REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.6° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
14.6° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

40% dintre femei se plâng de acest simptom în luna care a precede infarctul miocardic

40% dintre femei se plâng de acest simptom în luna care a precede infarctul miocardic

A.F. 8 octombrie 2022 | 00:00 331

Studiile care evidențiază diferențele de sex în simptomele atacului de cord au fost larg contestate în ultimii ani, dar sunt în curs de desfășurare rapoarte despre simptome atipice la femei.

Un atac de cord, denumit medical infarct miocardic, apare atunci când alimentarea cu sânge a inimii se oprește brusc din cauza unui blocaj. Acest lucru are multe cauze cunoscute, dar un motiv major este acumularea de placă arterială, care poate apărea în diferite artere atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Cercetările timpurii sugerează că acest lucru ar putea cauza diferențe subtile în simptomele bolilor de inimă experimentate de bărbați și femei.

Acest simptom apare în luna care a precede infarctul miocardic

Rareori este un semn de ceva grav, dar există dovezi care leagă afecțiunea de debutul unui atac de cord, deoarece ambele afecțiuni au caracteristici similare. În cercetările timpurii publicate în revista Circulation, cercetătorii au descoperit că indigestia a fost o apariție frecventă la femei în luna premergătoare evenimentului lor cardiac.

Aproximativ 39% din cohortă au raportat indigestie înainte de atac de cord, dar mai puține femei au raportat indigestie în timpul evenimentului în sine.

Scopul studiului a fost de a descrie cu acuratețe simptomele bolii coronariene ale femeilor pentru a oferi o imagine completă a semnelor de avertizare. Cercetătorii au afirmat că în lucrările lor anterioare, s-a stabilit că între 85 și 90% dintre femei au identificat o serie de simptome în perioada care a precedat un atac de cord, scrie doctorulzilei.ro.

Cele mai frecvente cinci simptome pe care femeile au raportat că le-au experimentat în luna anterioară evenimentului au fost:

- Oboseală neobișnuită (71%)
- Tulburări de somn (48%)
- Dificultăți de respirație (42%)
- Indigestie (39%)
- Anxietate (36%)

În timpul atacului de cord, femeile au raportat că au:

- Dificultăți de respirație (58%)
- Slăbiciune (55%)
- Oboseală neobișnuită (43%)
- Transpirație rece (39%)
- Amețeli (39%)

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212