REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

A CRESCUT INCIDENȚA! Se ÎNCHID RESTAURANTELE la Constanța?

A CRESCUT INCIDENȚA! Se ÎNCHID RESTAURANTELE la Constanța?

Replica API 9 martie 2021 | 13:54 10827

Incidența cazurilor de coronavirus din municipiul Constanța a ajuns marți, 9 martie, la 3,11 cu 971 de cazuri active. Astfel, soarta restaurantelor este din nou incertă. Conform prefectului, în cazul în care incidența ar fi peste 3 la mia de locuitori și miercuri, 10 martie, restaurantele s-ar putea închide dacă acest lucru va fi hotărât în ședința CJSU.

Potrivit informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Constanța, rata de infectare la nivelul județului este de 1,92, cu 1596 cazuri active.

Restaurantele s-ar putea închide

Chiar prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a declarat într-un interviu, zilele trecute, în cadrul cotidianului nostru că am intrat în marja de incidenţă dintre 1,5 şi 3 la mie şi există toate şansele ca în această săptămână să atingem pragul de 3 la mie. Fapt ce s-a și întâmplat. Prin urmare, în aceste condiţii, resturantele ar putea fi închise. Până atunci, capacitatea de funcţionare este redusă la 30%.

”Tocmai ce s-a definitivat hotărârea CJSU prin care întreg județul a fost reîncadrat în pragul 1,5-3/1000, ceea ce înseamnă că restaurantele și alte stabilimente similare vor trebui să funcționeze la o capacitate de 30%, nu de 50% cum erau până acum. Dacă trendul va continua și statistic vorbind suntem îndreptățiți să o facem, cel mai probabil, săptămână viitoare vom sări pragul de 3/1000, ceea ce va însemna că, din nou, restaurantele vor fi închise. Aceasta este prevederea legală la acest moment, iar măsurile acestea cu privire la interdicția circulației pe timp de noapte nu sunt făcute pentru a pedepsi pe cineva sau pentru a împiedica vreun domeniu economic să se dezvolte. Ele au ca rol să protejeze populația pentru că, la restaurant, la o cafenea, nu purtăm mască. De la ieșirea din carantină am băut o singură cafea într-o astfel de unitate, nu am văzut nici măcar o urmă de păstrare a distanței, nu sunt foarte sigur că se păstrează și acea limită din capacitatea maximă la care restaurantele ar trebui să funcționeze. În contițiile acestea, cu toate că vaccinarea a luat un avânt considerabil și avem la acest moment mai bine de peste 40.000 de constănțeni care au fost vaccinați, s-ar părea că încă nu este suficient, încă trebuie să fim atenți și din cauza aceasta, dacă rata de incidență va sări de 3/1000 măsura legală va intra în funcțiune automat. În termen de 48 de ore după ce incidența a depășit 3 la mia de locuitori măsura va veni de la sine”, a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Deocamdată, restaurantele râmân deschise

Conform prefectului, Silviu Coșa, restaurantele rămân deschise, cel puțin deocamdată. „În cazul în care incidența va depăși pragul de 3 la mia de locuitori și în cursul zilei de miercuri, va fi convocat CJSU”, a declarat Silviu Coșa pentru Replica de Constanţa.

Astfel, soarta restaurantelor ar putea fi decisă, miercuri, 10 martie.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ba sunteti cei mai mari nenorociti guvernati voi suteti niste sclavi la cei de afara ba o sa va ardeti in ghiot usor de oameni,iohanis cui ai faceti jocurile
0
0
Si pe hartie As vrea tare mult sa ma sterg cu el la cur
2
0
Exista legatura ca in restaurant se sta fara sta masca, caci nu i asa cum sa faci consumatie cu masca pe figura? Statul bot in bot fara masca , inseamna raspandirea virusului, care raspandire poate vedea orice a absolvit minim doua clase, duce la aplicarea de noi restrictii cu consecintele economice de rigoare. Pace.
1
0
Domnilor guvernanti, Daca unii dintre dumneqvoastra mai citeau incepeau sa si inteleaga ca restrictiile face din om sa devina "mai adaptabil"si pe termen mediu si lung il dezumanizeaza. Eu stiu ce inseamna acest restrictii ca muncesc offshore de peste 17 ani si multi colegi au cedat numai din cauza ca nu erau construiti pentru astfel dw restrictii. O sa distrugeti tara, economia si spiritul romanului, acela sa fie vesel, sa zambeasca si ne transformati in maimutoi. Vai de politica voastra extremista
2
1
deschis inchis,pana se alege praful de tot,.....micile afaceri dispar ,oamenii se reorienteaza sa faca altceva pt a supravietui,...,efectul domino va afecta si alte activitati ,...lumina de la capatul tunelului fiind de fapt o criza de mare amploare
6
2
sa dispara HORECA si-asa serviciile oferite sunt la standarde de lumea a 5-a. Imputiciune cat cuprinde, ingrediente de cea mai slaba calitate, expirate, O MIZERIE toti din domeniu, iar constantenii exceleaza.
9
3
Pai acum 3 zile ziceau altceva, ca situatia cazurilor de covid sunt intr-o usoara scadere, acum au crescut brusc???
5
4
Ana da-ti-as la mue cu sf covidu ma-tii! Faci matanii vineri ptr sf covid asa-i?
6
1
Sa ma fwt pe incidenta voastra....si totusi mwie psd si armanli.....cu voi intram in depresie....fuck....
5
4
Restaurantele barurile Close
4
2
Sa dea domnul toti care nu cred sa sufere de covid.Stiti numai bani nenorociti comercianti.Sa va ia covidul saturati-va de bani!
6
14
Ati nenorocit afaceri care s-au construit in zeci de ani . Peste noapte oameni de afaceri care dupa ani de munca ajunsesera la un anumit nivel de trai , au ajuns in sapa de lemn . Pentru ca niste fututi in gat hotarasc cand sa inchida afacerile . MIZERABILILOR , JIGODIILOR .
9
8
Sa nu mai cereti ca aveti de anul trecut.
6
3
De unde atitia cu covid dc nu sunt listwle publicate onlain.chiar credeti.
4
5
Cosare de data asta ai belit o covid vom face din tine iepure slinos
9
2
Inchid Constanta ca sa poata vinde portul si prostii stau in casa cu botnita ,vaccinati si fac revolutie doar pe fb! Cacanarilor ,pensatilor,epilatiolr,fatalailor buni de nimic ci doar de facut poze de altceva nu sunteti buni de nimic.
12
8
Ieri era 2,67..azi a sarit la 3.11 dintr-o data.ce vrajeala pe hotii astia.sa va vedem de unde dati banii la oameni bulangiilor cu Cosa si toata cloaca Pnl
16
7
Voi remarcati ca suntem luati de prosti? De ce se inchid restaurantele? Acolo sunt virusii cei mai multi si daca se inchid mor virusii? Nu exista legatura intre virusi si restaurante. Exista doar un ordin dat la nivel mondial de reducere urgenta a consumului de materii prime.
13
7
fac evaziune fiscala la toate restaurantele unde sunt asociat
10
6
Atata stiti voi presa, cand se inchid restaurantele? Cand iesim cu adeverinte din casa? Nu stiu parca va plateste cineva sa bagati frica in oameni..
14
3
sa nu exageram acum, sunt mii zeci de mii de costanteni care stim ca lucreaza la hotele si restaurante si carciumi , toti trebe sa duca acasa niste bani asa ca poate sa inchida maxim 50 la suta sa zicem.
12
3
Localurile unde se pot respecta normele de distantare ar trebui laste in pace. Normal ar fi sa inchida speluncile gen Fratelli unde nu se respecta nicio norma, ba mai mult conducerea carciumii instiga la asa ceva, organizand diferite evenimente penibile.
15
5
Nu trebuie riscata sanatatea populatiei. Inchideti toate bodegile infecte care oricum nu respecta nici o regula ... HORECA e o gluma proasta ...
21
24
Amir sa ne pisam in gura ta de bulan obosit
9
22
Sugeti pula cu tot cu raportarile voastre.
19
4
Poate va inchide si pe voi cineva Sunteti maculatura
24
5
mai turcalau amir ce vrei sa zici cu plaga machidoneasca??? au impus ei ceva ???? ce dracu vorbesti eu inteleg ca esti turc dar nici sa gandesti asa
10
24
degeaba ne agitam aici daca nu ne agitam afara, efectiv isi bat joc de noi.
18
5
Satanistii neortodoxi din fruntea tarii in frunte cu Cap de Vitel si Arahat ... asta urmaresc !
23
12
Nu am crezut ca plaga machedoneasca poate influenta si raportarea incidentei. Ieri scazuse, pentru a le permite capuselor sa organizeze mesele festive, astazi minune.....a sarit de 3. Sictir, javre ordinare,ati dus orasul asta de rapa!
51
7

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614