REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

44 de cetăţeni străini ascunși în trei mijloace de transport, depistați de polițiștii de frontieră

44 de cetăţeni străini ascunși în trei mijloace de transport, depistați de polițiștii de frontieră

Virgil STOIAN 27 ianuarie 2023 | 12:08 337

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 44 de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei mijloace de transport.

 

44 de cetateni straini ascunsi in trei mijloace de transport, depistati de politistii de frontiera În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, doi cetățeni români, respectiv un cetăţean turc, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia și două autoutilitare înmatriculate în România. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, grupaje (diverse bunuri) și piese auto pentru societăți comerciale din Germania și Franța, iar unul dintre ei se deplasa fără încărcătură pe ruta România – Franța.

44 de cetateni straini ascunsi in trei mijloace de transport, depistati de politistii de frontiera

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al celor trei mijloace de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă,  în total, 44 de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, colegii noștri au stabilit că sunt cetăţeni din Siria, Ghana, Yemen, Somalia, Bangladesh și Nepal, iar cea mai mare parte dintre aceştia au intrat legal în ţara noastră în baza documentelor personale. Toţi intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei.

În toate cazurile, şoferii sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, iar polițiștii de frontieră continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.        

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367