REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
13.7° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

3 modalități simple pentru a scăpa de celulită vara asta

3 modalități simple pentru a scăpa de celulită vara asta

Replica API 29 iunie 2021 | 01:35 609

Celulita este un termen folosit de experți pentru a descrie o zona de pe corp unde pielea are un aspect diferit, că de coajă de portocală, cu mici "gropițe". Potrivit cercetărilor, între 80 și 90% dintre femeile adulte au celulita, iar această se poate vedea, în general, pe șolduri, feșe și coapse. Celulita poate să apară și pe brațe, însă, cât și pe abdomen ori pe partea inferioară a burții, scrie doc.ro.

Sursă foto: Shutterstock

Celulita este un lucru absolut normal și nu reprezintă un motiv de îngrijorare din punct de vedere medical, însă aspectul pielii poate să nemulțumească multe femei. Din fericire, există numeroase modalități care ajută la estomparea aspectului de coajă de portocală de pe feșe, coapse ori șolduri, iar în acest articol îți vom prezența trei dintre acestea.

1. Masajul anticelulitic

Experții spun că masajul poate să reducă aspectul celulitei prin mai multe moduri: prin drenarea excesului de lichide din corp, prin redistribuirea celulelor adipoase, prin îmbunătățirea circulației sanguine, prin faptul că ajută la menținerea fermității pielii. Chiar și așa, masajul nu va "vindecă" celulita. El poate doar să amelioreze aspectul, însă rezultatele nu sunt de durata. Sunt necesare ședințe repetate de masaj, pentru că rezultatele să dureze.

Unele studii arată, însă, că anumite tehnici de masaj pot fi benefice în reducerea celulitei, însă rezultatele sunt temporare. Un studiu3 din 2010 a analizat efectele masajului mecanic (adică un tip de masaj care utiliza un aparat de endermologie), efectele masajului de drenaj limfatic și efectele manipulării țesutului conjunctiv (o tehnică ce întinde țesutul conjunctiv) asupra celulitei. Toate cele trei tehnici au fost eficiente în reducerea stratului de grăsime și în reducerea circumferintei unei coapse, acolo unde s-a efectuat masajul.

2. Scrub pentru zonele cu celulită

Cea mai populară metodă este scrubul cu cafea măcinată. Pentru a folosi acest tip de scrub, mai întâi combină cafeaua măcinată cu apă fierbinte. Amestecă bine și continuă să adaugi câte puțîn din fiecare ingredient, dacă este nevoie, până când obții consistentă dorită. Dacă ai pielea uscată, poți pune și o cantitate mică de ulei de măsline ori de cocoș în această compoziție de scrub.

Pont: Nu folosi cafeaua măcinată folosită deja (din ibric sau din filtrul de cafea), ci folosește o cantitate pe care nu ai utilizat-o încă la prepararea delicioasei băuturi. Pentru a te bucură de potențialele beneficii ale cofeinei, alege o cafea tradițională și nu una decofeinizată.

Apoi aplică scrubul pe pielea curată. Masează cu blândețe pe zonele cu probleme, folosind buricele degetelor, fără să freci. Dacă vrei, poți folosi o cârpă moale sau o perie moale, dacă nu vrei să îți murdărești unghiile și mâinile cu pastă de cafea.

După ce ai masat preț de câteva minute, clătește zonele. Cel mai bine ar fi să închei în cabina de dus, pentru a nu pată covoarele cu amestecul de cafea măcinată.

Dacă nu vrei să prepari acasă propriul scrub cu cafea, poți încerca un produs din comerț, special creat pentru celulita. Urmează instrucțiunile de pe ambalaj, iar dacă observi erupții cutanate ori alte semne ce indică o sensibilitate la acest produs, nu îl mai folosi.

Că să vezi beneficiile, va trebui să folosești scrubul cu cafea de câteva ori pe săptămâna. Această este aceeași regulă care se aplică și în cazul altor scruburi, măști faciale etc.

3. Uleiuri esențiale pentru celulită

Discuta cu medicul tău sau cu dermatologul înainte de a folosi orice fel de uleiuri esențiale, pentru că specialistul îți poate oferi informații despre cele mai bune opțiuni de tratament pentru tipul tău de piele. Dacă îți spune că este în regulă să folosești uleiuri esențiale pentru eliminarea celulitei, atunci poți trece la treaba.

Uleiurile esențiale sunt folosite, mai nou, pentru a reduce aspectul celulitei. Potrivit unei analize1 ample din 2017, cele mai folosite uleiuri esențiale în tratarea celulitei sunt: ulei din lemn de cedru, ulei esențial de chiparos, ulei esențial de fenicul, ulei esențial de geranium, ulei esențial de grepfrut, ulei esențial de ienupăr, ulei esențial de lavandă, ulei esențial de lămâie, ulei esențial de lemongrass, ulei esențial de lime, ulei esențial de mandarin, ulei esențial de rozmarin, ulei esențial de salvie spaniolă.

Cum se folosesc uleiurile esențiale pentru eliminarea celulitei

Uleiurile esențiale nu trebuie aplicate direct pe piele, pentru că sunt foarte puternice și concentrate și pot cauza iritații cutanate. Uleiurile esențiale trebuie să fie combinate cu uleiuri purtătoare și diluate în acest mod. Cele mai comune uleiuri purtătoare sunt cel de măsline și cel de cocoș, însă poți folosi și alt gen de produs.

După ce ți-ai ales cel puțîn un ulei esențial pentru celulita și un ulei purtător pentru a-l dilua, experții americani sugerează că diluarea să varieze de la 1 la 5%. Dacă vrei să masezi zone mai mari de pe corp, încearcă să respecți regulă de 1%:

1%, adică 1 picătură de ulei esențial la 1 linguriță de ulei purtător

3%, adică 3 picături de ulei esențial la 1 linguriță de ulei purtător

5%, adică 5 picături de ulei esențial la 1 linguriță de ulei purtător.

Următorul pas este să aplici compoziția de ulei esențial și purtător pe zona afectată de celulita și să freci ușor. Pentru că uleiurile tind să se evaporeze rapid, este recomandat să le aplici de două ori pe zi pe zonele cu celulita.

Un studiu2 mic a arătat că masajul făcut cu o compresa ce conținea ulei de lime și de lemongrass (și alte uleiuri esențiale și plante), efectuat cu regularitate, pe o perioada de 8 săptămâni, a redus aspectul celulitei (așa-numită coajă de portocală).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108