăniţă de legume. Copiii nu au fost transferaţi la Spitalul de Boli Infecţioase, pentru că au forme uşoare de toxiinfecţie alimentară, însă sunt supravegheaţi de cadrele medicale", spun specialiştii DSP. Şi în acest caz inspectorii sanitari au declanşat o anchetă epidemiologică. "O echipă de inspectori s-a deplasat la Sanatoriul Techirghiol de unde a recoltat probe de la personal, de la copii şi din alimente", a spus dr. Constantin Dina, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa. Managerul unităţii de tratament, Vasilică Rusu, nu exclude posibilitatea ca micuţii să fi consumat diverse produse de la unităţile alimentare din Techirghiol. "Vreau să elucidăm cazul pentru că există posibilitatea ca aceşti copii să fi mâncat şi la alte unităţi din afara Sanatoriului Techirghiol", a spus Rusu. Nici nu au început bine anchetele epidemiologice în cele două cazuri că inspectorii sanitari, 9 la număr, aveau să afle că la Spitalul de Boli Infecţioase au mai ajuns sâmbătă, tot cu toxiinfecţie alimentară, alţi doi minori de 4 şi respectiv 9 ani, ambii din Constanţa. Şi în acest caz specialiştii DSP au demarat o anchetă pentru a afla ce anume i-a băgat în spital pe copii. Menţionăm că numărul toxiinfecţiilor alimentare la Constanţa, în acest an, a crescut la 6.

Vom reveni.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272