REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.5° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
14.5° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

A băgat în comă un bărbat și a încercat să scape cu legitimă apărare!

A băgat în comă un bărbat și a încercat să scape cu legitimă apărare!

Replica API 4 martie 2022 | 16:07 1514

Marian Șerban a încheiat un acord de recunoaștere cu procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova, acord ce a ajuns pe masa judecătorilor pe 24 septembrie 2021. Bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală după ce și-a lovit o cunoștință de trei ori cu pumnul, aceasta căzând și lovindu-se la cap, lovituri care au necesitat 45 de zile de îngrijiri medicale. Victima a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral acut închis, otoragie bilaterală, comă gradul 2 și stare de ebrietate.

La data de 11 noiembrie 2021, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârșova au decis respingerea acordului de recunoaștere a vinovăției și continuarea urmăririi penale a inculpatului. Din nefericire pentru inculpat, această hotărâre a rămas definitivă în urma sentinței din 2 martie 2022, a Curții de Apel Constanța.

Cum s-a petrecut incidentul

Potrivit rechizitoriului, conflictul s-a petrecut inițial între alte două persoane care l-au lovit amândouă cu pumnul pe victimă, sub pretextul că acesta le-a luat o țigară din pachet. Aflat în stare de ebrietate, victima s-a deplasat la domiciliu și a luat o sapă pentru a se răzbuna pe cei doi care îl agresaseră. Aflându-se la o distanță de 15 metri de grupul din care făceau parte cei doi dar și Marian Șerban, persoana vătămată a ridicat sapa, amenințător, cu intenția de a-i lovi pe cei doi agresori, dar a fost imediat deposedat de sapă de fratele său. În aceste împrejurări, sub pretextul că persoana vătămată le adresa injurii, Marian Șerban s-a deplasat spre persoana vătămată, au avut loc îmbrânceli, iar inculpatul i-a aplicat, în aceste condiții trei lovituri cu pumnul, la interval de câteva secunde și în timp ce persoana vătămată se îndepărta, în mod evident, de locul conflictului, fiind urmat îndeaproape de fratele acestuia. Ultima lovitură, cea mai puternică și cea în urma căreia persoana vătămată a căzut la pământ, inconștient, i-a fost aplicată de inculpat, din lateral, întrucât a venit în fugă spre persoana vătămată, care se deplasa spre casă și care era cu spatele spre inculpat și spre persoanele din grupul acestuia.

Instanța a reținut că inculpatul nu a acționat pentru a înlătura un atac material, direct, imediat și injust, care pune în pericol persoana sa, a altuia, drepturile acestora sau un interes general, ci a acționat pentru a potoli pe persoana vătămată care ăi adresa injurii, continuând să-l lovească cu picioarele inclusiv după ce persoana vătămată a căzut la pământ, inconștient. În consecință, nefiind îndeplinite condițiile pentru reținerea cauzei justificative a legitimei apărări, este evident că nu poate fi reținută în favoarea inculpatului circumstanța atenuantă respectiv depășirea limitelor legitimei apărări. Astfel, instanța a respins acordul de recunoaștere a vinovăției și și continuarea urmăririi penale a inculpatului.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272