REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
13.6° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

A avariat un AUTOTURISM ce se DEPLASA REGULAMENTAR și cere ANULAREA SANCŢIUNILOR

A avariat un AUTOTURISM ce se DEPLASA REGULAMENTAR și cere ANULAREA SANCŢIUNILOR

Replica API 10 martie 2021 | 15:53 2331

Culmea tupeului! Un constănțean a formulat plângere contravențională împotriva IPJ Constanța pentru anularea procesului verbal de constatare după ce nu a acordat prioritate de trecere unui BMW care se deplasa regulamentar. Acesta solicită anulare contravenției prin care a fost sancționat cu amendă în cuantum de 870 de lei, dispunându-se și suspendarea dreptului de a conduce.

(Sursa foto: arhivă)

Cum s-a petrecut totul

În motivarea acțiunii, bărbatul a arătat că la data de 29 octombrie 2020, a intrat în coliziune cu un alt autoturism după ce a condus autoturismul marca VW Passat și ajuns la o intersecție, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului marca BMW care se deplasa regulamentar, intrând în coliziune cu acesta, provocând un accident de circulație soldat cu pagube materiale.

De asemenea, acesta învederează că nu a mai săvârșit abateri de la regulile de circulație, motiv pentru care solicită instanței înlocuirea sancțiunilor aplicate cu măsura avertismentului.

Ce a decis instanța

În ceea ce privește individualizarea sancțiunii aplicate, instanța va avea în vedere dispozițiile art. 5 alin. 5 din O.G. nr. 2/2001 și art. 21 alin. 3 din același act normativ, potrivit cărora sancțiunea trebuie să fie proporțională cu gradul de pericol social al faptei săvârșite, ținându-se seama de împrejurările în care a fost săvârșită fapta, de modul și mijloacele de săvârșire a acesteia, de scopul urmărit, de urmarea produsă, precum și de circumstanțele personale ale contravenientului și de celelalte date înscrise în procesul-verbal.

Instanța reține că sancțiunea aplicată este proporțională cu gradul de pericol social al faptei reținute, circumstanțele comiterii faptei justificând sancționarea petentului astfel cum s-a reținut prin procesul verbal de contravenție. De asemenea, amenda a fost aplicată într-un cuantum minim, instanța apreciind că în cauză nu sunt incidente circumstanțe de natură a duce la înlocuirea amenzii cu sancțiunea avertismentului.

Având în vedere considerentele arătate, instanța va respinge ca neîntemeiată plângerea contravențională.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ceri scuze si pleci !e frumos si politicos!
2
1
Ce te miri ma de incercarea astuia,cum adica"ce avocat te-a invatat",nu l-a invatat nici un avocat ci l-a motivat zecile de decizii ale judecatorilor care au facut scapati soferi care au omorat oameni nevinovati"i-a omorat involuntar e adevarat dar tot in pamant i-au bagat",judecatori corupti l-au morivat pe asta sa incerce pe principiul:"eu nu am omorat pe nimeni ca alti"pentru ca legea este aceiasi pentru toti romani asa scrie in constitutia Romaniei.
7
0
dc anula sanctiunea cum ramanea cu asigurarea rca? de curiozitate asiguratorul vinovatului a reparat masina pagubitului in jumatea asta de an ? intreb si eu asa ca opinia publica
4
2
oare ce destept de avocat te a invatat sa faci asa ceva ,pai tu esti sanatos la cap ,daca nu ai dat prioritate si ai dat in altul nevinovat si esti vinovat cum mama dracului poti sa gandesti asa ceva ,este de noaptea mintii, pai puteai sa si omori pe cineva cum nu esti pericol pe sosea daca tu nu acorzi o banala prioritate,nu ca ai fi singurul,oricum in constata se circula ca in jungla nimeni nu are treaba cu nici o regula toti sunt din neam de jmeheri ,cine a pierdut respectul fata de celalalt ca sa il gaseasca unii din semenii nostri.
11
0
E ca in Las Fierbinti
5
2
3 ani cu executare pentru o laba, altii omoara oameni pe trecere si iau unul cu suspendare. Asta da justitie!
10
1
Daca unul a omorat niste oameni ,si a fost ceva cu suspendare ,iar paguba a platit o firma de asigurare , atunci principului :unde merge mia , merge si suta , ar trebui ca si cel cu avariere de masina sa nu plateasca nimic.
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272