REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
19.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

9 ani de ÎNCHISOARE pentru BĂRBATUL care și-a OMORÂT cu PARUL PARTENERUL de HOȚII

9 ani de ÎNCHISOARE pentru BĂRBATUL care și-a OMORÂT cu PARUL PARTENERUL de HOȚII

Replica API 15 noiembrie 2021 | 14:44 1258

Doi bărbați, care erau cercetați într-un dosar de furt, au fost trimiși în judecată la Medgidia și pentru că nu s-au înțeles în privința asumării vinei, Marian Florin Frățea l-a bătut cu un par pe Știrbu Nicolae Cristian. În urma bătăii, victima a ajuns în stare gravă la spital, iar după câteva luni a decedat. Prin sentința din 26 aprilie a Tribunalului Constanța, Marian Florin Frățea a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor. Rudele victimei au depus apeluri la această sentință dorind o pedeapsă mai mare pentru inculpate însă Curtea de Apel Constanța, la data de 11 noiembrie 2021, a respins acest apeluri ca nefondat. Decizia este definitivă.

De la ce a pornit scandalul între cei doi

Amintim că, în 2020, Marian Florin Frăţea şi Ştirbu Nicolae Cristian au petrecut la un prieten sosit din Anglia. Cel din urmă a dat o petrecere după ce a scăpat de carantină, fiind invitaţi şi cei doi. Au consumat toți băuturi alcoolice, după care au plecat la drum, spre casă, prin pădure. La un moment dat, au început să aibă discuţii în contradictoriu. Menționăm că, pe atunci, ambii erau cercetaţi de judecătorii din Medgidia într-un dosar, alături de alţi inculpaţi, pentru furt calificat. Sustrăseseră fier vechi din vagoanele CFR ce tranzitează zona, la acea dată fiind lăsați sub control judiciar. Marian Florin Frăţea a încercat să-l convingă pe partenerul său să ia vina furtului asupra lui pentru a scăpa de acuzaţii însă, pentru că nu a fost de acord, a luat un par şi a început să-l lovească fără milă, lăsându-l să zacă într-o baltă de sânge. Pe 19 aprilie 2020, a fost găsit în stare foarte gravă de un cioban, care a anunţat poliţia. Agresorul a aflat că victima sa este la spital, în stare gravă, fiind cuprins de remuşcări. Pe 20 aprilie s-a predat la poliţie.

Ce a spus Curtea de Apel

Rudele victimei au solicitat majorarea spre maximul special al cuantumului pedepsei, redusă cu 1/3; în acest sens au solicitat a se avea în vedere împrejurările în care a avut loc fapta, numărul loviturilor, zona în care acestea au fost aplicate, dar și faptul că inculpatul nu se află la primul conflict cu legea penală. Abordând motivul de apel privind individualizarea pedepsei aplicată inculpatului, astfel cum a fost susținută de către apelanta parte civilă, Curtea de Apel a constatat că în evaluarea datelor concrete ce caracterizează fapta comisă de către inculpat (comisă prin atacarea unei persoane, aplicându-i mai multe lovituri cu un par, cauzându-i leziuni traumatice ce au determinat decesul victimei), judecătorul fondului a realizat o justă și echilibrată individualizare a pedepsei aplicate, aceasta fiind necesară și suficientă pentru realizarea scopului preventiv și educativ al sancțiunii penale, pentru îndreptarea conduitei inculpatului și prevenirea repetării comportamentului infracțional.

Citește și SCHIMBARE de SITUAȚIE în DOSARUL TENTATIVEI de OMOR: Victima a MURIT!

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272