REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Joi, 5 Dec. 2024
Anul XX Nr. 6934
1.4° Constanța Joi, 5 Decembrie 2024 Anul XX Nr. 6934
 

6 nutrienți care pot să ajute femeile să rămână însărcinate

6 nutrienți care pot să ajute femeile să rămână însărcinate

Replica API 27 martie 2021 | 00:00 1309

Dacă încerci să concepi un copil cu partenerul tău, suplimentele precum fierul și zincul pot să te ajute în acest proces. La fel poate să te ajute și faptul că ai o dietă echilibrată, care conține anumite tipuri de alimente.

Sursa foto: shutterstock.com

Există numeroase vitamine, minerale și nutrienți despre care studiile au arătat că pot să ajute fertilitatea. Cere sfatul medicului tău ginecolog înainte de a încerca oricare dintre acești nutrienți, pentru că el este în măsură să îți recomande cele mai potrivite soluții pentru ține.

Zincul

Un studiu realizat de oamenii de știință de la Pennsylvania State University, prezentat în primăvară lui 2018 a concluzionat că deficiență de zinc poate avea un impact negativ asupra dezvoltării ovulului.

Chiar dacă acest studiu a fost realizat pe șoareci și nu pe oameni, autorul principal al studiului, James Hester, a declarat că cercetarea această arată că zincul este "un regulator esențial" al dezvoltării ovocitelor (ovulelor). Zincul joacă un rol în diviziunea acestor celule, în fecundarea lor, în reglarea ADN-ului și în dezvoltarea embrionilor.

Necesarul zilnic recomandat de zinc este de 8 miligrame pe zi, pentru femeile adulte, și de 12 miligrame pe zi, în timpul sarcinii și alăptării.

Acizii grași Omega 3

Acidul gras docosahexaenoic (DHA) este vital pentru creierul sugarilor și pentru dezvoltarea ochilor. Un studiu din 2016 publicat în European Journal of Obstetrics & Gynecology and Reproductive Biology a tras concluzia că administrarea unor suplimente pe baza de Omega-3 a fost asociată cu o reducere cu 58% a probabilității de naștere timpurie înainte de termen (bebelușii născuți înainte de 34 de săptămâni) și cu o reducere cu 17% a riscului de naștere prematură (bebelușii născuți înainte de 37 de săptămâni).

Pentru femeile însărcinate și pentru cele care alăptează, aportul optim de Omega-3 este de 700 miligrame pe zi de EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA, dintre care cel puțin 300 de miligrame să fie DHA, spun experții.

Vitamina E

Este un antioxidant puternic și s-a dovedit că sporește fertilitatea atunci când este administrat atât femeilor, cât și bărbaților. S-a sugerat chiar că activitatea antioxidantă a vitaminei E ar putea face spermă mult mai fertilă, crescând astfel rată de succes.

Fierul

Acest mineral este vital în multe privințe, mai ales în formarea globulelor roșii care transporta oxigenul. El are un impact asupra energiei tale și asupra fertilității.

Femeile adulte ar trebui să ia 18 miligrame de fier pe zi, 27 de miligrame pe zi în timpul sarcinii și 9 miligrame pe zi în perioada alăptării, potrivit Național Institutes of Health. Discuta cu medicul tău înainte de a adaugă în planul tău alte suplimente, pe lângă vitaminele prenatale pe care le iei deja.

L-carnitină

Și acest aminoacid numit L-carnitină (sau, pe scurt, carnitină) poate fi de ajutor, dacă este luat de bărbați. L-carnitină este produsă de corpul nostru, pentru a ajută la transformarea grăsimii în energie utilizabilă. Cercetătorii de la University of Maryland Medical Center spun că spermatozoizii sunt una dintre zonele în care corpul uman stochează carnitină și că nivelurile scăzute ale acestui aminoacid ar putea avea un impact negativ asupra numărului de spermatozoizi și asupra mobilității lor.

Colina

Este o vitamina de care multe persoane duc lipsa (nu au cantități suficiente în organism), iar statisticile arată că puține femei însărcinate întrunesc necesarul recomandat de colină.

Colina este o vitamina esențială pentru a încuraja sănătatea în toate stadiile vieții, însă este deosebit de importantă pentru dezvoltarea creierului în stadiile incipiente ale vieții, pe măsură ce creierul fătului se formează.

Colina se găsește în multe alimente, însă în cantități mici. Nutriționiștii spun că o dietă bogată în carne, ouă întregi și legume verzi ar putea ajută femeile să obțină cantitatea necesară de colină. Doză zilnică recomandată este de 550 miligrame pe zi.

Reține!

În perioada de dinaintea concepției (la fel de importantă că perioada prenatală), dietă și alegerile pe care le faci în stilul tău de viață reprezintă cele mai bune măsuri pe care le poți adopta pentru a-ți stimula sistemul reproducător. Oferă-i organismului tău multe fructe și legume, cereale integrale, lactate, proteine slabe și grăsimi sănătoase, iar pe lângă toate acestea, ia vitaminele prenatale prescrise de medicul tău.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
362716462332
5/49
14328401239
joker
1636354139