REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
11° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

9 Mai, triplă comemorare pentru Forțele Navale Române

9 Mai, triplă comemorare pentru Forțele Navale Române

Replica API 9 mai 2015 | 23:08 776

La ceas aniversar

La ceas aniversar

Militarii din Forțele Navale Române vor participa, sâmbătă, la activități evocatoare cu prilejul sărbătoririi a trei evenimente marcante: Ziua Independenței de Stat a României, Ziua Europei și Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial. Evenimentele vor avea loc atât în Capitală, cât și la Constanța, în garnizoanele de marină din municipiu, Mangalia, Tulcea și Babadag. La Constanța, comandantul garnizoanei, comandorul Adrian Iordache, va participa la ceremonia de depuneri de coroane de flori la Monumentul Independenței de Stat a României, din parcul de la Casa de Cultură.

La Mangalia, comandantul garnizoanei, comandorul Vasile Chirilă, va participa la ceremonia de depuneri de coroane de flori de la Complexul Monumental din Piața Republicii. La Tulcea, comandantul garnizoanei, capitan-comandorul Tudorel Ivana, va participa la ceremonia de depuneri de coroane de flori de la Monumentul Independenței. Potrivit Forțelor Navale, cu acest prilej, șeful Instrucției și Doctrinei din Statul Major al Forțelor Navale, contraamiralul de flotilă, dr. Gigi-Cristinel Uce, va oferi Emblema de Onoare a Forțelor Navale colonelului (r.) Ion Enache. În final, la Babadag, locțiitorul comandantului garnizoanei, locotenent-colonelul Sorin Boguș, va participa la ceremonia de depuneri de coroane de flori de la Monumentul Eroilor din parcul orașului. Amintim că, tot sâmbătă, concursul „Omul anului în Forțele Navale” ajunge la cea de-a 5-a ediție. Anul acesta, peste 80 de concurenți s-au înscris în competiție, pentru cele douăsprezece secțiuni, iar câștigătorii vor fi anunțați în cadrul unei festivități de premiere, care va avea loc de la ora 18:00. Marinarii militari vor fi prezenți și pe faleza din fața Comandamentului Flotei din Constanța, unde vor fi organizate expoziții de tehnică și armament, ateliere interactive de noduri marinărești și lucrări de matelotaj, exerciții demonstrative de respingere a atacului amfibiu de pe mare, standuri de prezentare ale ofertelor educaționale ale învățământului militar de marină, precum și un eveniment cultural, lansarea albumului „Prodromita - 150”, realizat după vizita echipajului Navei-Școală „Mircea” la Schitul Românesc Prodromu, de pe Sfântul Munte Athos.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212