REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

A condus o AMBARCAȚIUNE fără PERMIS, pe brațul Sfântul Gheorghe, și a fost CONDAMNAT

A condus o AMBARCAȚIUNE fără PERMIS, pe brațul Sfântul Gheorghe, și a fost CONDAMNAT

Replica API 5 martie 2021 | 14:34 2009

Teribilismul unor tineri poate duce câteodată la fapte tragice. Asta s-ar fi putut întâmpla și în cazul lui Traian V. care a condus o ambarcațiune de agrement pe fluviul Dunărea, brațul Sfântul Gheorghe, fără a poseda certificat internațional de conducere de ambarcațiuni de agrement. În urma aceste activități, s-a produs un accident naval, constând în scufundarea ambarcațiunii în care se aflau 6 turiști, printre care și doi copii.

Cum s-a petrecut accidentul

Conform anchetei, inculpatul Traian V. a declarat a declarat că, în timp ce se afla în localitatea Băltenii de Jos, județul Tulcea, a luat hotărârea să se deplaseze în localitatea Mahmudia pentru a face unele cumpărături, sens în care a apelat o rudă îndepărtată, pe care l-a rugat să îi împrumute barca sa cu motor, pentru a efectua deplasarea, fără a-i aduce acestuia din urmă la cunoștință faptul că nu posedă permis de conducere internațional de ambarcațiune; după ce a obținut acceptul acestuia, s-a deplasat la locuința martorului, a luat ambarcațiunea propulsată de un motor Yamaha cu o capacitate de 40 cp pe care a condus-o pe brațul Sfântul Gheorghe al fluviului Dunărea până în localitatea Mahmudia; după ce a acostat, a fost interpelat de un cunoscut care l-a întrebat dacă ar fi dispus să plimbe cu barca un grup de 5 persoane pe lacurile din apropiere, timp de 2 ore, inculpatul fiind de acord, grupul de 7 persoane urcându-se în barcă, inculpatul dându-le fiecăreia câte o vestă de salvare. În timp ce traversa brațul Sfântul Gheorghe, întrucât o altă ambarcațiune a trecut în viteză pe lângă barcă, provocând valuri, iar unul dintre pasageri și-a schimbat brusc poziția (conform susținerilor inculpatului), barca a început să ia rapid apă și să se scufunde, pasagerii și inculpatul ajungând în apă, fiind salvați, în scurt timp, de către persoana care a aranjat plimbarea.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția

În fața instanței inculpatul a recunoscut săvârșirea faptei astfel cum a fost reținută și cum rezultă din coroborarea materialului probator necontestat de inculpat administrat în cursul urmăririi penale. Fapta inculpatului care a condus o ambarcațiune de agrement propulsată de un motor Yamaha cu o capacitate de 40 cai putere, pe fluviul Dunărea, brațul Sfântul Gheorghe, deși nu poseda certificat internațional de conducere de ambarcațiuni de agrement se încadrează la infracțiunea de conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător.

Instanța a condamnat pe inculpatul Traian V. la pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367