REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Evaziune fiscală la malul mării

Evaziune fiscală la malul mării

Replica API 6 iulie 2022 | 16:57 4773

Au bubuit prețurile la căzările din zona Modern. Dacă, în urmă cu câteva zile, prețurile la cazări în apropierea plajei Neversea erau 500 de lei, ei bine tarifele au explodat, cazarea pe noapte ajungând până la 1700 de lei. Un alt aspect de luat în seamă este evaziunea, întrucât mulți dintre proprietarii care-și pun la bătaie aprtamentele/vilele nu dau facturi.

Începutul lunii iulie aduce la Constanța cel mai iubit festival de la malul mării și odată cu el răsar și micii antreprenori care-și închiriază apartamentele pe sume deloc prietenoase. Dacă aruncăm o privire pe Olx și căutăm unde trebuie, găsim prețuri care mai de care mai mari. Deși, în urmă cu o săptămână, două, tarifele erau cu 50 % mai mici decât îna ceastă perioadă. De exemplu intr-un apartament de trei camere, două dormitoare costă și 1700 de lei pe noapte, ceea ce înseamnă 6800 de lei pe patru zile, cât ține festivalul.

Evaziune fiscală pe bandă rulantă

Putem vorbi de evaziune fiscală la cote maxime pe litoralul românesc având în vedere că proprietarii nu dau chitanțe sau bonuri. Singura excepție făcând-o închirierea pe Booking, doar că acolo mai plătești și acel comision de 30%. Proprietarii n-au rușine, având în vedere că săptămâna trecută prețurile nu treceau de 400-500 de lei pe noapte iar acum trece puțin peste triplul fostei sume.

“Dacă vreți chitanță trebuie să faceți rezervarea prin Booking și o să plătiți mai mult pentru că este acel comision de 30%. Eu zic că e mai convenabil să plătiți direct la proprietar.”, a declarat o proprietară de apartament.

“La mine se plătește direct. Nu am firmă să pot să scot bon.”, a declarat alt proprietar pentru ziarul Replica.

După cum putem observa, pe litoral, evaziunea fiscală și spălarea de bani sunt în floare în sezonul estival, dar mai ales când marii muzicieni ai momentului pun piciorul pe pământ românesc de parcă s-ar scumpi de-odată nisipul de la Modern.

“Eu dacă n-aș avea bani, aș vinde-o și pe mama”

Bineînțeles că ne interesează și parerea turiștilor pentru aceste prețuri și am dat de câteva păreri interesante de-a lungul plajei.

“Mie nu mi se pare mult. Vrei să te distrezi, plătești. Și fie vorba între noi, dacă n-aș avea bani aș vinde-o și pe mama să-i văd live pe artiștii mei preferați.”, a declarat un fan înrăit al festivalului, constănțean chiar, pentru ziarul Replica.

“Da, într-adevăr, este cam mult. Nu aș plăti banii aceștia pe o cazare de patru zile. Mai de grabă aș sta cu cortul. Oamenii care plătesc atât de mult cred că n-au copii de hrănit acasă sau alte griji pe cap.”, a declarat o turistă pentru ziarul Replica.

“Prietenii mei din București vin pentru festival și cam 5000 de lei au plătit cazarea pe 4 zile, dar ei zic că merită. Eu unul mă abțin de la comentarii. Pentru că dacă aș avea atâția bani de dat aș da și eu. Doar că fiecare cu ierarhia lui socială. Unii au, alții stau pe la rude dacă au, dacă nu, oricum la un camping e mai ieftin și preferă să stea cu cortul.”, a declarat un localnic pentru ziarul Replica.

Așadar, fiecare are părerea sa legată de festival, de prețuri și de aglomerația din oraș, dar cert este că evaziunea fiscală nu poate fi abolită așa, de pe o zi pe alta, mai ales când românul știe și se descurcă să facă bani din orice.

Ariana MANTA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Argatii de la Replica si-au facut din nou datoria si au iesit cu un nou articol platit de stapanii lor de la ANAF. Asa mizerie de presa locala nu mai exista nicaieri in tara asta...
1
0
am si eu garsoniere la inchiriat si nu dau nimic la stat si nici nu o sa dau...pardon ii dau mue statului
0
0
si anaful face evaziune fiscala prin xeroxurile pe care le folosesc in incinta lor. 50 bani pe fiecare pagina si niciun bon emis.
2
0
Vezi sa nu bubuie si prostia din capul tau!
0
0
Exista doar o interpretare a statului mafiot incapabil sa ne apere de nimic.
2
0
Tu cine mai esti fetita??? Stii unde ai nimerit? Pari a avea ceva in cap dupa cum scrii. Dar probabil usor usor vei devenii o can can ista ca restul colegelor tale,Virgile scuza ma dar nah. Ariana, draga mea, de cand locuiesti in Cta fetita?lucrurile astea se intampla de zeci de ani.stii cum e la TomorrowLand?platesti si 1000 E pe seara.eu am platit 700 E pt o camera.asa ca stai parcata.mergi la Ultra Miami sa vezi acolo evaziune.calm.nu e ceva nou.lasa oamenii in pace.tre sa profitam de festivalul asta.calmeaza te
0
0
A bubuit ce? Dar cand Statul ne fura mai rau ca cei mai periculosi infractori ,el nu ne bubuie?!Acest Stat mafiot cu parlanentari incompetenti si hoti care ne fura de 30 de ani.Unde sunt banii din taxele noastre,ca nu i vede nimeni investiti in scoli si spitale,drumuri etc.?!In schimb vedem banii nostri in afacerile lor murdare de sute de milioane de euro.Au infiintat ANAF ul sa aiba cu cine sa ne fure banii din buzunar.STAT MAFIOT
2
0
va bubuit voua capul martalogilor .
0
0
Ce exprimare de mahala..."bubuit" jalnicilor
2
0
as vinde-o si pe mama - zise romanul neaos. cam asta este romanul autentic, fomist, cwrva, fara urma de demnitate. oglinda Romaniei.
0
0
mai nou la banci in tara la noi te intreaba , si daca lucrezi afara, cat castigi, si sa le dai , nin nbr sau pps, cica asa e stipulat in contract,adica dau pe goarna la a n af , si apoi te pune sa platesti taxe in ro, dupa ce platim afara.,pe hotii aia mari care fura cu milioanele nui prinde sa le ia averile furate, si la parlamentari nui taxeaza in functie de venitul realizat? de ce? progresiv asa ar trebui, si pensiile speciale din justitie de zeci de mii de euro..de aia nu se leaga..rusine si mizerie ,
0
0
Nu 30%. Dar voi mancati kakat si ziceti 150% adica veniti cu bani de-acasa sa le dati
1
0
Booking nu plateste nici o taxa in Ro plateste in paradisuri fiscale . Acel 30 la suta comision este taxa lor de smecher pe carca frsiorilor de isi pun apartamentele pe Booking . Ei nu au nici un hotel apartament nici macar un prosop investit in turism doar o aplicatie dintr un paradis fiscal . Iar proprietarii de pe Bookimg trebuie sa se declare cu veniturile
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102