REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

50 de infectări cu coronavirus în ultima săptămână, la Constanța: locul 10 pe ţară

50 de infectări cu coronavirus în ultima săptămână, la Constanța: locul 10 pe ţară

Replica API 24 aprilie 2020 | 00:00 9002

Alți 10 pompieri din cadrul Detașamentului Cernavodă au fost confirmați cu coronavirus după ce un coleg de-al lor a decedat din cauza aceluiași virus. Județul Constanța ajunge astfel la un număr de 222 de cazuri de coronavirus, primul caz depistat în județ fiind pe data de 11 martie,. A fost vorba de un asistent-șef din cadrul Spitalului Județean Constanța, în vârstă de 52 de ani, care a călătorit alături de fiica sa la un concurs de dans în Piatra Neamț.

Județul Constanța se află pe locul 10 într-un ”top” al județelor alcătuit pe baza bolnavilor infectați cu noul coronavirus, cu 222 de cazuri. Primul loc este ocupat de județul Suceava cu 2417 bolnavi infectați cu noul coronavirus.

50 de infectări doar în ultima săptămână la Constanța

Ultima săptămână nu a fost una foarte bună pentru Constanța, în perioada 17-23 aprilie, nu mai puțin de 50 de noi cazuri de infectare cu coronavirus fiind semnalate de către Grupul de Comunicare Strategică. Cu toate acestea numărul nu este foarte mare ținând cont că județul Constanța este dintre cele șapte centre de primire a pacienților infectați cu coronavirus la începutul crizei în România, dar și unul dintre centrele de carantină unde au ajuns în jur de 1.000 de români repatriați din Italia.

Primul cadru medical și primul medic decedați din cauza coronavirusului erau din Constanța

Constanța deține totuși și o statistică nefericită: primul cadru medical și primul medic decedați din cauza coronavirusului au fost din orașul de la malul mării. Nina Dumbravă a fost confirmată pozitiv la COVID-19 pe 19 martie şi a fost internată în Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Asistenta medicală avea condiţii medicale pre-existente (obezitate morbidă); bronho-pneumonii repetate în ultimele 12 luni. A decedat pe pe 3 aprilie. Valeriu Marcel Neagoe, medic internist de pe secția Clinică Medicină Internă 2 din cadrul Spitalului Județean Constanța, în vârstă de 62 de ani a fost medic cu specialitatea medicină internă până în data de 6 aprilie 2020 în cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța când a demisionat.

Decedat pe 21 aprilie

În data de 7 aprilie a debutat simptomatologia COVID 19, iar în data de 8 aprilie 2020 a fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, acolo unde a și fost confirmat pozitiv în aceeași zi. În 11 aprilie 2020, după ce stare de sănătate s-a agravat, a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș unde a decedat în data de 21 aprilie 2020.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si in atentia prefectului sunt mult mai multe cazuri de covid,dar nedeclarate-asa sustine avocatul spitalului de boli contagioase in speta cu policlinica din medeea.cu minciuni isi pazesc scaunul directoarele de la dsp si spitalul de boli contagioase numite de psd constanta. halal!
9
4
Noroc cu marele prefect Niculescu uns de PNL vataf peste judet ca altfel nu prindeam top 10-le. Asa, gratie lui, ne putem mandri si noi cu un loc fruntas. Traiasca PNL, in frunte cu prefectul Fratelo, prim-menestrelul Etilo si presul suprem -al Germaniei, Oligo.
12
4
este efectul aducerii ,,fratilor'' lui niculescu! ei au umplut infectioasele. acum 3-4 saptamani, 9 cazuri intr-o singura zi, de la techirghiol. apoi nu au mai spus. si sunt mult mai multi infectati. si peste 20 cadre medicale. si apar zilnic cu igg pozitiv. normal ca la pcr ies negative. au avut virusul, l-au transmis, acum sunt sanatosi, d-asta ies negative la pcr. dar p-astia nu-I contorizeza nimeni.
17
2
cum naiba faceti titlurile? le ganditi? tr spus 50 de cazuri in judetul Constanta. Din titlu reiese ca doar orasul Constanta e full de cazuri, scrieti real..ori este lenea de a mai adauga un cuvand ca sa relatati sit.reala din titlu?
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272