REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.1° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

30 de tineri se alătură echipajelor de salvatori din cadrul ISU Constanța

30 de tineri se alătură echipajelor de salvatori din cadrul ISU Constanța

Replica API 21 martie 2022 | 23:47 666

Începând de duminică, 20 martie a.c., 30 de tineri se alătură voluntarilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța pentru a intra în programul național derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență încă din anul 2016, „Salvatori din Pasiune“.

Tinerii au finalizat cursul introductiv general de inițiere, fapt atestat prin înmânarea adeverințelor de absolvire de către ofițerii din comanda inspectoratului, împreună cu prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, în calitatea sa de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

În perioada următoare, voluntarii vor participa, pe de o parte, la activitățile de practică planificate la nivelul unității și, pe de altă parte, vor urma cursurile de dezvoltare a competențelor în vederea integrării în echipajele de intervenție din cadrul subunităților operative.

Gabriela Peteu are 24 de ani și este elevă a Școlii Postliceale Sanitare din Medgidia. Dorește să devină asistent medical generalist iar voluntariatul o va ajuta extrem de mult în cariera sa viitoare.

„Îmi place foarte mult munca în echipă, îmi place tot ceea ce ține de empatie, de transpunerea totală în pielea pacientului. Am mai făcut voluntariat doar în cadrul Spitalului Municipal Medgidia, pe Secția Boli Interne“, a declarat Gabriela.

Elena Trifan a făcut deja practică la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ din Constanța iar suferința pacienților pe care i-a întâlnit acolo a marcat-o profund și a determinat-o să fie mai puternică și mai hotărâtă în alegerea de a deveni volunar. „M-a impresionat un copilaș de cinci ani care avea leucemie. M-am emoționat foarte tare și am ieșit din sală dar, apoi, am discutat cu medicul și cu domnișoarele asistente care mi-au spus că trebuie să fiu tare“, a povestit Elena.

„Am ales să fiu salvator din pasiune; îmi doream încă de mică, de când aveam vârsta de 4-5 ani. Eram fascinată de lumea medicală, de persoanele care sunt în domeniul medical și de lucrul în echipă“, spune Raluca Cristian.

Toți cei 30 de tineri care se vor alătura echipajelor de salvatori ale ISU Constanța privesc viitoarele misiuni cu maximă seriozitate iar, în colegii noștri, vor găsi un adevărat sprijin.

„Sunteți și suntem cei care pot schimba destine printr-o intervenție la timp, atunci când un risc se produce, printr-o intervenție profesionistă, prin cunoștințele pe care le acumulați, prin înțelegea mecanismului în baza căruia orice situație de urgență este gestionată. Faptul că ați ales acest drum, pentru mine, este îmbucurător. Vă mulțumesc pentru acest lucru și vă doresc mult, mult succes în continuare“, a afirmat prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa.

Inspectorul șef al ISU Constanța, col.dr.ing. Mihail-Cristian Amarandei, i-a încurajat pe voluntari să-și dezvolte deprinderile necesare pentru a participa la acțiunile de gestionare a situațiilor de urgență și, de asemenea, le-a prezentat câteva aspecte referitoare la modul de organizare al unui serviciu profesionist.

„La nivel județean, funcționează un organism interinstituțional care se numește Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Comitetul Județean are rolul de a aduna sub același acoperiș reprezentanții tuturor instituțiilor și operatorilor economici cu surse de risc la nivelul zonei respective și a decide ce măsuri trebuie luate, ce resurse trebuie alocate pentru a acționa în cazul producerii unor situații de urgență“, a declarat inspectorul șef, col.dr.ing. Mihail-Cristian Amarandei.

Campania Salvator din pasiune, demarată în anul 2016, are scopul de a crea o legătură tot mai strânsă între societatea civilă și serviciile profesioniste pentru situații de urgență, prin implicarea activă a voluntarilor în soluționarea problemelor cu care comunitatea se confruntă.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468