REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.9° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.9° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

8 ani de ÎNCHISOARE, pentru că i-a TĂIAT GÂTUL, după ce s-au cinstit

8 ani de ÎNCHISOARE, pentru că i-a TĂIAT GÂTUL, după ce s-au cinstit

Replica API 9 decembrie 2021 | 08:19 1209

Daniel Pârleală, din Tulcea, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor. Acesta este acuzat că i-a aplicat o lovitură, cu ciobul unei sticle, victimei, în zona gâtului, punându-i acestuia viaţa în pericol. Magistraţii din cadrul Tribunalului Tulcea au decis condamnarea acestuia la 8 ani de închisoare, prin sentinţa din 17 noiembrie 2021. Sentinţa nu este definitivă, pe 3 februarie 2022 urmând a se judeca apelul.

Cum s-a petrecut fapta

Potrivit rechizitoriului, Daniel Pârleală a consumat băuturi alcoolice într-un bar, împreună cu o altă persoană. Persoana venită împreună cu inculpatul a intrat în conflict cu victima şi cu fratele acestuia, aflaţi de asemenea în bar, din cauza unei bătăi survenită cu ceva timp în urmă, la care participaseră toţi trei. Ulterior, Daniel Pârleală a părăsit barul împreună cu un alt prieten, şi i-a văzut pe cei doi în faţa lor. Dornici să-şi răzbune prietenul, au luat-o la fugă spre cei doi, inculpatul lovind, din fugă, cu sticla ce o avea în mână, un zid de beton cu scopul de a-și crea o armă. A fost nevoie să lovească de două ori pentru ca sticla să se spargă și să obțină un ciob, gâtul sticlei fiind în mâna sa. Cei patru s-au luat la bătaie, iar în momentul în care victima a întors capul spre fratele său, Daniel Pârleală i-a aplicat o lovitură cu ciobul de sticlă în zona gâtului. Înainte ca persoana vătămată să realizeze că a fost tăiat a reușit să îl lovească și el pe inculpat.

Ce a spus instanţa

Magistraţii din cadrul Tribunalului Tulcea au constatat că inculpatul a acționat cu vinovăție, cel puțin sub forma intenției indirecte de a suprima viața persoanei vătămate, existând o legătură cauzală directă între acțiunea sa și punerea în primejdie a vieții victimei. Probele administrate relevă că inculpatul a dorit să se bată cu cei doi fraţi dar arată și că s-a pregătit în acest scop, prin spargerea unei sticle și crearea unei arme.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
criminali , hoti , talhari, la munca opt ani nu la odihna pe ...banii nostrii!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272