REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

A dat FOC la CASĂ pentru că nu a primit 500 de lei

A dat FOC la CASĂ pentru că nu a primit 500 de lei

Replica API 22 martie 2021 | 11:52 1837

Alexandru V. a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere, după ce a dat foc casei mamei sale. Inculpatul i-a cerut mamei sale 500 de lei, amenințând-o că, în cazul în care va refuza, îi va da foc la casă. În urma refuzului acesteia, inculpatul a luat butelia de la aragaz și a pătruns în camera unde locuia mama sa, apoi a dat drumul gazului și cu ajutorul unui chibrit, i-a dat foc.

Cum s-au petrecut faptele

Potrivit rechizitoriului, s-a constatat că, în ziua de 19.07.2020, în jurul orei 14:30, în timp ce se afla în locuința comună, , inculpatul Alexandru V. i-a solicitat mamei sale, suma de 500 lei, amenințând-o că, în cazul în care va refuza, îi va da foc la casă. Din cauza faptului că în dimineața zilei respective îi dăduse suma de 50 lei, iar în acel moment se afla sub influența băuturilor alcoolice, persoana vătămată nu a fost de acord și a plecat din locuință la vecina sa, încercând în acest mod să aplaneze conflictul iscat. În lipsa acesteia, inculpatul a luat butelia de la aragaz și a pătruns în camera unde locuia mama sa, apoi a dat drumul gazului și cu ajutorul unui chibrit, i-a dat foc. Ulterior, a strigat la victimă, care se afla la vecina de vizavi, pentru a veni să vadă cum îi arde locuința, însă nici de această dată persoana vătămată nu a dat curs solicitărilor fiului său. În cele din urmă, mama inculpatului a apelat numărul de urgență 112 și a povestit operatorului cele întâmplate, astfel că la fața locului s-au deplasat organele de poliție și pompierii, care au procedat la stingerea incendiului.

Ce a spus instanța

Instanța a reținut că infracțiunea comisă de inculpat prezintă un pericol social ridicat, având în vedere împrejurările săvârșirii, respectiv prin incendiere, fapta fiind de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri, inculpatul fiind sub influența băuturilor alcoolice și din cauza faptului că mama sa, partea vătămată a refuzat să-i mai dea bani. În ceea ce privește circumstanțele personale ale inculpatului, instanța a reținut că acesta are 51 de ani, are studii medii, necăsătorit, și fără ocupație.

Instanța a decis condamnarea lui Alexandru V. la pedeapsa de 2 ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Judecatori idioti,cica"instanta a hotarat ca individul prezinta un pericol social ridicat"dar ii da pedeapsa cu suspendare,adica sa mai incendieze vreo casa sau sa omoare pe cineva daca ala nu ii da de baut sau o tigara pentru ca tipul este un individ periculos pentru societate dupa cum chiar ei,judecatori au spus,dupa care il condamna cu executare.
4
0
si are timp sa mai... munceasca pe ici pe colo in punctele esentiale!
0
0
sa fie hranit de stat,spinzurat cai mai ieftin
5
0
sa putrezeasca in puscarie nu suspendare
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218