REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

40 de tineri au făcut TESTUL pentru Covid-19 și apoi au plecat la MARE: cel puțin 4 au CORONAVIRUS

40 de tineri au făcut TESTUL pentru Covid-19 și apoi au plecat la MARE: cel puțin 4 au CORONAVIRUS

Replica API 5 august 2020 | 13:44 3769

Autorităţile sanitare sunt în alertă după ce două tinere au fost confirmate cu COVID-19 în urma unui majorat. După ce au petrecut împreună, fără nicio măsură de prevenire a infectării cu coronavirus, grupul de aproape 40 de tineri a plecat la mare deșii unii aveau deja simptome.

Mai mult decât atât, una dintre fete efectuase testul COVID-19 şi nu a mai avut răbdare să aștepte testul. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, la Costineşti, cei aproape 40 de tineri s-au cazat la vile şi la pensiuni particulare.

În cursul zilei de 3 august, rezultatele testelor COVID-19 au confirmat că tânăra este infectată cu virusul SARS-CoV-2. În aceeaşi zi, tatăl adolescentei, care lucrează la SAJ Vaslui a mers pe litoral cu o ambulanţă pentru a-şi aduce fiica la spitalul din Bârlad, unitatea suport pentru pacienţii COVID-19 din judeţul Vaslui, potrivit Adevărul.

Adolescenta a fost evaluată de medici şi ulterior a fost izolată la domiciliu, alături de familia sa. O altă tânără prezentă şi ea la majorat şi ulterior pe litoral a primit marți confirmarea că are COVID-19, potrivit stiripesurse.ro.

Ulterior, au mai fost confirmați doi. Un microbuz a mers la Costinești și i-a dus pe 17 dinspre ei la Bârlad, urmând să revină pentru a-i transporta și pe ceilalți. Cu toții, vor fi internați în spital.

Ce spune Instituția Prefectului Constanța

În urma controlului efectuat cu sprijinul Poliției Costinești și a Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța, s-a constatat faptul că cele 30 de persoane au ajuns în Costinești în jurul datei de 1 august, fiind cazați în trei locații, după cum urmează:

- O vilă, unde au fost cazate 10 dintre persoane. În urma controlului, au fost constatate condiții de cazare necorespunzătoare, nerespectarea măsurilor impuse în situații epidemiologice speciale, motiv pentru care proprietarul vilei a fost amendat cu 10.000 de lei. De asemenea, s-a interzis orice fel de activitate turistică;

- O vilă, unde au fost cazați 13 tineri. Aceleași nereguli au fost constatate, așa că administratorul vilei a fost amendat cu suma de 10.000 de lei și s-a interzis desfășurarea de activități turistice;

- O pensiune, unde au fost cazate 8 persoane. La această locație nu au fost găsite neconformități.

Din cei 30 de tineri, 18 au fost deja preluați de echipaje SMURD venite din județul Vaslui, iar celelalte 13 persoane sunt carantinate la vila în care au fost cazate, până la sosirea echipajului SMURD care îi va prelua și transporta spre județul de domiciliu.

La momentul controlului, niciunul dintre cei 30 de tineri nu prezenta simptomatologie specifică infecției cu virusul SARS-CoV-2. Proprietarilor celor trei locații de cazare li s-a recomandat efectuarea operațiunilor de dezinfecție-dezinsecție.

„Este o situație lipsită de responsabilitate, în special din partea părinților celor 30 de tineri, pentru că discutăm de niște copii de 17-18 ani. Situația acum este sub control, a fost contact permanent între DSP Constanța și DSP Vaslui pentru gestionarea acestei situații complicate. Se efectuează anchete epidemiologice extinse, pentru că acești tineri au apucat să petreacă 2-3 zile pe litoral. Aștept să văd, în restul sezonului, ceva mai multă resposabilitate din partea turiștilor, care complică, uneori, întreaga activitate de pe litoral, fie că vorbim despre portul măștii de protecție, de păstrarea distanțării sociale, respectarea regulilor, în general”, a declarat George-Sergiu NICULESCU, prefectul județului Constanța.

Citește și: Ce spune Prefectura Constanța despre tinerii suspecți de COVID-19, depistați la COSTINEȘTI

S.H.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Unul din grupuri sa cazat la pens Sandra, str Gari nr 4, unde umbla patroana printre turisti si le face frectie cu carmol inpotriva racelii. De desinfectanti nici urma.
1
0
Lasa ca e deja august pe 15 baga carantina pe litoral si cocalarii pot sa plece in alta parte la munte...
1
0
Moldovenii astia imputiti, sunt ca o plaga pentru Constanta.
2
0
ce sa le ceri, sunt moldoveni! astia de regula sunt ignorati si mandri de ei.
2
6
De ce nu verifica nimeni Vila Clara din Eforie nord,plina de sobolani,doar pentru ca proprietarul Mosnianu e cu PSD?
8
1
Cine sa i opreasca statul are alta treaba cu alegerile....nu puteau inchide litoralul saraceau hotelierii....vai ca nu fac nimic decat betoane...ce cacat produc...
13
3
Inchide ma Orbane odata sectorul Horeca de pe litoral pentru ca in statiunile de la malul mari sunt cele mai mari focare de COVID din Romania.
13
5
atunci sa se faca cel putin 4 dosare penale
8
3
tinerii trec peste pandemie pe picioare duce la haos total si nerespectarea legilor.Tineretul in majoritatea lui nu respecta bunul simt, civilizatia, legile intro tara ce se vrea democratica si care a preluat ce a fost mai rau dinafara!
8
3
Ar trebui facute razii pe A.Vlaicu,dimineata, e o intreaga aventura din cauza turistilor care blocheaza banda1 , oprindu-se la "cheit".Amenzi cat de mari si asa poate se potolesc
8
1
Izolati Costinestiul
14
7
testati-i la Fetesti,Cernavoda,la trecerea cu bacul peste Dunare,sau mai bine inchideti plajele mai simplu! Ca oricum nu faceti nimic bun!
15
10
Daca statul prin reprezentantii lui ar fi luat masuri ca in tarile conduse inteligent,cu testari in masa si izolari controlate,nu transformate in chin si pedeapsa,nu ar mai fi necesar sa se arunce vina doar pe populatie,asa cum fac netrebnicii de la noi.
21
8
Curve si betivi
15
10
Mai e ceva de comentat? Nu cred...
17
5
Melteni infecti
13
9

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218