REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

A accidentat mortal o femeie și a scăpat de pușcărie, pentru că victima era... băută!

A accidentat mortal o femeie și a scăpat de pușcărie, pentru că victima era... băută!

Victor ROTARU 29 octombrie 2023 | 00:00 1904

România se află în „pole position” când vine vorba de numărul deceselor în accidentele rutiere, având cea mai mare rată de deces din Uniunea Europeană. Cele mai sigure drumuri din Uniune se regăsesc în Suedia (21 de decese la un milion de locuitori), pe când în România, în 2022, s-au înregistrat 86 de decese la un milion de locuitori. Astfel, Tudorel H., în timp ce se deplasa către localitatea I.C. Brătianu, a lovit mortal o femeie, pieton, ce se afla pe carosabil, aceasta fiind însă sub influența alcoolului. 

A accidentat mortal o femeie si a scapat de puscarie, pentru ca victima era... bauta!Foto cu rol ilustrativ

Totul s-a întâmplat atunci când Tudorel H. s-a suit în mașina lui pentru a merge să ia un colet din localitatea I.C. Brătianu, județul Tulcea. În timp ce conducea autoturismul strada Principală din localitatea Garvăn, circulând cu o viteză de 58 km/h s-a angajat în depășirea unui tractor, pătrunzând astfel pe sensul opus de deplasare, iar când a ajuns în dreptul acestuia a observat prezenta a doi pietoni, o femeie, care mergea pe carosabil, și un bărbat, care mergea pe acostament.

În încercarea evitării unei coliziuni cu pietonul ce se deplasa pe carosabil, conducătorul auto a virat autoturismul la dreapta și în aceste condiții a avut loc un impact cu tractorul pe care încerca să-l depășească. Ca urmare a impactului, autoturismul lui Tudorel H. a virat la stânga și în urma acestei modificări a traiectoriei a lovit-o din plin pe femeie, care a fost smulsă de la brațul concubinului său și proiectată la o distantă de aproximativ 28 m de la locul impactului, rezultând decesul acesteia. Bărbatul, ce se afla pe acostament, a fost acroșat în zona șoldului și a cotului drept de autoturismul condus de Tudorel H, iar ca urmare a acroșajului a căzut la pământ, moment în care a realizat că au fost loviți de o mașină. Bărbatul s-a deplasat târâș spre concubina sa pe care a găsit-o fără semne vitale. 

A accidentat mortal o femeie si a scapat de puscarie, pentru ca victima era... bauta!Foto cu rol ilustrativ

În urma raportului de expertiză tehnică judiciară s-a ajuns la concluzia că motivul accidentului a fost circulația pietonului pe partea carosabilă în condițiile în care acostamentul sensului de mers avea lățimea de 6,9 m. Deoarece victima prezenta o alcoolemie de 0,8 gr ‰ este posibil ca alcoolemia să fi favorizat producerea accidentului, în sensul că literatura de specialitate prevede că la alcoolemii de peste 0,6 gr ‰ se instalează tulburări de atenție și de vigilentă și întârzierea reflexelor, iar la 0,8 gr ‰ imaginea se împrăștie, din moment ce pietonul victimă nu a sesizat lumina farurilor autoturismului Skoda aflat în depășirea ansamblului.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Măcin au decis să îl condamne pe Tudorel H. la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. Sentința nu este definitivă. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
58 Km/h = aruncat 28 metri= perpetum mobile de macin, sictir si amin.
1
0
l-am condamnat din pulpa
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468