REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
15.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

A dat un minorul cu capul de stâlp, după o ceartă între copii

A dat un minorul cu capul de stâlp, după o ceartă între copii

Replica API 9 iulie 2022 | 00:00 1159

Eduard Năstasă a fost condamnat la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 5.400 lei, prin sentința Judecătoriei Babadag din 1 iulie 2022. Bărbatul este acuzat că, după o ceartă între copiii lui și un alt minor, l-a lovit pe cel din urmă cu palma peste față, lovitură în urma căreia minorul s-a izbit cu capul de un stâlp de beton, necesitând 3-4 zile de îngrijiri medicale.

Potrivit anchetei, conflictul a pornit în parc, unde s-a iscat o ceartă între un minor şi unul dintre copiii inculpatului, conflict ce s-a finalizat prin lovirea copilului inculpatului de către minor. Urmare a acestui incident copiii inculpatului s-au deplasat plângând spre locuinţa lor, unde l-au înştiinţat pe tatăl lor despre cele întâmplate. Auzind cele petrecute, inculpatul s-a deplasat împreună cu copiii săi în zona parcului dejoacă din localitate, unde a început să alerge după ceilalţi copii. Aceştia, speriaţi fiind, au fugit de inculpat către strada I.L.Caragiale, situată în spatele terenului de fotbal. În cele din urmă inculpatul a reuşit să ajungă din urmă pe unul dintre copii, care s-a oprit în dreptul unui stâlp de beton amplasat pe strada mai-sus menţionată, în dreptul imobilului cu numărul 34. Inculpatul i-a cerut explicaţii despre agresiunea exercitată asupra fiului său, însă persoana vătămată a negat orice implicare din partea sa în conflictul respectiv. Fiind nervos, inculpatul i-a aplicat o lovitură cu palma peste obrazul stâng, lovitură în urma căreia minorul s-a izbit cu capul (partea dreaptă a capului) în stâlpul de beton lângă care se oprise. Ulterior minorul a încercat să părăsească zona respectivă, însă a fost urmat de inculpat, care l-a mai lovit încă o dată cu palma peste faţă.

Instanța a reținut că inculpatul săvârşit infracţiunea cu intenţie indirectă, deoarece, din modul concret de realizare a faptei reţinute rezultă că inculpatul a prevăzut rezultatul socialmente periculos al faptei şi deşi nu a urmărit producerea lui prin săvârşirea infracţiunii a acceptat producerea de leziuni persoanei vătămate. Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea inculpatului la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 5.400 lei. Sentința nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108