REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.8° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

5 antrenamente pentru persoanele care au probleme cu somnul

5 antrenamente pentru persoanele care au probleme cu somnul

Replica API 23 decembrie 2020 | 00:00 913

Masajul de relaxare, meditația și ceaiul de tei nu au niciun efect asupra ta, iar somnul îți este la fel de neliniștit orice ai face în timpul zilei? Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit că sportul te poate ajută să dormi mai bine, însă este vorba numai despre o categorie de antrenamente, scrie doc.ro.

Sursă foto: Shutterstock

Probabil că ți s-a spus că nu e indicat să faci sport seară pentru că te agită și poți avea dificultăți la adormire din cauza secreției de hormoni eliberați în timpul activității fizice, însă oamenii de știință susțin că un antrenament ales în mod corect poate induce chiar starea de somnolență.

Alergatul

Dacă te simți copleșit de gânduri și griji și somnul nu se poate instala din cauza anxietății, ieși la alergat în aer liber. Poți merge în parc sau pe o pistă de alergare din apropierea casei tale – important este să alergi în aer liber cel puțin 20 de minute. Un dus rece după jogging te va pregăti pentru somn. Alergarea te va epuiza și îți va liniști mintea, așa că te va ajută să ai parte de un somn odihnitor.

Plimbatul în ritm alert

Dacă nu îți place să alergi sau ai anumite probleme de sănătate care nu îți permit să faci asta, ieși la o plimbare seară, înainte de culcare. O plimbare în ritm alert va facilita digestia și va stimula circulația sanguină, ceea ce înseamnă că îți asigura o stare de spirit bună, ideală pentru un somn odihnitor.

Yoga

Yoga este un antrenament extrem de relaxant, de aceea se întâmplă adesea să existe cursanți care adorm în timpul posturii Savasana, cunoscută și sub denumirea de postura cadavrului. Profită de efectele relaxante ale practicii yoga, potențate de exercițiile de respirație, pentru a avea un somn odihnitor. Fă-ți un obicei din a practică yoga seară, înainte de culcare. Mizează pe asane ușoare și evita posturile sau seriile de asane cu efect energizant precum Salutul Soarelui.

Ridicări de greutăți

Antrenamentele cu greutăți te pot intimida întrucât par extrem de solicitante, însă atâta timp cât alegi greutățile potrivite pentru silueta și condiția ta fizică, nu ai de ce să îți faci griji. Fiind un antrenament solicitant din punct de vedere fizic, dar și psihic întrucât îți pune motivația la încercare, antrenamentul cu greutăți îți asigura un somn profund și liniștit.

Grădinăritul

Probabil că nu înțelegi de ce grădinăritul se află pe lista antrenamentelor fizice, însă cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania susțin că această activitate este (și) una sportivă, incluzând mișcări de tip stretching, ridicări de greutăți și exerciții de antrenare a brațelor, executate în timpul activităților precum săpatul. Mai mult decât atât, grădinăritul îți liniștește și mintea așa că poate fi o activitate care îți asigura un somn liniștit.

Un stil de viață sedentar poate avea un impact negativ asupra somnului tău așa că ar trebui să acorzi mai multă importantă sportului, mai ales dacă suferi de insomnii sau alte tulburări ale somnului. Calitatea vieții tale se află în strânsă legătură atât cu activitățile sportive, cât și cu calitatea somnului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272