REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

A agresat un polițist, iar apoi a zis că a fost bătut de acesta

A agresat un polițist, iar apoi a zis că a fost bătut de acesta

Virgil STOIAN 9 noiembrie 2022 | 00:00 1874

Petru Anghel a fost condamnat la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj. Sentința a fost dată de Judecătoria Măcin, pe 3 noiembrie 2022, și nu este definitivă. Bărbatul este acuzat că l-a agresat fizic și amenințat pe un agent de poliție aflat în exercitarea atribuțiunilor de serviciu. Mai exact, acesta fusese solicitat să intervină după ce inculpatul agresase un alt localnic.


Potrivit rechizitoriului, agentul de poliție a fost solicitat să intervină la apelul unui localnic, care a reclamat faptul că fusese agresat de inculpat. Ajuns la fața locului, agentul de poliție a găsit-o pe concubina acestuia, iar la scurt timp a venit de pe o stradă alăturată și inculpatul, care era într-o stare avansată de ebrietate. La invitația inculpatului, agentul de poliție a intrat în curtea acestuia și l-a întrebat care este obiectul sesizării. Inculpatul a explicat într-un mod incoerent cele întâmplate, iar agentul de poliție a ascultat și a menționat că va efectua verificări cu privire la cele semnalate, exprimându-și intenția de a părăsi curtea. Agentul de poliție s-a întors cu spatele la inculpat,  moment în care a simțit că a fost lovit de către acesta cu pumnul în zona spatelui lateral dreapta. Întorcându-se cu fața,  inculpatul a început să tragă de uniforma cu care  polițistul era îmbrăcat, a smuls două pixuri pe care agentul de poliție le avea în buzunarul exterior al gecii lucrătorului de poliție și a început să amenințe că îl va înțepa cu ele în gât. Inculpatul a continuat să tragă de hainele polițistului și după câteva momente acesta din urmă a reușit să se desprindă din mâinile lui Petru Anghel, care a alunecat și a căzut la pământ. Ulterior, inculpatul a apelat serviciul 112 reclamând că a fost agresat de polițist.


 Sub aspectul laturii obiective, elementul material este identic cu cel al infracţiunii de ameninţare, pe care infracţiunea de ultraj o absoarbe, acesta constând în adresarea de ameninţări prin orice mijloace, direct sau indirect, şi care trebuie să se refere la săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte cauzatoare de prejudicii materiale, dacă este de natură să îi producă victimei o stare de temere. Astfel, acţiunea inculpatului de a ameninţa persoana vătămată cu exercitarea unor acte de violenţă, prin aceea că a scos din buzunarul hainei un cuţit şi i-a spus „vino încoace că îl bag în tine”, realizează elementul material al acestei infracţiuni.  Urmarea imediată constă în atingerea adusă, în principal, autorităţii de stat, prin prisma protecţiei oferite profesiei de agent de poliţie şi atribuţiilor exercitate în cadrul acesteia şi, în subsidiar, integrităţii psihice a persoanei vătămate. În speţă, urmarea tipică este realizată, având în vedere că inculpatul a ameninţat-o pe persoana vătămată, având calitatea de agent de poliţie, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, ameninţare care a fost de natură să îi provoace victimei o stare de temere, iar acţiunea inculpatului a determinat-o să se retragă pentru a se feri. Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea inculpatului la 2 ani de închisoare, cu suspendare. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mie, un militica mi-a spus ca legea nu pedepseste fapta de ai pricinui cuiva o teama, ci doar daca il loveste, atunci legea pedepseste. Va dati seama, atunci cand faci plangere la un militica pentru faptul ca cineva ti-a provocat teama, acel militica iti da cu flit, fiindca nu vrea sa aiba mult de munca. Insa cand i se face teama unui organos, atunci legea se aplica. Si astia in uniforma vor respectul civililor...poate civililor de pe MArte.
2
0
Da nu ma, hai sa i dea 20 de ani ca a capacit un tablagiu
2
2
2 ani cu suspendare? Cat de tampiti sunt cei care au judecat cazul? Se pare ca depaseste imaginatia unui om normal. Cu asemenea justitie vrem sa ne aimtim in suguranta pe strazi... Sictir
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272