REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

5 sfaturi și trucuri pentru a profita la maximum de macOS

5 sfaturi și trucuri pentru a profita la maximum de macOS

Andreea VREJOIU 28 noiembrie 2022 | 10:51 602

Un laptop MacBook Pro de 14 inchi este o bestie puternică, iar mulți utilizator iubesc acest dispozitiv. Mulți spun că este cea mai bună experiență Mac pe care au avut-o vreodată. Este un laptop ultra-rapid, are un ecran superb și rezistă întreaga zi. Includerea tehnologiei ProMotion de 120 Hz în afișaj face ca totul să fie ca sublim.

Iată câteva dintre cele mai bune sfaturi și trucuri pentru MacBook Pro care vor elibera adevărata putere a acestui laptop și vă vor ajuta să faceți lucrurile într-un mod rapid și fără probleme.

1. Quick Look

Quick Look (privire rapidă) este una dintre cele mai utilizate funcții de pe un MacBook Pro. Odată ce ați făcut din utilizarea acesteia un obicei, jumătate din timp nu va trebui să deschideți niciun fișier, deoarece vă permite să vedeți conținutul fără a-l deschide. Pentru a efectua acțiunea de privire rapidă, tot ce trebuie să faceți este să selectați fișierul și să atingeți o dată bara de spațiu. De exemplu, puteți selecta un PDF și să apăsați bara de spațiu pentru a scana rapid conținutul PDF-ului fără a-l deschide. Nu puteți face acest lucru pe un Dell Inspiron sau un Dell XPS.

Acestea fiind spuse, această funcție are limitările sale. Previzualizarea pe care Quick Look v-o poate afișa depinde de fișierul pe care încercați să îl previzualizați. Dacă este vorba despre un document sau un fișier imagine, Quick Look vă va permite să vedeți întregul conținut al fișierului, așa cum se arată în imaginile de mai jos. Cu toate acestea, dacă este vorba de un dosar sau de o carte electronică, vă va afișa doar informații superficiale, cum ar fi dimensiunea fișierului și data ultimei modificări. Odată ce învățați unde este utilă și unde nu este, funcția Quick look vă va fi foarte utilă.

2. Forțați închiderea aplicațiilor

În timp ce unul dintre avantajele utilizării unui MacBook Pro este că rareori există vreo aplicație care să nu mai răspundă, există uneori situații în care se va întâmpla acest lucru, iar atunci când se întâmplă, va trebui să știți cum să le închideți forțat. În timp ce pe Windows trebuie să vă obișnuiți să tastați Ctrl+Alt+Delete, prescurtările de la tastatură pentru închiderea forțată pe Mac sunt puțin diferite. Combinația de tastatură pe care trebuie să o apăsați este Cmd+Opt+Esc.

Odată ce ați apăsat combinația, caseta „Force Quit Application" se va deschide într-o fereastră plutitoare. Aici, puteți doar să selectați aplicația care se comportă greșit și să faceți clic pe butonul Force Quit. Dacă combinația de tastatură vă este puțin cam greu de reținut, puteți utiliza o metodă alternativă. Faceți clic pe Apple Menu (Meniul Apple) din colțul din stânga sus și veți găsi opțiunea Force Quit (Ieșire forțată).

3. Efectuați o căutare mai rapidă a aplicațiilor în Spotlight

Acesta este un sfat foarte rapid și la îndemână. Ori de câte ori căutați o aplicație în Spotlight, dacă tastați inițialele aplicației, veți obține rezultate mai rapid decât dacă îi tastați numele întreg. De exemplu, dacă vreau să caut App Store, voi tasta pur și simplu literele a și s. Odată ce veți face din acest lucru un obicei, veți efectua căutări mai rapide ale aplicațiilor și veți economisi timp cu câteva apăsări de taste la un moment dat.


4. Folosiți Spotlight pentru vreme, definiții, conversii și calcule

De-a lungul anilor, Spotlight a evoluat de la a fi doar un mecanism de căutare pentru Mac. Acum, îl puteți utiliza pentru a îndeplini mai multe funcții. De exemplu, puteți utiliza Spotlight pentru a efectua conversii de monedă și de unități și multe altele. De asemenea, puteți utiliza Spotlight pentru a efectua calcule matematice simple, inclusiv înmulțiri, divizări, adunări, scăderi și multe altele. În mod similar, puteți utiliza Spotlight pentru a obține informații despre vremea din orice oraș din lume. Tastați cuvântul meteo urmat de numele orașului și vă va oferi starea actuală a vremii. De asemenea, puteți găsi definiții ale cuvintelor. Tastați cuvântul și apăsați comanda rapidă de la tastatură "⌘+L" pentru a obține definiția acelui cuvânt.


5. Afișați bara de meniu chiar și în modul ecran complet

Spațiul vertical suplimentar pe care îl câștigați datorită micșorării marginilor de pe noul MacBook Pro asigură faptul că bara de meniu nu ocupă spațiu inutil pe zona prețioasă de afișare a Mac-ului dvs. În mod implicit, atunci când luați o aplicație în modul ecran complet, bara de meniu este ascunsă automat, ceea ce nu are sens, deoarece, datorită crestăturii, aplicațiile nu mai pot utiliza zona barei de meniu.

Din fericire, macOS vă permite să afișați Bara de meniu chiar și atunci când aplicațiile dvs. sunt în modul ecran complet. Pentru a activa acest lucru, accesați System Preferences → Dock & Menu Bar și dezactivați caseta de selectare de lângă opțiunea „Automatically hide and show the menu bar in full screen" (Ascundeți și afișați automat bara de meniu pe ecran complet).

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367