REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

8 combinații alimentare care contribuie la pierderea în greutate

8 combinații alimentare care contribuie la pierderea în greutate

Replica API 23 noiembrie 2020 | 00:00 1127

Modul în care combinăm alimentele face că acestea să aibă un gust mai bun, dar poate determina și scăderea sau creșterea în greutate. Pentru că majoritatea dintre noi ne dorim un corp suplu, mai jos dezvăluim câteva asocieri alimentare care ne ajută să slăbim, scrie doc.ro.

1. Cafea și scorțișoară

Scorțișoară conține mulți antioxidanți puternici, care contribuie la reducerea grăsimii abdominale, în timp ce cafeaua reduce apetitul. Dacă vrei să slăbești, presară puțină scorțișoară în cafeaua de dimineață și nu mai adaugă zahăr sau lapte.

2. Spanac și avocado

Nivelul colesterolului e menținut în limite normale cu ajutorul grăsimilor sănătoase din avocado, care aduce în organism și rezerve de potasiu, vitamina E și complexul de vitamine B. Apetitul e controlat de spanac, care conține puține calorii și da rapid senzația de sațietate.

3. Legume și ouă fierte tari

Ouăle ajută caretotenoidele să fie mai bine absorbite în organism. Acestea contribuie la pierderea în greutate, la menținerea calității vederii, la curățarea tenului și lupta chiar și împotriva unor forme de cancer. Prin urmare, un ou fiert tare e bine venit în salatele cu legume crude.

4. Ton și ghimbir

Ghimbirul ajută digestia să aibă loc mai repede și blochează enzimele care cauzează inflamații. Tonul conține Omega-3, care previne depozitarea grăsimilor în zona abdomenului. Când vrei să slăbești mai ales în această zona a corpului, tonul cu ghimbir e o combinație excelență și ușor de consumat la oricare dintre cele trei mese ale zilei, pe crackers sau bruschețe, salate, în sandvișuri sau că atare, adăugând piper, lămâie și dacă îți plac și fulgi de chilli peste bucățile de ton și consumându-l apoi cu pâine tip wasa din făină integrală ori că umplutură în frunze de salată rulate.

5. Pepene galben și struguri roșii

Pepenele galben este un diuretic natural și previne retenția de lichide. Strugurii, în special cei roșii sau negri, sunt bogați în antioxidanți care contribuie la reducerea acumulării de grăsimi. Este și o combinație care lupta împotriva efectului de balonare.

6. Cartofi și piper negru

Cartofii contribuie la senzația de sațietate mai mult decât cerealele integrale. În plus, sunt bogați în potasiu. Pentru a slabi, e important să nu îi consumi prăjiți, ci fierți sau copți, fără a adaugă unt sau diverse dressinguri. În schimb, îi poți condimenta cu pier negru, care previne formarea unor noi celule de grăsime.

7. Carne de pui și piper cayenne

Carnea de pui e bogată în proteine, care mențin senzația de sațietate și te ajută să consumi mai puține calorii la mesele ulterioare. Piperul cayenne accelerează arderea grăsimilor și scade senzația de foame.

8. Porumb și leguminoase

Dietele care includ leguminoase cel puțin o dată pe săptămână sunt mai eficiente decât cele care nu le conțin, chiar dacă aportul caloric este identic în ambele cazuri. Porumbul conține amidon, care împiedică absorbția glucozei și a unui procent semnificativ de calorii consumate.

Combinații alimentare pe care e bine să le eviți dacă vrei să slăbești!

- Două tipuri de proteine la aceeași masă, cum ar fi omletă cu șuncă

- Proteinele împreună cu alimente bogate în amidon, cum ar fi carnea cu cartofi

- Amidonul împreună cu zahăr, cum e în cartofi consumați cu ketchup

- Proteinele împreună cu carbohidrați, ca în hamburgeri

- Zahăr și grăsimi, că atunci când servim înghețată împreună cu wafe

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367