rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 29 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

40 de MINCIUNI care l-au FĂCUT pe FĂGĂDĂU PRIMARUL CONSTANȚEI!

Constănțenii s-au întors de unde au plecat și se află din nou în fața unor alegeri importante, care le pot modela viitorul în bine sau pot lăsa lucrurile aproape neschimbate în orașul de la malul mării. Constanța a fost bântuită de o sumedenie de promisiuni, care mai de care mai îndrăznețe, dar puține dintre acestea s-au transpus și în realitate.

Proiectele duse la bun sfârșit de actualul primar al Constanței se pot număra pe degetele de la o mână și, din păcate, nici acestea nu au fost îndeplinite în totalitate.

În continuare vă vom prezenta lista cu cele 40 de promisiuni făcute de Decebal Făgădău în 2016, cât şi alte “proiecte” realizate de primar la care nici măcar nu se gândea înainte să fie ales. Veţi putea observa că majoritatea proiectelor nici măcar nu au fost începute, iar cele în curs de implementare au fost demarate în acest an, în apropierea alegerilor. Asemănarea poveştii lui “Ali Baba şi cei 40 de hoţi” cu Decebal Făgădău este făcută strict pentru semnificaţia numărului, identic cu cel al listei din 2016, cu cele 40 de promisiuni ale lui Decebal Făgădău, cu care a câștigatPrimăria Constanța.

Iată lista celor 40 de promisiuni ale lui Decebal Făgădău, în 2016:

1. Realizarea primului pasaj rutier subteran din municipiul Constanța pe bd. I.C. Brătianu (relația spre Gară) pentru fluidizarea traficului în această intersecție.

Nerealizat!

2. Realizarea unei pasarele supraterane pentru siguranța pietonilor – prevăzută cu lifturi în cele 4 colțuri ale intersecției.

Nerealizat!

3. Modernizarea pasajului rutier Cumpenei (Pod Butelii) – reparație capitală, iluminat modern, separator de sensuri și trotuar pentru pietoni.

Reabilitarea Podului de la Butelii a reprezentat prima promisiune îndeplinită, însă doar pe jumătate și cu mare întârziere. Inițial, modernizarea pasajului rutier Cumpenei (Pod Butelii) presupunea reparație capitală, iluminat modern, separator de sensuri și trotuar pentru pietoni. Lucrările au început în luna aprilie a anului 2017 și s-au finalizat în luna octombrie 2019, fără trotuar pentru pietoni și cu o întârziere de peste un an.

Contractul de reabilitare a fost câștigat de asocierea de firme Mobitom SA cu Sielbol SRL, fiind în valoare de 7.479.000 fără TVA. Ulterior Primăria Municipiului Constanța, a decis suplimentarea lucrărilor prevăzute în primul contract, noua investiție fiind în valoare de 1.162.178,25 de lei Nu a existat o licitație efectivă pentru contract, ci s-a negociat direct cu cele două firme. Motivația pentru care primăria a dat contractul prin negociere directă a fost o situație de ”urgență extremă”. “Îmi cer scuze că a durat atât de mult. A fost o lucrare cu multe provocări, dar vă asigur că este o lucrare de calitate, care va ţine 10-15 ani”, preciza atunci Decebal Făgădău.

4. Transformarea piețelor Griviței, Tomis III și I.L. Caragiale.

Nerealizat! Iniţial, Decebal Făgădău promitea transformarea pieţelor “într-un spațiu modern, sigur și multifunctional”. La jumătatea mandatului, primarul Constanţei a reinterpretat promisiunea făcută în 2016 şi a decis că transformarea pieţelor în cauză poate fi făcută doar cu o simplă zugrăveală, aruncând câteva mâini de var şi astfel a considerat că a “modernizat” pieţele.

5. Reabilitarea și modernizarea școlilor și liceelor: Mircea cel Bătrân, Ovidius, Mihai Eminescu, Dimitrie Leonida, LPS Nicolae Rotaru, Sc. 16 M.Ionescu Dobrogianu, Sc.7 Remus Opreanu, Sc. 14 Palazu Mare, Sc. 3 Ciprian Porumbescu, Sc. 10 Mihail Koiciu

Şi acest punct îl putem considera o promisiune nerealizată. Abia în ultimul an de mandat, Decebal Făgădău a semnat contractele de finanţare pentru reabilitarea şi modernizarea câtorva şcoli şi licee, care, bineînţeles, nu vor putea fi finalizate până la terminarea mandatului.

6. Mărirea plafonului de burse

Tot spre final de mandat, Decebal Făgădău a răspuns solicitărilor transmise de Asociaţia Elevilor din Constanţa şi probabil şi-a reamintit că mărirea burselor şcolare reprezenta una dintre promisiunile făcute în 2016. Prin urmare, bursa de ajutor social a fost mărită cu 50 de lei, bursa de studiu tot cu 50 de lei, iar bursa de performanţă fost mărită cu 200 de lei. Un elev constănţean beneficiază de o bursă de ajutor social de 250 de lei, aceeaşi valoare având şi bursa de studiu. Bursa de performanţă este de 500 de lei.

7. Transport pentru elevii olimpici – concursuri și competiții internaționale

Nerealizat!

8. Finanțarea proiectelor educaționale pentru elevi, dascăli și asociații de părinți

Nerealizat!

9. Finanțarea programelor de formare pentru cadrele didactice

Nerealizat!

10. Gala anuală a educației

Nerealizat!

11. Premierea celor mai buni profesori și elevi

Primăria Constanţa a avut grijă să îşi premieze anual doar elevii care au obţinut note de 10 la examenele naţionale, alături de profesorii lor îndrumători, cu suma de 1.000 de lei. În acest an, Decebal Făgădău s-a opus unui proiect ce privea majorarea premiilor pentru elevii olimpici la 10.000 de lei.

Într-o proporţie mai mare, Ministerul Educaţiei a premiat elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, cu sume de 1.000 de lei, respectiv 3.000 de lei/elev.

12. Reabilitarea integrală a sălilor și a terenurilor de sport din școli și licee

Cel mai bun exemplu pentru a înţelege modul în care administraţia locală a avut drept grijă reailitarea integrală a sălilor şi terenurilor de sport din Constanţa este reprezentat de Liceul Teoretic “Ovidius”. În luna august 2019, Primăria anunţa că următoarea locație în care se vor executa lucrări de asfaltare este „Liceul Teoretic Ovidius”. Iată-ne ajunşi în aceeaşi lună a anului 2020, iar terenul de sport din curtea „Liceul Teoretic Ovidius” este tot lăsat în paragină. Buruienile sunt ieşite din asfalt, iar porţile de fotbal sunt ruginite.

Primăria Constanţa a avut şi mici realizări, în ultimii patru ani. A refăcut terenul de tenis de câmp, situat în curtea Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” şi amenajat curtea Școlii Gimnaziale Nr. 24 „Ion Jalea”, situată pe strada Griviței. Mai toate cârpelile au venit pe final de mandat, tot acum Primăria Constanţa a început procedurile pentru reabilitarea mai multor unităţi de învăţământ.

13. Săli de sport noi la Școala Ghe. Țițeica și Liceul Traian

Nici acest proiect nu îl va pune într-o lumină prea bună pe Decebal Făgădău. În ultimul său mandat, primarul Constanţei și consilierii PSD s-au opus ca Liceul Traian și Școala nr.37 din Constanța să aibă sală de sport. Conducerea Municipiului Constanţa nu a considerat o prioritate alocarea de fonduri pentru renovarea sălilor de sport, în schimb, 27 milioane de lei au fost prevăzute de primarul Decebal Făgădău pentru finanțarea cluburilor private.

„Voi aveți ceva cu cluburile private? Aveți ceva cu Ponor, cu Halep, cu Gheorghe Hagi? Că ei de la cluburile private produc campioni”, s-a înfuriat Făgădău după ce a fost întrebat de alegerea sa.

14. Sala Polivalentă – cu 5000 de locuri, omologată pentru sporturi de echipă și individuale, dar și pentru spectacole

La doar câteva luni înaintea alegerilor, primarul Făgădău a realizat probabil că a rămas cu mult în urmă şi a apăsat piciorul pe pedală. Primăria Constanţa a anunţat în luna mai 2020 că proiectul Sălii Polivalente a început în forţă şi că sala ar urma să aibă 5.000 de locuri. Doar că nici bine nu au început lucrările că spiritele s-au încins.

Situaţia a stârnit nemulţumirea reprezentanților Asociaţiei Club Sportiv Metalul. Aceștia acuză administraţia locală că ocupă abuziv o parte din terenul destinat investiţiei. Proiectul se pare că nu are nici aprobarea autorităților naționale, întrucât Ministerul Tineretului și Sportului l-a notificat pe primarul Constanței, Decebal Făgădău, că demolarea stadionului este ilegală.

15. Bazin olimpic de înot – în zona Badea Cârțan

Pe vremuri, bazinul de înot de pe Badea Cârțan din Constanța reprezenta principalul loc de antrenament pentru tinerii înotători ai orașului. Acum, zici că este desprins din Cernobîl. După cum vă imaginaţi, nici această promisiune nu a fost îndeplinită. De altfel, acesta a fost şi motivul pentru care Răzvan Florea nu a mai dorit să facă parte de pe listele de candidaţi ale PSD la alegerile locale din 27 septembrie.

16. Premierea sportivilor și a antrenorilor pentru rezultate deosebite

Realizat! Primăria Municipiului Constanţa a avut în vedere premierea sportivilor şi antrenorilor, alocând însă sume modeste pe parcursul celor patru ani.

17. Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” – modernizarea sălii de sport actuale și construirea unei săli noi pentru tenis de masă

Primăria Constanţa se chinuie de peste un an să modernizeze Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”,după ce în 2018 a alocat banii necesari pentru acest proiect, 23.105,15 Lei fără TVA. Problema este că nimeni nu vrea să se apuce de aceste lucrări. Dincolo de modernizarea sălii de tenis de masă, municipalitatea a demarat lucrările de îmbunătăţire a infrastructurii şcolare prin reabilitare. În acest sens, Primăria Constanţa a atribuit contractul unei societăţi din Bucureşti – Hidro Salt B 92 SRL, în valoare de 4.970.276,87 lei, fără TVA. Astfel, ar fi trebuit să fie reabilitată şi cantina si refinisat căminul unităţii de învăţământ, dar firma care a câștigat licitaţia a dispărut şi a abandonat şantierul.

18. Asfaltarea tuturor străzilor până în 2018

Chiar dacă i-am acorda un răgaz de doi ani primarului Decebal Făgădău, până în 2020, pentru a asfalta toate străzile din municipiu, promisiune ar rămâne tot neonorată. Sunt zone în Constanţa care arată ca după bombardamente, iar fiecare ploaie transformă cartiere din municipiu în zone rurale ale judeţului. Chiar şi pe străzile deja asfaltate, şoferii se plâng de ani buni că îşi rup maşinile din cauza gurilor de canalizare neaduse la nivelul asfaltului.

Potrivit lui Decebal Făgădău, în 2016 au fost asfaltate 22 de străzi, în 2017 au fost asfaltate 31 de străzi dintre cele 33 aflate în plan, în 2018 - 17 străzi. În anul 2019 au fost asfaltate 21 de străzi, iar în acest an sunt propuse asfaltări pentru aproximativ 30 de străzi şi alei.

Pasarela promisă în zona Cora Brătianu

Strada Constantin Bobescu, din cartierul Compozitorilor, este cel mai bun exemplu în această privinţă. Peste un kilometru de şosea care nu a văzut piatră niciodată şi care leagă două zone importante ale oraşului. Dacă ar putea fi practicabilă, ar putea decongestiona traficul din această zonă. Şi aici există o explicaţie. Primăria Constanţa spune că strada nu a fost asfaltată până acum pentru că există o neconcordanţă în actele cadastrele, dar că a început să lucreze la documentaţie şi, cel mai probabil, anul viitor va începe modernizarea drumului.

19. Realizarea primului pasaj rutier subteran bd. I.C. Brătianu – Dezrobirii

Nerealizat!

20. Pasarela pietonală sens giratoriu Bd. I.C. Brătianu – Dezrobirii

Nerealizat!

21. Refacerea trotuarelor

Cu toate că au existat eforturi în acest sens depuse de Primăria Municipiului Constanţa, nu putem spune că trotuarele din oraş sunt refăcute în integralitate. Încă sunt zone bune în care constănţenii preferă să meargă pe străzi din cauza trotuarelor degradate.

22. Patru parcări supraetajate

Nerealizat! “Una este ceea ce își propune să facă un om politic, și alta este ceea ce propun specialiștii. Specialiștii în mobilitate cu care municipalitatea lucrează au spus în felul următor: pe locul întâi, încurajarea transportului în comun. Doi: mijloace de transport alternative.”, declara primarul Decebal Făgădău la finalul anului 2019.

23. O parcare subterană

Nerealizat! “Vor fi atât parcări supraterane, cât și subterane. Una dintre aceste parcări va fi în zona centrală a orașului. Mai exact, sub parcul situat între bulevardul Tomis și strada Mircea cel Bătrân, în zona Teatrului “Oleg Danovski”, va fi amenajată o parcare subterană, foarte mare. Sper să nu mai vedem, pe o rază de un kilometru, nicio mașină parcată pe stradă. Bineînțeles, deasupra parcării va fi menținut actualul parc”, promitea Făgădău în anul 2016.

24. Parcări în cartierele aglomerate

Nerealizat! Municipalitatea nu a reuşit nici în cadrul acestui proiect să realizeze prea multe. Vorbim de parcări făcute în diferite cartiere ale Constanţei, nicidecum în cele aglomerate, majoritatea având o capacitatea de cel mult 20 de locuri. În multe dintre cazuri a fost vorba de locuri de parcare realizate în urma demolării unor garaje.

25. Reparații capitale și modernizarea pasajelor rutiere Cumpenei (Pod Butelii) și Mangaliei (Doraly)

Realizat parţial!

26. Reabilitarea tuturor pasajelor pietonale

Primăria Municipiului Constanţa a avut în vedere reabilitarea pasajelor pietonale, însă lucrurile s-au mişcat în ritmul melcului. Pasajul de la Tomis Mall a fost primul reabilitat, însă lucrările începuseră înainte ca Decebal Făgădău să fie ales primar. Un alt pasaj, cel din zona Gării Constaţa a fost reabilitat abia în vara acestui an din fonduri de stat.

27. Elaborarea strategiei de dezvoltare economică a municipiului Constanța (înglobând activitățile economice din port, turism, din oraș și din zonele limitrofe).

Primăria Municipiului Constanţa este beneficiarul unei strategii de dezvoltare a zonei metropolitane, dar şi a unei strategii de dezvoltare şi promovare a turismului în municipiul Constanţa, însă cam atât. Concret, Decebal Făgădău nu a arătat nimic fezabil până în prezent.

28. Încurajarea investițiilor în zona IT&C (tehnologia informației și comunicațiilor) prin construirea unui Centru de afaceri

Nerealizat!

29. Dialog permanent cu mediul de afaceri (Consiliul Consultativ Economic), mediul universitar și sindicate

Nerealizat în proiecte concrete!

30. Reducerea birocrației pentru activitățile generatoare de locuri de muncă

Nerealizat!

31. Mijloace de transport în comun moderne și adaptate la nevoile constănțenilor

Realizat parţial! Aleşii municipalităţii au ales să transforme Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa într-o societate pe acţiuni numită CT BUS. Făgădău se laudă că a preluat RATC cu 6 milioane de euro datorie şi că în prezent datoria este zero. În prezent, nu toate autobuzele beneficiază de aer condiţionat şi nu a fost înlocuită toată flota de autobuze.

De asemnea, în timp ce în alte oraşe îşi îndreaptă atenţia spre transportul electric, Constanţa nu a avut nicio problemă în a achiziţiona peste zeci de autobuze care circulă pe motorină, fără a opta pentru un întreg pachet electric.

32. Mijloace de transport dotate cu sistem de supraveghere video pentru siguranța călătorilor

Realizat parţial! Nu toate autobuzele sunt dotate cu camere video

33. Adaptarea liniilor de transport și modernizarea stațiilor

Realizat parţial! Şi când spunem parţial suntem îngăduitori. În realitate, doar o mică parte dintre staţiile de autobuz au fost modernizate, asemenea liniilor de transport. Autobuzele încă nu beneficiază de o linie specială.

34. Sistem integrat de semafoare inteligente (undă verde) – Mobility City

Proiect nerealizat! În loc să ajute participanţii la trafic, Decebal Făgădău mai mult i-a încurcat, prin deciziile sale inexplicabile. Edilul a decis să scoată cronometrele de la semafoare pentru că “încurcau şoferii”.

35. Aplicație software pentru alegerea traseelor, calcularea timpilor de transport și plata electronică a biletelor

Realizat!

36. Proiect pilot pe artere principale – bandă specială pentru transportul public și mașinile de intervenție

Nerealizat!

37. Înființarea și dotarea Serviciului Public Poliția Locală Constanța – 1 polițist local /1000 de locuitori

Realizat!

38. Realizarea sistemului de monitorizare video – SAFE CT

Realizat parţial! În anul 2017, Primăria Constanţa a demarat dotarea oraşului cu un sistem de monitorizare video. De atunci şi până în prezent sunt montate camere video în mai multe zone ale oraşului.

39. Tel – verde Poliție Municipală

Nerealizat!

40. Supravegherea video a zonelor perimetrale unităților de învățământ.

Realizat parţial!

Menţiuni speciale. Ce spune Decebal Făgădău despre mandatul său

WC-urile de 50.000 de euro/bucata

WC public la preț de apartament. Primăria Constanţa a plătit aproximativ 3 milioane de euro pentru reabilitarea Parcului Arheologic și peste 150.000 de euro pentru construirea a trei WC-uri publice, de 18 mp fiecare. Fiecare toaletă publică a costat 50.000 de euro, însă niciuna dintre ele nu a fost funcţională o bună perioadă de timp. “Grandiosul”proiect a prins viaţă în anul 2018.

“«Exorbitant» este o apreciere a jurnaliștilor. Este un proiect făcut de specialiști, nu de jurnaliști.Eu nu sunt în măsură să zis dacă prețul este mare sau mic.Pe mine mă interesează calitatea lucrării, nu mă interesează aprecierile din mass media asupra valorilor.”, preciza Decebal Făgădău în anul 2018.

Borduri de marmură

După declarațiile controversate privind toaletele de 50.000 de euro, edilul Constanței a recidivat. Astfel, întrebat fiind de ce bordurile de pe podul de la Butelii sunt din marmură, acesta a declarat, la un moment dat: ”borduri de marmură pentru Constanța, e un oraș bogat și trebuie să își arate bogăția”.

Spaţiul VERDE, dat DISPĂRUT din Constanţa

Zeci sau poate chiar sute de constănţeni ne-au alertat cu privire la tăieri masive ale arborilor din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia, de-a lungul celor patru ani de mandat Decebal Făgădău. Recent, edilul a organizat o conferinţă de presă la localul New Pizzico, unde s-a bucurat de puţinul spaţiu verde existent în Constanţa, întrucât administraţia publică locală nu a dovedit competenţa că poate îngriji spaţiile ce se doresc a fi verzi în oraş.

Să nu ne ascundem după deget, vorbim despre oraşul care a cedat o bucată din parcul Tăbăcărie, în favoarea unei societăţi comerciale, care a construit un mall pe care l-a denumit în “City Park Mall”. Aceeaşi realitate nu este văzută şi prin ochii lui Decebal Făgădău, care a oferit asigurări în urmă cu câteva zile că oraşul este pe mâini bune.

„Am muncit ca un chinez în acest mandat, adunând informații despre fiecare pom, știu totul despre fiecare arbore din Constanța, ce specie este, ce înălțime, ce valoare economică are. Știu toate obiectele de mobilier urban din Constanța și îmi doresc ca aceste elemente să le folosesc într-o planificare a viitorului Constanței, în același timp cu implementarea proiectelor la care muncesc de ani de zile.”, a mai explicat Făgădău.

„Nu am abandonat proiectele”

Cu un discurs plin de patos, Decebal Făgădău a vorbit cei patru ani ai săi de mandat și spune că în fecare zi a plecat de acasă gândindu-se la cei peste 315.000 de constănțeni care depind gândirea sa sănătoasă. În ciuda criticilor aduse edilului, că a promis multe și a livrat puține, primarul Constanței ne asigură că nu a renunțat la nicio promisiune făcută în 2016.

„Nu am abandonat niciun dintre proiectele pe care le-am prezentat în 2016. Sunt și proiecte pe care nu le-am prezentat în 2016, dar la care am lucrat din momentul în care am făcut planul integral de dezvoltare, respectiv strategia integrată de dezvoltare urbană a municipiului Constanța. Adică proiectele de peste 700 de milioane de lei care astăzi sunt în diferite etape de implementare. Așa cum am finalizat Registrul Spațiilor Verzi, îmi doresc să finalizez Planul Urbanistic General. Acum, vreau să lucrez cu specialiștii atât din echipa mea, cât și cu cei de la Banca Mondială, la primul PUG din Constanța capitalistă.”, a declarat primarul Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța.

Sorin HULUBEI

miercuri, 16 septembrie 202011801
GANDUL.RO
Ce au găsit muncitorii în Pasajul Unirii după ce au scos asfaltul: Sunt probleme mari!
Comentarii

01fagadau a facut blat cu chitac(16 sep 09:55)
fagadau a facut blat cu chitac - iesiti la vot ca daca nu urmeaza inca 4 ani de praduiala
06replica,(14 sep 20:41)
nu mai stergeti postarile mele in care il fut in gat pe hotul felicsel. Stergand postarile nu faceti decat sa ma convingeti ca am dreptate. Sterse sau nu, porcul tot hot ramane !!! Si acum vrea la judet !!!
07Sper(14 sep 19:30)
Sa l aresteze pe Fagabou ... sigur v a da pe goarna toate spagile luate ai de la cine !
110Alooo(14 sep 11:13)
Fagadau spagar si Corupt - banii ai ia prin arhitectii de casa - Parandarat in stil mafiot !
04Dezbarete(13 sep 21:20)
Electorala televizata cu cei care vor. Sa vada Constantenii cine se ascunde.
27Fatalau(13 sep 15:58)
Vrea primar iaradi, dupa ce 4 ani nu a facut nimic si a lasat machidonii sa distruga orasul!
36Cta(13 sep 10:34)
Ce - i replica, va ofticati ca Fagadau nu va plateste, ca se pisa pe voi si ca ii da flit lui Babu? Sau ca sunt cateva proiecte pe spatii verzi unde stapanii vostrii au luat-o in bot? Sau poate hienele se zgarie pe ochi ca se face inventarul la ANLuri si coclitii zboara iar cei cu concesiuni pe locatiile din oras si Mamaia ori platesc la chiria zilei ori dispar din piesaj , cu tot cu cotinetele lor? Spune-ti sclavilor, i-a lovit la potofel Fagadau pe papusarii vostrii? Vede-ti ca vine DNAul la Raja, atunci sa vezi jale si " anisori"!
52mweeee replica!!!(12 sep 22:49)
sclaveti ordinari!!!
28Replica pulii noastre(12 sep 21:07)
Slugilor, pupti-l in cur pe Stroe, viermele Ctei..Muistilor
18FAGADAU(12 sep 17:44)
CEL MAI MARE FATALAU!
02Krx(12 sep 06:26)
Cretinii promovati de Iliescu sunt stapanii Romaniei. Iar noi le dam m u i e la alegeri. Apropo, Iliescu cand face puscarie pentru ca a distrus tara?
63Gelu(10 sep 18:01)
Mai schimbati...placa. Fagadau, 40 de minciuni si hoti... Poanta-i veche prostul nou....
52CHITZCAC(9 sep 21:31)
DECI PANA LA URMA FATALAU SIA GASIT MAGARUL PIERDUT IN TOMIS NORD ... DA LA MINE DE CE NU LASATI COMENTARII VREAU SI EU SA FIU BAGAT IN SEAMA ... IMPREUNA CU SLUGA MEA COMANESCU - MINCIUNA ASTA FACE CAT TOATE CELE 40 ALE LUI FATALAU - NA CA LAM INTRECUT !!! HAHAH CHITZ CHITZ !!!
28Constanteni(9 sep 11:10)
IESTITI LA VOT DACA NU VRETI CA BABU SA FIE DIRECTOR IN PRIMARIE DUPA ALEGERI!
314Gicu(4 sep 12:15)
Babu este cel mai mare hot. Fagadau si Babu trebuie sa plece. Au distrus orasul acesti makidoni.
811frog adau(4 sep 09:48)
ce va mai ofticati ca tot eu castig alegerile
512Mihay(4 sep 07:54)
Sunt PSD-ist, si nu voi vota cu Fagadau. Exagereaza cu proiectele mincinoase. Nu a facut nimic din ce a promis in 2016.
811de acord(3 sep 08:16)
dar de ce nu spuneti ce programe au chitac sau stelian ion? dor sa ia ciolanul? poate ne va interesa peste 4 ani care sunt mincunile cu care va spala creierele acum?
517Constanta normala(3 sep 07:48)
MARS Fagadau! Mars naibii din Constanta !
137gogu(2 sep 22:13)
uau ce latra hienele pnl-iste cu gandul la ptinele spatii verzi care le-au mai ramas si lor de vandut cdar si la alte afaceri dubioase pe care abia asteapta sa le ia de la actuala conducere a orasului
114Slugilor(2 sep 20:45)
De la Replica lui Tiberius Nemernicus, dar toate bulelile date de RAJA porcului de Stroe Felix nu le vedeti, viermilor? Pt ca stie ca PNLul va lua puterea si il va scuipa de la RAJA, porcul de Stroe Felix vrea la CJC. Nesimtitul asta cu Moga Nicolae, Babus jr , Tit Brailoiu si restul atarnatorilor psdisti nu au facut nimic pt oras. Niste javre ordinare care o vor lua m m m muie!
41cetateanul turmentat(2 sep 15:07)
eu cu cine votez?
617decebal fagadau(2 sep 12:20)
cel mai slab primar din toate timpurile
27mari(2 sep 12:11)
Nu ai cu cine vota !---toti candidatii sint mediocri nu ies pe strada sa vorbeasca cu lumea ce planuri au ----Un oras distrus de Mazare nu-l poti reface usor !Centrul orasului e plin de cersetori drogati tiganci cu copiii la cersit mizerie cit cuprinde si nimeni nu-i vede ----Pol locala inexistenta polarisul se face ca da cu maturoaela de sorg ca pe vremea lui Decebal Radetul isi bate joc de noi toata iarna cu avarii ----Bancile ce sint amplasate sint facute de mintea unor handicapati ----cladirile parasite pe St cel Mare stau sa cada sau locuite de tigani cu refele pe tratuar etc----
67huuoo(2 sep 11:09)
Rares Bogdan si cei din acest partid de mincinosi si borfasi!
317DNA(2 sep 03:34)
Dupa 24 de ani de STAPANIRE MAFIOTA PESEDISTA, constanta este o RUINA !!! constanta a ajuns CEA MAI INAPOIATA CAPITALA DE JUDET DIN ROMANIA !!!! Pana si Vasluiul arata de zeci de ori mai bine !!! NU MAI SUNT PARCURI, NU MAI SUNT TROTUARE, NU MAI ESTE PETIC DE VERDEATA, NU MAI SUNT STADIOANE, NU MAI ESTE FOTBAL, NU MAI ESTE SPERANTA, NU MAI ESTE NIMIC BUN IN CONSTANTA !!! CEL MAI MARE PORT al Romaniei a ajuns o RUINA, datorita CLANULUI MAZARE-PORCstantinescu-STRUTinsky, care l-au capusat si FALIMENTAT !!!
135Paul M(1 sep 13:38)
Sa mergem la vot si sa votam in conformitate cu OMUL care face ce trebuie pt orasul nostru.Cei care halesc maron si vor facute lucrurile fara acte si fara aprobarile necesare sa ne pupe in rect.Succes dnl-e DECEBAL leprelesa spumege.Cum cum care dealde Chitac pardon Comanescu si dealte Ion cel bolnavior pt garsoniera.
314Stelian Fagadau(31 aug 16:38)
Iesiti la vot cat mai multi, dragii mei. Sa gandim bine cum votam. Depinde doar de noi.
216Europarlamentar(31 aug 15:54)
Constantenii au aratat la europarlamentare ca sunt o forta, ca sunt uniti , ca isi doresc ceva mai bun. Haideti sa aratam incaodata ca sunt uniti si reprezentam o putere la alegerile din 27 septembrie.Sa iesim masiv la vot indiferent cu cine votam.TOTUL DEPINDE DE NOI!
015fagadau(31 aug 11:20)
Incapabil sa struneasca putin RADET ul si sa functioneze in favoarea platitorilor. Numai ageamii si diletanti care inlocuiesc 2 tevi si uita apa inchisa dupa aia. Huoooo
122Dan(30 aug 18:13)
STROE nu vrea da citesca si parerea noastra despre el? COMUNISTUL ASTA CORUPT crede ca ne pacaleste iar? Du te TATAIE in parc cu nepotii si lasa ne! Daca ti e frica de parerile noastre atunci nici NOUA NU NE PASA DE TINE, IA MILIARDELE PROMISE SI DU TE CAT MAI DEPARTE DE CONSTANTA, SA NU MAI AUZIM DE TINE!!!
158MERGETI LA VOT TINERI(30 aug 12:05)
VA PLACE NU VA PLACE , EL VA CONDUCE INCA 4 ANI DE ACUM INCOLO . AM SA SPUN SI DE CE VA IESI . PENTRU CA INTRETINUTI SOCIAL VOR FII INTERESATI SA MEARGA SI SA VOTEZE PENTRU CA PSD-ISTI AU UN PROTOCOL CU INTRETINUTI . LI SE OFERA LOCUINTE SI TOT FELU DE FACILITATI . CEILALTI LOCUITORI , ORI NU VOR IESI DIN PREA MULTA LENE , ORI VOR SPUUNE CA NICI UN CANDIDAT NU MERITA . SI CU 10 % DACA VA FII TOT FAGADAU VA FII PRIMAR IN CONSTANTA . ASA CA LUATIVA GANDU CONSTANTENILOR . LENEA ESTE CUCOANA MARE . LA CONSTANTA .
243Nu va mai agitati...(30 aug 10:16)
Fagadau va ramane Primar si dupa alegeri , ce este asa greu de inteles....
323Cetatean(30 aug 09:25)
Dak mai iese primar Fagadau, Constanta in 4-5 ani se scufunda de tot in gunoaie,betoane, constructii facute aiurea, sa nu mai zicem de mizerie! Groapa de gunoaie vom deveni! Pana si judetele invecinate ne vor depasi! Rusine ca Constanta a avut parte de acest primar incompetent!! Pacat de acest oras,mare pacat!!
316ioan(30 aug 07:26)
fagadau are sanse sa fie reales datorita pensionarilor si cazurilor sociale. cei cu cazurile sociale sunt de inteles, oameni fara scoala, dar pe pensionari nu-i inteleg, oameni trecuti prin viatta accepta sa umileasca atatia cetateni prin realegerea lui fagadau ca primar. pensionarii nu se gandesc la tineri? ar trebui..
424Fagadau prost la scoala(29 aug 10:54)
Avea corijente peste corijente, un analfabet, de-abia a trecut clasa. Lingusitor desavarsit al lui Mazare si Asociatii parveniti, alti repetenti
226Beidaudis(29 aug 10:42)
Intr o tara normala,intr un oras normal,aceasta nulitate nu era primar,ba mai era si cercetata pt activitatea prestata..dar ct e un oras de asistati sociali,pomanagii si grupuri de interese
267Cta(28 aug 23:51)
Articolul este manipulare si comentariile apartin postacilor platiti ptr astfel de munca. Pai cum sa alegi candidati care sustin manipularea? Faga va iesi primar, asa ca joc de glezne, baieri!
522Nume(28 aug 15:31)
41.Continuarea repatrierii si inmultirii ciorilor in centrul constantei. Realizat
315Fagadau(28 aug 12:55)
Capiii tai ai gandit sistematizarea strazilor?Ne scoti ochii acum si 4 ani nu ai facut nimic
316Fagagau(28 aug 09:50)
Ati vazut ceea ce a facut.Trebuie sa mergem inainte cu alt primar pana gasim acel om care sa poata sa faca acest oras frumos sa inceapa sa semene cu Clujul.
9715 55(28 aug 01:11)
Tarade cacat si asa vom putrezi? Eu imigrez, idiotule. Cu atat mai bine daca iese Fagadau primar. Sa putrezeasca MA-TA.
88mweee replicaaa(27 aug 22:44)
mwepnl!!!!!
629Mimi(27 aug 13:47)
Slab ca primar fagadau. Nu are viziune deloc. E omul clasic care face lucrari urate si banale pt oras. nu merita reales
529Iesiti la vot pe 27 sept!(27 aug 11:02)
Iesiti la vot pe 27 sept! Indemnati si pe altii sa iasa la vot! Parinti, bunici, alte rude. Daca dorim sa se schimbe ceva. Cum dorim sa fie in casa noastra, asa ar trebui sa ne dorim sa fie si orasul nostru.
525Constantean(26 aug 20:50)
In afara de aprobarea hg pt a incasa bani din parcari desi parcari noi nu a construit, nu a facut nimic altceva. Politia locala in loc sa aiba alte activitati, stau cu aparatul in mana si s-au transformat in hingheri, vaneaza doar daca cetatenii platesc parcarea, altfel ii amendeaza... au nevoie de bani la buget!
719EXCEPT CHITAC(26 aug 18:08)
Daca iese oricare dintre mincinosii astia Primar, cu exceptia lui Chitac, veti vedea numai grozavii de-astea. O sa ajungeti sa va construiasca blocuri si-n propriile voastre balcoane si veti avea masini parcate pana si la voi in dormitor. Treaba voastra.
44NICU(26 aug 12:02)
DORELE , te-am intrebat noi cum esti ?
217numaitu(26 aug 09:29)
nu se face nici macar curatenie,avem un oras mizerabil
217PAPU(26 aug 08:54)
Fagadau zice: Nu am abandonat proiectele. Cu alte cuvinte vrea sa fie primar pana iese la pensie ? Tare Fagadu asta !
mai mult...Local
29 iun 23:51LocalAccident rutier cu 3 autoturisme, pe DN 22 Tulcea - Constanța

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 22 Tulcea - Constanța, la...928

29 iun 00:17LocalTragedie la Eforie Nord: un bărbat a murit înecat1713
29 iun 23:51LocalBEI sprijină protejarea litoralului Mării Negre de eroziune şi inundaţii365
29 iun 22:57LocalConstanța va avea o grădină urbană. Video

Constanța ar putea, în viitorul apropiat, să dispună de un nou parc, întins pe o suprafață de aproximativ 124.133...835

29 iun 18:36LocalCum arată Staţia de Tratare a gazelor naturale de la Vadu! Video1089
29 iun 09:41LocalTot mai mulți turiști americani ajung pe litoralul românesc812
29 iun 23:51LocalAccident rutier pe A4, fără victime

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină marți, 28 iunie, pe A2, km 164, sensul spre...450

29 iun 23:51LocalTransport agabaritic pe ruta Bistrița-Constanța Poarta 7397
29 iun 23:52LocalȘedință ordinară a Consiliului Local Municipal Medgidia514
29 iun 00:17LocalNicolae Ciucă și Virgil Popescu, prezenți la ceremonia prilejuită de începerea exploatării gazelor naturale! Video

Prim-ministrul Nicolae Ionel-Ciucă, alături de ministrul Energiei, Virgil Popescu, va participa marți, 28 iunie, în...2122

29 iun 12:36LocalVal de angajări la Unitatea de Jandarmi Protecție Instituțională „Anghel Saligny“ Cernavodă1585
29 iun 23:52LocalIncendiu la un apartament, în Cernavodă494
Vremea
25.1°22.1° - 25.1° miercuri, 29 iunie 2022
ConstanțaUmiditate: 72%
Vânt: 1.26 m/s
Presiune: 1013 milibari

Loto
6/49353327104643
5/4025143211937
joker7252612182
Horoscop
mai mult...SPSportRT
29 iun 00:00SportFotbal: Belgianul Lukaku, aşteptat marţi seara la Milano pentru a-şi definitiva revenirea la Inter

Atacantul belgian Romelu Lukaku este aşteptat marţi seară la Milano pentru a-şi finaliza revenirea la Inter, sub...226

29 iun 00:00SportLupte: Denis Florin Mihai şi Patrik Iulian Gordan, medaliaţi cu argint la Europenele Under-20

Sportivii români Denis Florin Mihai (cat. 55 kg) şi Patrik Iulian Gordan (cat. 87 kg) au obţinut medaliile de bronz...228

29 iun 00:00SportTenis: Gabriela Ruse, învinsă greu de Coco Gauff la Wimbledon

Jucătoarea română de tenis Elena Gabriela Ruse a fost învinsă greu de tânăra jucătoare americană Coco Gauff, a...297

29 iun 00:00SportAtletism: Suspendarea sprinterei nigeriene Blessing Okagbare, mărită la unsprezece ani

Sprintera nigeriană Blessing Okagbare, suspendată pentru o perioadă de zece de ani pentru utilizarea de produse...361

Local
29 iun 23:51LocalAccident rutier pe A4, fără victime

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină marți, 28 iunie, pe A2, km 164, sensul spre...450

29 iun 23:51LocalTransport agabaritic pe ruta Bistrița-Constanța Poarta 7

...397

29 iun 23:52LocalȘedință ordinară a Consiliului Local Municipal Medgidia

514

29 iun 22:57LocalConstanța va avea o grădină urbană. Video

Constanța ar putea, în viitorul apropiat, să dispună de un nou parc, întins pe o suprafață de aproximativ 124.133...835

29 iun 18:36LocalCum arată Staţia de Tratare a gazelor naturale de la Vadu! Video

Primele gaze extrase din perimetrele offshore de mică adâncime Ana și Doina au intrat miercuri, 15 iunie a.c., în...1089

29 iun 09:41LocalTot mai mulți turiști americani ajung pe litoralul românesc

Numărul turiştilor străini sosiţi la Constanţa în primele luni ale anului 2022 a crescut simțitor, față de anul...812

29 iun 00:17LocalNicolae Ciucă și Virgil Popescu, prezenți la ceremonia prilejuită de începerea exploatării gazelor naturale! Video

Prim-ministrul Nicolae Ionel-Ciucă, alături de ministrul Energiei, Virgil Popescu, va participa marți, 28 iunie, în...2122

29 iun 12:36LocalVal de angajări la Unitatea de Jandarmi Protecție Instituțională „Anghel Saligny“ Cernavodă

Unitatea Specială 72 Jandarmi Protecție Instituțională „Anghel Saligny“ Cernavodăa început luni, 27 iunie,...1585

29 iun 23:52LocalIncendiu la un apartament, în Cernavodă

494

Politică
29 iun 23:53PoliticăAlte propuneri în coaliție dacă reducerea de 50 de bani la combustibil nu are efect

Deputatul PSD Gabriel Zetea a afirmat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre compensarea preţului...526

29 iun 23:51PoliticăKlaus Iohannis și Vera Jourova au discutat despre finalizarea, cât mai curând posibil, a MCV

Klaus Iohannis, a primit-o luni, la Palatul Cotroceni, pe Vera Jourova, vicepreședinta Comisiei Europene responsabil...402

29 iun 23:52PoliticăChesnoiu: Nu mi-am dorit altceva decât să fac bine agriculturii; adevărul va ieşi la iveală

513

29 iun 23:54PoliticăKlaus Iohannis, mesaj la comemorarea a 81 de ani de la Pogromul din Iași

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis marți, 28 iunie 2022, un mesaj cu prilejul comemorării a 81 de ani...389

29 iun 23:54PoliticăAUR anunță că a strâns peste 2 milioane de semnături pentru demiterea lui Klaus Iohannis

Preşedintele AUR, George Simion a anunţat, marţi, într-o conferinţă, că a strâns peste 2 milioane de semnături...490

29 iun 23:53PoliticăKlaus Iohannis l-a primit pe ministrul de Externe al Serbiei

Președintele Klaus Iohannis l-a primit luni la Cotroceni pe ministrul de Externe al Republicii Serbia, Nikola...342

29 iun 23:52PoliticăVirgil Popescu, mesaj către USR: Criza nu va trece doar dacă bateţi voi din picior!

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, le cere parlamentarilor USR să aibă ''abordări constructive'' şi subliniază că...423

29 iun 23:52PoliticăCum poate scăpa Prinţul Paul de închisoare în România. Scenariile avocaţilor

Prinţul Paul de România a fost reţinut la Paris de autorităţile franceze. Acesta a fost arestat după ce a fost dat...577

29 iun 23:51PoliticăPNL vrea referendum pentru demiterea primarului acuzat că i-ar fi cerut unei angajate favoruri sexuale

540

Interviuri
18 mai 00:10InterviuriLiviu Brăiloiu: Rămân în PSD. Bun, rău, de pușcăriași… eu acolo rămân. Video

Într-o perioadă în care toată lumea aleargă după putere și funcții, Tit Liviu Brăiloiu, fost senator PSD de...4022

17 mai 00:11InterviuriCoșa spune că autorecenzarea nu e periculoasă: Unele date sunt deja în sistem! Video

Prefectul județului Constanța, Silviu Iulian Coșa, s-a aflat în studioul Replica, luni, 16 mai. În cadrul...2466

7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video

5553

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...4209

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...3231

19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

A lăsat mediul de afaceri, după 30 de ani, pentru a începe o carieră în politică. Are încredere că poate schimba...6924

5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în...2614

20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video

Lică Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România, s-a aflat marți, 19 aprilie,...2903

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

4011

Monden
29 iun 13:22MondenJohnny Depp revine în Pirații din Caraibe

Ceața s-a ridicat, parcă, în urma clarificărilor legale dintre Johnny Depp și fosta soție Amber Heard, și...302

29 iun 00:00MondenKate Moss, cea mai bună vecină! Supermodelul livrează mâncare bătrânilor

Supermodelul Kate Moss se pare că este printre cei mai buni vecini pe care poți să-i ai. Vedeta a început să...206

29 iun 00:00MondenFiul de 10 ani al lui Ben Affleck, accident după ce a fost lăsat la volanul unui Lamborghini! VIDEO

237

29 iun 00:00MondenBono, solistul trupei U2, a dezvăluit că are un frate vitreg de a cărui existenţă nu a ştiut zeci de ani

Bono, solistul trupei U2, a dezvăluit într-un interviu pentru BBC Radio 4 că are un frate vitreg, de existenţa...203

29 iun 01:51MondenCe spune Silviu Prigoană despre nunta fiului său! Cu ce se ocupă nora lui

Fiul lui Silviu Prigoană, Silvius, a devenit de curând mire, căsătorindu-se cu aleasa inimii lui, Georgiana, într-o...436

29 iun 00:00MondenDiana Ross a încântat publicul de la Festivalul Glastonbury cu un recital ce a inclus numeroase cântece despre iubire

Cântăreaţa americană Diana Ross a electrizat atmosfera duminică, în ultima zi a Festivalului Glastonbury 2022,...212

29 iun 00:00MondenSoprana rusă Anna Netrebko pretinde compensaţii de 350.000 de dolari din partea Metropolitan Opera din New York

Soprana rusă Anna Netrebko, deprogramată din cauza ambiguităţilor sale cu privire la războiul din Ucraina, dă în...234

29 iun 00:00MondenFilmul horror 'Telefonul negru', cu Ethan Hawk, a dominat box office-ul românesc de weekend

Filmul horror "Telefonul negru/ The Black Phone", în regia lui Scott Derrickson, cu Ethan Hawk, Jeremy Davies,...200

29 iun 00:00MondenMiliardarul italian Leonardo Del Vecchio a murit la vârsta de 87 de ani

225

Mapamond
29 iun 00:00MapamondONU: Consumul de canabis a crescut odată cu legalizarea sa şi în timpul lockdownurilor anti-COVID-19

Mai multe ţări, inclusiv statele americane care au legalizat canabisul, par să fi contribuit la creşterea consumului...196

29 iun 00:00MapamondŞase poliţişti, ucişi într-un atac armat în nordul Mexicului

Şase poliţişti au fost ucişi duminică în nordul Mexicului, după ce au fost atacaţi de bărbaţi înarmaţi...210

29 iun 00:00MapamondSOS Méditerranée: 90 de migranţi, salvaţi în ultimele zile de Ocean Viking

184

29 iun 00:00MapamondGrecia a împiedicat peste o mie de migranţi veniţi din Turcia să debarce pe insulele sale

Grecia a acuzat luni Turcia că a încercat să trimită aproape 1.130 de migranţi pe insulele greceşti din Marea Egee...199

29 iun 00:00MapamondRepublica Cehă: Un mort şi cinci răniţi într-un accident de tren

Un mecanic de tren a murit şi cinci persoane au fost rănite după ce un tren de mare viteză s-a izbit luni de o...183

29 iun 00:00MapamondMarea Britanie: O casă a fost distrusă într-o explozie la Birmingham; un bărbat se află în stare critică

O casă a fost distrusă, altele au fost puternic avariate şi un bărbat se află în stare critică după o explozie...201

29 iun 00:00MapamondPeste 200 de arestaţi, între care şi jurnalişti, la Marşul mândriei din Istanbul

Poliţia turcă a intervenit, duminică, cu brutalitate împotriva participanţilor la Marşul mândriei LGBTQ+ la...213

29 iun 00:00MapamondNordul Turciei se confruntă cu inundaţii în urma precipitaţiilor abundente

Precipitaţiile abundente înregistrate în nordul Turciei au provocat inundaţii în mai multe locuri, postul public de...191

29 iun 01:14MapamondCOVID-19 face iar ravagii în Franța: Guvernul le cere cetățenilor să poarte masca

841

Sănătate
29 iun 00:00SănătateAntibacterian natural care ameliorează durerile de gât și infecțiile sinusurilor

Infecţiile virale nu se tratează cu antibiotice. Folosind aceste pastile în cazul infecţiilor virale nu facem decât...258

29 iun 00:00SănătateBeneficiile neştiute ale drojdiei de bere și ce boli tratează. Conţine 18 minerale esenţiale vieţii

Utilizată în bucătărie, drojdia de bere este o sursă excelentă de vitamine, minerale şi proteine. Aceasta...258

29 iun 00:00SănătatePlanta care vindecă inima, tratează depresia şi reduce colesterolul

341

29 iun 00:00SănătatePlusurile şi minusurile operaţiei de mişcorare a stomacului

Peste 700 de milioane de persoane din lume suferă de obezitate. Pentru cei care viața este o continuă cură de...241

29 iun 00:00SănătateDe ce este mai bun mălaiul alb ca cel galben

Porumbul este una dintre cele mai populare cereale din lume. Consumul de mălai alb asigură mineralele necesare pentru...188

29 iun 00:00SănătateCe să bei pentru a stimula digestia. De ce nu este indicat timp îndelungat

Anasonul ajută expectoraţia şi absoarbe gazele intestinale. În doze terapeutice, are efecte stimulante asupra...220

29 iun 00:00SănătateAlimentul care previne acumularea de grăsimi pe vasele de sânge și e bun pentru creier

Măslinele Kalamata sunt apreciate ca fiind cele mai sănătoase dintre toate sortimentele de măsline grecești....279

29 iun 00:00SănătateLeguma care înlocuieşte cu succes cartofii prăjiţi. E dulceagă, are fibre şi ajută la o vedere mai bună

Este una dintre cele mai vechi legume, poate înlocui cu succes cartoful într-o dietă, preparându-l chiar prăjit,...301

29 iun 00:00SănătateBăutura care îţi curăţă ficatul în doar trei zile. Cum se consumă şi ce beneficii are

358

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT