REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.2° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
13.2° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

6 pași de urmat înainte de aplicarea fondului de ten

6 pași de urmat înainte de aplicarea fondului de ten

Victor ROTARU 13 martie 2024 | 11:20 452

Să te privești în oglindă doar pentru a vedea că machiajul aplicat cu grijă s-a pătat, s-a estompat sau are nevoie de o retușare este o dezamăgire pe care multe femei au experimentat-o. Este un moment pe care îl poți evita învățând cum să-ți pregătești pielea pentru aplicarea machiajului cu cele mai bune produse, tehnici și pensule de machiaj.

6 pasi de urmat inainte de aplicarea fondului de ten

Este frustrant să descoperi că fondul de ten și corectorul tău s-au topit. Pregătirea pielii înainte de aplicarea machiajului este singura modalitate de a te asigura că produsele cosmetice aplicate cu grijă rămân la locul lor. Merită să rezervi puțin timp și efort suplimentar pentru efectele de durată pe care le vei obține. Factori precum umiditatea, ploaia și uleiurile naturale ale pielii pot afecta durata de viață a machiajului. 

Dacă vrei să știi cum să pregătești pielea pentru machiaj, continuă să citești și descoperă 6 pași de urmat pentru o aplicare impecabilă de machiaj care nu se va estompa. Astfel vei arăta și te vei simți bine toată ziua! 

#1. Aplică fondul de ten pe pielea proaspăt curățată 

Pentru a profita la maximum de aplicarea machiajului, trebuie să te asiguri că pielea este curată. Este vorba despre crearea unei pânze goale care este gata să țină machiajul. Spală-ți întotdeauna fața cu un produs de curățare delicat, potrivit tipului tău de piele, ca prim pas înainte de a aplica orice machiaj. După curățare, clătește cu apă caldă pentru a îndepărta toate urmele de demachiant și usucă cu un prosop moale. Nu freca, deoarece acest lucru poate provoca roșeață. Acum ai o bază bună de la care să-ți continui rutina de pregătire. 

#2. Utilizează un exfoliant blând 

Machiajul cakey nu arată bine în nicio situație. Pentru a evita un ten cu aspect crăpat, trebuie să ștergi celulele moarte ale pielii care vor face ca machiajul tău să arate decojit. Utilizarea unui exfoliant pentru față va oferi machiajului o bază netedă și solidă de care să se prindă. E recomandat să îți exfoliezi pielea de trei ori pe săptămână pentru a elimina excesul de celule moarte ale pielii și pentru a-ți menține pielea netedă și pregătită pentru aplicarea machiajului. 

De asemenea, te ajută să obții un ten luminos și vibrant, care face ca machiajul să iasă în evidență, mai degrabă decât să acopere pur și simplu imperfecțiunile. Încearcă un exfoliant pentru față cu cafea, cu formule concepute pentru pielea uscată, pielea predispusă la acnee și pielea sensibilă pentru a îndepărta ușor celulele moarte ale pielii, creând o bază netedă pentru aplicarea machiajului. 

#3. Nu uita să-ți tonifiezi pielea 

Tonerul este un pas important în rutina de îngrijire a pielii înainte de aplicarea machiajului, deoarece împrospătează pielea și micșorează porii. Un toner ajută, de asemenea, la îndepărtarea oricăror ultime urme de demachiant și la captarea umezelii pentru un ten mai fin, acționând ca bază pentru un machiaj cu aspect mai bun.

#4. Revigorează ochii obosiți 

Corectorul este cel mai bun prieten al tău când vine vorba de acoperirea cearcănelor și a umflăturilor din jurul ochilor. Însă crema de ochi este o altă componentă esențială a pregătirii pielii tale înainte de machiaj, care poate revigora ochii obosiți. Înainte de a te da cu cremă, răcorește-ți cearcănele cu un flanel rece sau chiar cu pliculețe de ceai. Acest lucru va face ca vasele de sânge să se micșoreze, reducând umflarea și făcând cercurile întunecate să pară mai strălucitoare. 

O cremă răcoritoare pentru ochi va ajuta la reducerea aspectului cearcănelor și la calmarea pielii delicate din jurul ochilor. Aplică ușor cu degetul inelar și evită să tragi pielea. Pentru un plus de împrospătare a ochilor, pune o felie de castraveți peste fiecare ochi, apoi întinde-te pe spate și relaxează-te câteva minute. 

Crema de ochi trebuie folosită după curățare și exfoliere, ca prim pas al rutinei de hidratare înainte de machiaj. Alege o cremă cu acid hialuronic pentru a păstra umiditatea. Pentru un impuls suplimentar, caută o cremă care conține cofeină pentru a minimiza cercurile întunecate. 

#5. Aplică o cremă ușoară hidratantă 

Alege o cremă ușoară hidratantă care se absoarbe în piele și oferă hidratare pe tot parcursul zilei. Chiar dacă ai pielea grasă și simți că adăugarea unei creme hidratante va duce la alunecarea machiajului, nu neglija acest pas important. Pielea grasă încă are nevoie de hidratare! Aplică ușor crema hidratantă în piele și lasă produsul să se absoarbă complet înainte de a trece la etapele finale ale pregătirii pielii pentru machiaj. 

Amintește-ți întotdeauna să îți protejezi pielea de soare. Optează pentru o protecție solară hidratantă cu un SPF de cel puțin 25 pentru fața ta, pentru a adăuga un strat de protecție împotriva razelor UV dăunătoare pe tot parcursul anului. Chiar dacă folosești un fond de ten Maybelline cu SPF, trebuie să ai grijă să-ți protejezi pielea de razele soarelui. 

#6. Folosește un primer pentru un finisaj impecabil 

Înainte de a ajunge la fond de ten și rimel, aplică un strat subțire de primer de machiaj pentru a umple porii dilatați, pentru a uniformiza orice pete mici și a crea o „ancoră” pentru a-ți menține machiajul pe loc. 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212