REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

8 motive pentru care transpiri excesiv după 40 de ani

8 motive pentru care transpiri excesiv după 40 de ani

Replica API 16 august 2021 | 00:00 659

Pe măsură ce trec anii ai început să dezvolți o problema cu transpirația excesiva? Ei bine, menopauza nu este sigura care se face vinovata pentru bufeurile deranjante.

Sursa foto: Shutterstock

Perimenopauza, adică perioada de tranziție către menopauză, este una dintre cele mai comune cauze ale transpirației abundente, însă nu este singura. Potrivit specialiștilor, transpirația abundenta nu poate fi pusa numai pe seama dereglărilor și schimbărilor hormonale ce se petrec în organism, scrie doc.ro.

Dacă observi că transpiri abundent aparent fără niciun motiv, ar trebui să îi spui medicului tău, pentru a descoperi împreună dacă există un motiv anume pentru care acest lucru se întâmplă.

Cele mai comune cauze ale transpirației abundente după 40 de ani

Efect secundar al unui tratament medicamentos – exista o lista de medicamente care au că și efect secundar bufeurile și transpirația excesiva, printre care medicamentele pentru inima și medicamentele antidepresive. În medie, 22% dintre persoanele care urmează un tratament pe baza de antidepresive au de suferit de pe urma transpirației abundente.

Suferi de diabet – scăderea nivelului de zahar din sânge este una dintre cele mai comune cauze ale transpirațiilor. Este adevărat că nu este obligatoriu să suferi de diabet dacă ai nivelul de zahar din sânge redus, însă la fel de adevărat este că, după împlinirea vârstei de 40 de ani, riscul de diabet creste considerabil. Daca ai un stil de viață sedentar și câteva kilograme în plus, șansele să dezvolți diabet de tip 2 sunt și mai mari.

Au apărut probleme la nivelul tiroidei – hipertiroidismul, adică o tiroida mult prea activa, accelerează metabolismul, declanșează scăderea în greutate, dar produce și valuri de transpirații. După împlinirea vârstei de 40 de ani, fă-ți un control periodic la medicul endocrinolog pentru a verifica funcțiile tiroide.

Hiperhidroza palmara și plantara – remedii pentru transpirația excesiva

Suferi de o infecție – infecțiile grave precum tuberculoza își pot ascunde simptomele, însă transpirația excesiva este cea care le trădează. Osteomielita este o alta afecțiune grava, a sistemului osos, care declanșează transpirații abundente. Și infecția cu virusul HIV declanșează transpirații abundente.

Ai de-a face cu tulburări ale somnului – și tulburările somnului precuma apneea pot sta la baza transpirațiilor excesive.

Ai de-a face cu afecțiuni neurologice – afecțiunile neurologice precum neuropatia autonomică ori chiar accidentul vascular cerebral pot declanșă, de asemenea, transpirații excesive în timpul nopții.

Poate fi vorba despre cancer – transpirațiile nocturne pot fi un simptom timpuriu al cancerului.

Suferi de hiperhidroza idiopatica – hiperhidroza idiopatica este o afecțiune care determina organismul să producă mai multa transpirație decât e nevoie, fară că aceasta să aibă un rol în reglarea temperaturii corpului.

Pentru a preveni transpirațiile excesive ori măcar pentru a le reduce, respecta câteva reguli simple, mai ales pe timp de vara:

Poarta numai haine din materiale naturale, de preferat în culori deschise

Hidratează-te corespunzător pentru a înlocui apa pierduta prin transpirația excesiva

Folosește numai lenjerii din materiale naturale pentru patul tău

Menține o temperatura potrivita în birou, pe timpul zilei, dar mai ales în dormitor, pe timpul nopții

Dacă, în ciuda eforturilor tale de a reduce transpirațiile abundente, nu observi nicio ameliorare din acest punct de vedere, apelează la ajutorul medicului tău, care poate stabili și trata cauza.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272